Plissegordijnen

Plissegordijnen kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Dankzij de plooien rol je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.

Plissegordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. De verschillende soorten plissegordijnen hebben tenslotte elk hun unieke eigenschappen waardoor er altijd wel een variant voor jouw situatie te vinden is.

USP home page object

 1. Het beste advies wanneer je maar wilt Het beste advies wanneer je maar wilt
 2. In een paar stappen je perfecte raamdecoratie In een paar stappen je perfecte raamdecoratie
 3. Niet goed geld terug garantie Niet goed geld terug garantie

Verduisterende plissegordijnen

Vanaf €35,10
 • Blokkeert de lichtinval
 • Volledige privacy
 • Isolerende werking

Lichtdoorlatende plissegordijnen

Vanaf €35,10
 • Isolerende werking
 • Bepaal de mate van lichtinval
 • Bewaakt de privacy en weert inkijk

Plissegordijnen top down bottom up

Bij ilumio leveren we altijd Top Down Bottom Up plissegordijnen, die je  meer vrijheid geven. De meeste soorten plisse- of rolgordijnen kun je alleen maar van boven naar beneden bewegen. Bij de plisse gordijnen van ilumio kun je de boven- en onderkant individueel van elkaar bewegen. Doordat het plissegordijn op verschillende manier ingesteld kan worden, wordt het een top down bottom up plissegordijn genoemd. 

Je kunt dus onderin je raam een stukje openhouden, maar ook aan de bovenkant. Je kunt er zelfs voor kiezen om de bovenkant een stukje naar beneden te doen en de onderkant een stukje omhoog, waardoor je een soort band van plissegordijn in het midden van je raam creëert. Met een top down bottom up plissegordijn bepaal je zelf de stand van de raamdecoratie en bepaal je tevens de uitstraling hiervan. 

Plissegordijnen bij ilumio

 • Op maat gemaakt
 • Ruime keuze in stoffen, kleuren en maatvoering
 • Gratis advies thuis
 • Gratis kleurstalen
 • 5 jaar garantie

Verduisterende plissegordijnen

Heb je een draai kiepraam in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende plissegordijnen van ilumio. Zo kun je van een goede nachtrust genieten in een compleet verduisterde kamer. Hiernaast zorg je er met een plissegordijn voor dat je slaapkamer koel blijft in de zomer en geïsoleerd blijft in de winter. De honingraatstructuur zorgt voor een isolerende werking waardoor je tot 25% energiekosten kan besparen met behulp van de plissegordijnen van ilumio. Zo blijft de kou 's winters buiten en in de zomer blijft de hitte buiten.

Lichtdoorlatende plissegordijnen

Er zijn natuurlijk ook genoeg situaties waarin je juist graag licht door de ramen ziet komen, maar waarbij je geen privacy verliest. In deze gevallen kun je beter kiezen voor lichtdoorlatende plissegordijnen. Zoals de naam al verraad kun je met deze plissegordijnen spelen met de lichtinval en de privacy bewaren.

Je kunt niet door de stof heen kijken, waardoor je privacy bewaart blijft. Mensen kunnen niet naar binnen kijken, maar het licht kan er wel doorheen schijnen zodat de kamer niet volledig verduisterd wordt. Dit is perfect voor in bijvoorbeeld een badkamer, of voor ruiten aan de straatkant. 

Plissegordijnen voor standaard ramen

Plissegordijnen zijn in verschillende maten, kleuren en soorten verkrijgbaar. Daarom is er altijd wel een plissegordijn te vinden dat in jouw ruimte past. De plissegordijnen zijn dan ook geschikt voor alle standaard ramen, bijvoorbeeld voor de standaard ramen in de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer.

Kies uit diverse stofsoorten die toepasselijk zijn voor de verschillende kamers. Zo zijn de lichtdoorlatende plissegordijnen van ilumio perfect voor een standaard raam in de woonkamer. Geniet van sfeervolle lichtinval in de woonkamer zonder dat je inkijk hebt en privacy verliest.

Plissegordijnen voor draai kiepramen

Plissegordijnen voor draai kiepramen komen vaak voor en deze bieden wij ook aan. De plissegordijnen van ilumio hebben handige onderlat fixeersteunen. Hiermee wordt behalve de bovenste lat ook de onderste lat bevestigd aan het kozijn. Dat voorkomt dat je raamdecoratie gaat klapperen wanneer je jouw draai kiepraam kantelt en de wind waait.

Heb je een draai kiepraam in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende plisségordijnen van ilumio. Zo geniet je van een goede nachtrust in een compleet verduisterde en donkere kamer. Zorg dat je slaapkamer koel blijft in de zomer en geisoleerd blijft in de winter.

Draai kiepraam plissegordijnen

Vanaf €35,10
 • Monteren zonder boren mogelijk
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Op maat gemaakt

Standaard raam plissegordijnen

Vanaf €35,10
 • Maatwerk oplossing
 • Isolerende werking
 • Lichtdoorlatend of verduisterend

Plissegordijnen zonder boren

Misschien ben je bang dat je in je kozijnen moet boren om de plissegordijnen te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, of omdat je je kozijnen simpelweg liever heel houdt.

Gelukkig hoef je niet altijd te boren. Als je aluminium of pvc-kozijnen hebt, kun je de plissegordijnen met de klemsteunen van ilumio zonder te boren bevestigen. 

Klemsteunen zijn eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van het raam. Hang de klemsteun aan het raam en monteer vervolgens hieraan jouw ilumio plissegordijn zonder te boren. Door het plissegordijn op te hangen zonder te boren voorkom je beschadigingen aan de kozijnen. 

Gratis kleurstalen

Met onze gratis kleurstalen kun je thuis de verschillende kleuren met je interieur vergelijken en kom je er snel achter welke kleur het beste in jouw ramen past. Je kunt de kleurstalen zelfs bij het raam houden om te zien wat voor effect de verschillende kleuren op de lichtinval hebben.

Gratis opmeten & advies

Wil jij zeker weten dat je plissegordijnen in het juiste formaat aangeleverd worden? Neem dan contact op met een van onze experts. Dan komt er iemand bij je langs om gratis je ruiten op te meten en verder advies te geven.

Andere raamdecoratie

Wil je toch verder kijken dan rolgordijnen? Ilumio heeft ook een ruim aanbod in rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen en vouwgordijnen.

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?

Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier