Waarom je met duo rolgordijnen een woonkamer gezellig maakt!

Heb jij soms ook het gevoel dat je je beter zou voelen als je je woonkamer eens opnieuw zou kunnen inrichten? Dan ben je zeker niet alleen. Uit een onderzoek van het online magazine Houzz bij 6000 gezinnen bleek dat maar liefst 87 procent zei dat hun interieur een impact heeft op hun geluksgevoel. Daarbij bleek dat vooral een lichte en knusse woonkamer een groot effect heeft.


Dat is één van de redenen waarom duo rolgordijnen, die lichtinval en privacy combineren, zo geliefd zijn voor de woonkamer. Met het perfecte paar duo rolgordijnen (ook wel multishades of zebra gordijnen genoemd) tover je dan ook in geen tijd zelf je woonkamer om tot een gezellige leefkamer.


Om je te begeleiden bij het kiezen en plaatsen van de perfecte duo rolgordijnen vind je hier enkele cruciale tips, zodat je kan genieten van een heerlijk interieur en inrichting.

Hoe meet ik een duo rolgordijn op?

Voor een correcte installatie van je duo rolgordijn op maat is het belangrijk de exacte afmetingen door te geven. Daarvoor bekijk je op voorhand welk resultaat je wil bereiken, van strak of speels tot traditioneel of modern.

Benodigdheden:

  • meetlint
  • pen en papier
  • kleine ladder of kruk

Bepaal het aantal duo rolgordijnen voor grote en kleine ramen: strak of speels

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om na te gaan hoeveel duo rolgordijnen je wil plaatsen. Doordat een duo rolgordijn erg grote afmeting kan aannemen (brede breedte en hoogte 250 cm), kan je immers een groot raam of meerdere ramen bedekken met één duo rolgordijn.

Voor een moderne en strakke look wordt het aangeraden om voor één grote duo rolgordijnen te gaan. Wil je liever een meer speels effect? Ga dan voor verschillende duo rolgordijnen, zodat je de lichtinval bij elk raam individueel kan aanpassen.

Bepaal de look van het duo rolgordijn: "in de dag" of "op de dag"

Naast het aantal duo rolgordijnen zal ook de montage de uiteindelijk look bepalen. "In de dag" en "op de dag" zijn twee meet- en montagetechnieken die leiden tot een verschillende uitstraling.

Bij het duo rolgordijn monteren "in de dag" hangt de roljaloezie in het kozijn, terwijl de verduistering bij "op de dag" over het kozijn heen hangt. Voor een traditionele look of bij bijzonder mooie kozijnen kies je dan ook voor "in de dag". Liefhebbers van een moderne uitstraling die graag meer verduistering willen met het op maat gemaakt duo rolgordijn gaan voor "op de dag".

Hoe meet ik een duo rolgordijn op?
Welke kleur duo rolgordijn kies ik?

Welke kleur duo rolgordijn kies ik?

Naast de montage zal ook de kleur een belangrijke invloed hebben op het uiteindelijke effect. Ga je voor een contrasterend effect met zwarte duo rolgordijnen? Kies je een frisse, witte uitstraling? Of, hou je het rustig met zachte kleuren?

Zwarte duo rolgordijnen

Voor een duo rolgordijn met een verduisterend effect kies je voor een intens zwarte kleur. Deze tint is ideaal in een grote, ruime living, omdat zwart een woonkamer kleiner doet lijken.

Voor een moderne aankleding contrasteer je je zwarte duo rolgordijnen met witte meubels of accessoires.

In een traditionele woning doet deze kleur het dan weer goed met klassieke meubels in hout of juist in een trendy industrieel interieur gecombineerd met metaal en leer.

Witte duo rolgordijnen

Een witte woonkamer heeft een schone, frisse uitstraling die vaak verkozen wordt bij tijdloze interieurs. Omdat duo rolgordijnen in deze kleur meer licht doorlaten, is het een ideale keuze voor kleine woonkamers, zodat je toch voldoende lichtinval hebt.

Combineer je witte duo rolgordijnen met meubels in dezelfde kleur, voor een rustig geheel. Of kan je in een Scandinavische inrichting witte duo rolgordijnen combineren met opvallende en vrolijke kleuren.

Antraciet of grijze duo rolgordijnen

Antraciet is met zijn verweerde, warme look een geliefde kleur in de woonkamer. Omdat deze kleur een verweerde uitstraling heeft, combineert het mooi met een oude plankenvloer en rieten meubels voor een woonkamer met een karaktervolle look. Een mooi alternatief voor antraciet zijn de grijze duo rolgordijnen.

Beige duo rolgordijnen

De klassieke en elegante uitstraling van beige duo rolgordijnen is ideaal voor een stijlvol interieur. Combineer deze tint met zachte kleuren, zoals bruintinten of grijs, voor een warme woonkamer. Deze kleur doet het met zijn gezellige uitstraling zowel goed bij kleine als grote raampartijen.

Hoe monteer ik een duo rolgordijn?

Voor de duo rolgordijn montage heb je enkel een boor en een laddertje nodig.

De duo rolgordijn cassette wordt daarbij "in de dag" (in het kozijn) of "op de dag" (over het kozijn) bevestigd, afhankelijk van je keuze bij het opmeten.

Bij de duo rolgordijnen bepaal je de lichtinval aan de hand van een kettingbediening.

Klaar om aan de slag te gaan? 

Deze tips & tricks zouden je al op weg moeten helpen om je duo rolgordijnen te installeren.

Meer inspiratie vind je op onze website www.ilumio.nl of vind inspiratie voor jouw woning in ons gratis online E-magazine.

Ontdek zelf de vele mogelijkheden of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ons team staat je graag bij in het bepalen van de perfecte look voor jouw woonkamer.

Hoe monteer ik een duo rolgordijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs