Raamdecoratie voor de babykamer: waar let je op?

Wanneer je een pasgeboren baby hebt, heb je er alles voor over. Je wil het al je liefde, bescherming en comfort geven. De babykamer is dan ook één van de belangrijkste ruimtes in je huis. Zo’n belangrijke ruimte moet uiteraard goed ingericht worden, ook als het gaat om raamdecoratie. De juiste raamdecoratie zorgt voor comfort, privacy en een goede nachtrust (ook voor papa en mama).

 

Maar waar let je eigenlijk op wanneer je raamdecoratie gaat kiezen voor de babykamer? In deze blog geven wij je enkele belangrijke tips voor het kiezen van de beste raamdecoratie voor jouw kleine jongetje of meisje.

Gordijnen voor de babykamer

De kamer van een baby heeft aparte eisen. Zo wil je dat er een aangename, constante temperatuur in de ruimte is en dat je de kamer volledig kunt verduisteren. Voor de nachtrust is het namelijk belangrijk dat het donker blijft in de babykamer, ook in de zomermaanden of wanneer er een lantaarnpaal voor het raam staat. Bovendien is het belangrijk dat je op elk moment volledige privacy kunt creëren, bijvoorbeeld wanneer het tijd is om te slapen of te verschonen.

 

Comfort, nachtrust en privacy zijn natuurlijk altijd belangrijke waarden, maar ze zijn van extra belang in een babykamer. Wil jij dit ook voor de kamer van jouw toekomstige kind? Dan zijn verduisterende gordijnen de beste keuze. Deze houden licht, warmte en ongewenste blikken effectief buiten en zijn dus de perfecte raamdecoratie voor een babykamer. 

Gordijnen voor de babykamer

Raamdecoratie voor de jongenskamer

Misschien dat je er voor kiest om het geslacht van je komende baby een geheim te houden. In dat geval is er een ruime collectie neutrale kleuren gordijnen om uit te kiezen. De kans dat je weet of je een jongetje of een meisje krijgt is echter vrij groot en dan is het wel zo leuk om de kamer daar op in te richten. In het geval van een jongetje kun je uit veel verschillende kleuren kiezen.

 

Zo vind je in onze collectie prachtige grijsblauwe en gletsjerblauwe verduisterende gordijnen. Dit zijn stoere kleuren met een zachte uitstraling, waardoor ze perfect dienst doen in een kamer voor een jongetje.

Raamdecoratie voor de meisjeskamer

Raamdecoratie voor de meisjeskamer

Waar een jongenskamer normaal gesproken meer vraagt om blauwe tinten, zie je dit niet vaak in een meisjeskamer. Daar verwacht je eerder neutrale kleuren en zachte, roze tinten. Ook die vind je gelukkig genoeg in onze collectie. Wanneer je op zoek bent naar neutrale kleuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor room- of gebroken witte gordijnen.

Wil je er een echte meisjeskamer van maken met veel roze? Dan kun je kijken of de blush roze verduisterende gordijnen iets voor jou zijn. Je kunt echter ook kijken naar onze collectie inbetween gordijnen, hier vind je bijvoorbeeld de kleuren oud roze of lavendel paars. Weet je niet zeker welke kleuren het beste in jouw babykamer staan? Vraag dan eerst de gratis kleurstalen aan en kijk welke kleur het beste aansluit op de rest van de inrichting. 

Duurzame raamdecoratie

Wanneer je het perfecte gordijn hebt gevonden, heb je natuurlijk geen zin om deze na een paar jaar alweer te vervangen. Gelukkig is dat met de gordijnen van ilumio ook niet nodig. Alle raamdecoratie van ilumio is duurzaam en blijft lang goed. Zo kunnen de gordijnen nog jaren blijven hangen terwijl de babykamer langzaam veranderd in een kinderkamer.

Raamdecoratie van ilumio

Een pasgeboren baby heeft nog geen sterke mening over inrichting van zijn of haar kamer, maar dat betekent niet dat je zomaar elke soort raamdecoratie kunt ophangen. Comfort, privacy en een goede nachtrust zijn belangrijke waarden bij het inrichten van een babykamer.

In onze webshop vind je een ruime collectie (verduisterende) gordijnen die perfect op deze waarden aansluiten. Bovendien is er dankzij de verschillende jongens-, meisjes- en neutrale kleuren altijd wel een kleur te vinden die perfect aansluit bij het interieur van jouw babykamer. Kijk nu dus rond in onze webshop en in ons gratis e-magazine en laat je inspireren. Dan is de kamer helemaal gereed wanneer de kleine komt.

Raamdecoratie van ilumio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs