Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen, ook wel dupligordijnen, kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Dankzij de plooien beweeg je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.

Plissé gordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. Zo kun je een plisségordijn beschouwen als een ideaal compromis tussen stijl en bescherming tegen de zon. De verschillende soorten plissé gordijnen hebben tenslotte elk hun unieke eigenschappen waardoor er altijd wel een variant voor jouw situatie te vinden is.

Basic

Basic

Vanaf €16,25

 • 7 kleuren
 • Vaste hoogte en breedtemaat
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Plus

Plus

Vanaf €17,94

 • 5 kleuren
 • 100% op maat tot 200cm breed en 220cm hoog
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Premium

Premium

Vanaf €29,60

 • 26 kleuren
 • 100% op maat, tot 360cm breed en 300cm hoog
 • Profiel en bediening afgestemd op stofkleur
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Persoonlijk advies, inclusief inmeten
 • Gratis & vrijblijvend
 • Direct een offerte
Standaard raam en draai-kiepraam plisségordijnen

Standaard raam en draai-kiepraam plisségordijnen

Vanaf €16,25
 • Basics zijn perfect voor draai-kiepramen door klemsteunen
 • Isolerende werking
 • Lichtdoorlatend of verduisterend
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord
Ingespannen plisségordijnen met bedieningsgreep

Ingespannen plisségordijnen met bedieningsgreep

Vanaf €59,59
 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningsgreep
Ingespannen plisségordijnen met bedieningskoord

Ingespannen plisségordijnen met bedieningskoord

Vanaf €24,95
 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord
Verduisterende plisségordijnen

Verduisterende plisségordijnen

Vanaf €16,95
 • Blokkeert de lichtinval
 • Volledige privacy
 • Isolerende werking
Lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Vanaf €16,25
 • Isolerende werking
 • Bepaal de mate van lichtinval
 • Bewaakt de privacy en weert inkijk
Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen op maat

Vanaf €16,25
 • Op maat gemaakt
 • Ruime keuze in materialen, kleuren en maatvoering
 • Gratis kleurstalen
 • 5 jaar garantie

Populaire producten

Plisségordijnen kopen bij ilumio

 • Gratis kleurstalen
 • Uit eigen fabriek
 • Altijd verzekerd tegen meetfoutjes
 • 5 jaar garantie

Plisségordijn op maat

Zowel onze standaard plissé gordijnen als plisségordijnen zonder boren worden op maat gemaakt en zijn van 100% polyester. Zo sluit het plisségordijn altijd perfect aan op jouw raam. Onze plisségordijnen passen daardoor voor hele grote en ook hele kleine ramen. Zo kun je bijvoorbeeld een ruimte vrijwel volledig verduisteren met een verduisterend plisségordijn.

Plisségordijn of dupligordijn

We hebben plisségordijnen in een enkele en een dupli uitvoering. Het verschil hiertussen is dat een enkel plisségordijn bestaat uit 1 laag stof, waar een dupli plisségordijn bestaat uit 2 stoffen die in een honingraatstructuur aan elkaar bevestigd zijn. Dit zorgt voor meer isolatie en komen vaker voor. Heb je toch interesse in een enkel plisségordijn dan kun je deze ook vinden in onze collectie!

Verduisterende plisségordijnen

Verduisterende plisségordijnen

Als je een kamer volledig wilt verduisteren, dan zijn plisségordijnen op maat een prima uitkomst! Zo kun je van een goede nachtrust genieten in een compleet verduisterde kamer.

Al onze plisségordijnen zijn vrijwel 100% verduisterend en laten dus geen licht door. In veel gevallen komt dit door de een zilveren folie die (niet zichtbaar) op het plisségordijn is aangebracht. Zo kun je een ruimte volledig kunt verduisteren.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Er zijn natuurlijk ook genoeg situaties waarin je juist graag licht door de ramen ziet komen, maar waarbij je geen privacy verliest, ook hiervoor is perfecte raambekleding. In deze gevallen kun je beter kiezen voor lichtdoorlatende plisségordijnen. Zoals de naam al verraad kun je met deze plissegordijnen spelen met de lichtinval en de privacy bewaren.

Je kunt niet door de stof heen kijken, waardoor je privacy bewaart blijft. Mensen kunnen niet naar binnen kijken, maar het licht kan er wel doorheen schijnen zodat de kamer niet volledig verduisterd wordt. Dit is perfect voor in bijvoorbeeld een badkamer, of voor ramen aan de straatkant. 

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Plisségordijnen top down bottom up

Vaak kun je een plisségordijn alleen maar van boven naar beneden bewegen. Bij ilumio leveren we echter altijd Top Down Bottom Up plisségordijnen, die je meer vrijheid geven. Bij deze plisségordijnen kun je de boven- en onderkant zeer eenvoudig individueel van elkaar bewegen. Het plisségordijn wordt bij elkaar gehouden door 2 koorden die door de verticale uiteinden van het plisségordijn van boven naar beneden lopen. Doordat het plisségordijn op verschillende manier ingesteld kan worden, wordt het een top down bottom up plisségordijn genoemd. 

Met een top down bottom up plisségordijn bepaal je zelf de stand van de raamdecoratie en bepaal je ook de uitstraling hiervan. Je kunt dus onder in je raam een stukje openhouden, maar ook aan de bovenkant. Je kunt er zelfs voor kiezen om de bovenkant een stukje naar beneden te doen en de onderkant een stukje omhoog, waardoor je een soort band van plisségordijn in het midden van je raam creëert.

Bedieningskoord of bedieningsgreep

Bij het uitzoeken van een plisségordijn kun je kiezen uit een bedieningskoord of een bedieningsgreep. Een bedieningskoord zit aan de zijkant van het plisségordijn. Hiermee kan je het gordijn zowel naar boven als beneden bewegen.

Een bedieningsgreep legt zichzelf praktisch uit. Aan de boven en onderkant van het plisségordijn zit een greep welke je simpel naar boven en beneden kunt bewegen om de gewenste grootte van het plisségordijn te bepalen.

Ingespannen

Zowel plisségordijnen met bedieningsgreep als met een bedieningskoord kunnen ingespannen geleverd worden. Hierdoor zit het plisségordijn als het ware op het raam gekleefd, waardoor hij niet klappert. Ook heb je geen irritante touwtjes op de grond hangen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld deuren. Voor de grotere afmetingen raden we plisségordijnen met bedieningskoord aan, aangezien deze meer mogelijkheden heeft qua afmetingen.

Honingraatstructuur

Onze plisségordijnen, ook wel dupli plisségordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen stof die kruislings over elkaar zijn gelegd. Hierdoor staat er een honingraat structuur, wat een zeer verzorgde uitstraling heeft en  ideaal is om een ruimte te isoleren.

Een ander voordeel van de dubbele stoflaag is dat je de gaatjes van de touwtjes door de stof niet ziet. Dit is zeker handig bij verduisterende plisségordijnen, aangezien het licht van de gaatjes dus ook geblokkeerd is.

Kleuren en sfeer

Kleuren en sfeer

Plisségordijnen zijn in verschillende maten, kleuren en soorten verkrijgbaar. Daarom is er altijd wel een plisségordijn te vinden dat in jouw ruimte past. De plisségordijnen zijn dan ook geschikt voor alle standaard ramen, bijvoorbeeld voor de standaard ramen in de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer.

Kies uit diverse stofsoorten die toepasselijk zijn voor de verschillende kamers. Zo zijn de lichtdoorlatende plisségordijnen van ilumio perfect voor een raam in de woonkamer. Geniet van sfeervolle lichtinval in de woonkamer zonder dat je inkijk hebt en privacy verliest.

Raambekleding voor je privacy

Naast de isolerende werking van de plisségordijnen zorgen ze ook voor extra privacy. Je hebt hierdoor geen last meer van ongewenste inkijk. Door de twee lagen zijn de gordijnen niet meer doorzichtig, zeker niet van buiten naar binnen. Ideale raambekleding voor je privacy. 

Afhankelijk van de kleur en transparantie van het plisségordijn kun je nog schimmen zien. Dit geldt echter alleen als het buiten donker is en binnen de lichten aan zijn.

Je zult echter van buitenaf nooit kunnen zien wat er binnen precies gebeurt. Het is heerlijk om echt privacy te hebben in je eigen woning, zelfs als je ramen hebt waarvan de hoogte 250 cm is!

Door het top down bottom up systeem kun je zelf bepalen hoe hoog of laag de raamdecoratie hangt, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel inkijk je hebt.

Isolerende plisségordijnen

Plisségordijnen zijn niet alleen heel mooi in de ruimte, ze zorgen ook voor een goede isolatie. De honingraatstructuur van een plisségordijn zorgt ervoor dat er stilstaande lucht ontstaat. Dit heeft een isolerende werking, waardoor je tot 25% energiekosten kan besparen.

Dit betekent dat een plisségordijn in de zomer warmtewerend is: de hitte komt niet naar binnen en de zonnestralen worden door het plisségordijn buiten gehouden. Naast de stilstaande lucht zijn een groot aantal van onze plisségordijnen uitgerust met zilverfolie en/of andere warmtewerende materialen om de warmte zoveel mogelijk buiten (of binnen) te houden.

Ook in de winter is een plisségordijn ideaal. Door de stilstaande lucht in de honingraatstructuur (de isolerende werking) houd je namelijk de kou buiten.

Isolerende plisségordijnen
Plisségordijnen voor draai kiepramen

Plisségordijnen voor draai kiepramen

Plisségordijnen voor draai kiepramen komen vaak voor en deze bieden wij ook aan. De plisségordijnen van ilumio hebben handige onderlat fixeersteunen. Hiermee wordt behalve de bovenste lat ook de onderste lat bevestigd aan het kozijn. Dat voorkomt dat je raamdecoratie gaat klapperen wanneer je jouw draai kiepraam kantelt en de wind waait.

Plisségordijnen zonder boren

Misschien ben je bang dat je in je kozijnen moet boren om de plisségordijnen te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, of omdat je je kozijnen simpelweg liever heel houdt.

Gelukkig hoef je niet altijd te boren. Als je aluminium of pvc-kozijnen hebt, kun je de plisségordijnen met de klemsteunen van ilumio zonder te boren bevestigen.

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijn onderhouden en schoonmaken

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je plisségordijn en daarom is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt en schoonmaakt. Dit is heel erg eenvoudig te doen door het plisségordijn met een plumeau af te nemen.

Indien je kleine vlekjes op het plisségordijn hebt zitten dan kan je deze verwijderen door ze te deppen met een sopje van lauw water en een natuurlijke zeep.

Veelgestelde vragen

 1. In onze collectie vind je plisségordijnen met optrek koorden, maar ook met een bedieningsgreep. Daarnaast heb je een ruime keuze in kleuren en materialen.
 2. Plisségordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. Zo kun je een plisségordijn beschouwen als een ideaal compromis tussen stijl en bescherming tegen de zon. Dankzij de plooien beweeg je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.
 3. Plisségordijnen zijn heel makkelijk op te hangen. Ga voor meer informatie naar onze opmeet pagina.
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie

Andere raamdecoratie

Wil je toch verder kijken dan plisségordijnen? Ilumio heeft ook een ruim aanbod in rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen en vouwgordijnen.