Plisségordijnen op maat

Het plisségordijn wordt getypeerd door de makkelijke en veelzijdige bediening. Doordat de plisségordijnen op maat van ilumio een top down bottom up bediening hebben, bepaal je eenvoudig hoeveel daglicht er binnen valt en hoeveel privacy je hebt. Hierdoor zijn onze plisségordijnen erg praktisch. Daarnaast zijn er ook vochtbestendige opties, deze zijn perfect voor in de badkamer en in de keuken.

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 6 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Verduisterende plisségordijnen

Verduisterende plisségordijnen

 • Blokkeert de lichtinval
 • Volledige privacy
 • Isolerende werking
Vanaf €19,95
Lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen

 • Isolerende werking
 • Bepaal de mate van lichtinval
 • Bewaakt de privacy en weert inkijk
Vanaf €19,13
Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen op maat

 • Op maat gemaakt
 • Ruime keuze in materialen, kleuren en maatvoering
 • Gratis kleurstalen
 • 5 jaar garantie
Vanaf €19,13
Standaard raam en draai-kiepraam plisségordijnen

Standaard raam en draai-kiepraam plisségordijnen

 • Basics zijn perfect voor draai-kiepramen door klemsteunen
 • Isolerende werking
 • Lichtdoorlatend of verduisterend
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord
Vanaf €19,13
Ingespannen plisségordijnen met bedieningsgreep

Ingespannen plisségordijnen met bedieningsgreep

 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningsgreep
Vanaf €67,52
Ingespannen plisségordijnen met bedieningskoord

Ingespannen plisségordijnen met bedieningskoord

 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord
Vanaf €28,82

Populaire producten

Plisségordijnen top down bottom up

Het grootste voordeel van onze plisségordijnen zit ‘m in de bediening. Waar je een rolgordijn of jaloezie alleen van boven naar beneden (top down) kunt bewegen, kan het plisségordijn ook van beneden naar boven bewogen worden. Overdag kun je bijvoorbeeld de bovenkant van de plissés vanuit het midden naar beneden laten zakken en een opening houden aan de bovenkant. Zo behoud je je privacy, maar komt er toch voldoende daglicht binnen. 

Met een top down bottom up plisségordijn bepaal je zelf de positie en de uitstraling van de raamdecoratie. Doordat je de boven- en onderkant zeer eenvoudig individueel van elkaar kunt bewegen heb je de mogelijkheid om verschillende looks te creëren met je raamdecoratie. 

Plisségordijn op maat

Zowel onze standaard plissé gordijnen als plisségordijnen zonder boren worden op maat gemaakt en zijn van 100% polyester. Zo sluit het plisségordijn altijd perfect aan op jouw raam. Onze plisségordijnen passen daardoor voor hele grote en ook hele kleine ramen. Zo kun je bijvoorbeeld een ruimte vrijwel volledig verduisteren met een verduisterende plissé op maat.

Style your view

De plisségordijnen van ilumio (we noemen ze ook wel dupligordijnenhebben veel opties in kleur, bediening en eigenschappen. Door de top down bottom up bediening, kan je veel verschillende looks creëren met deze raamdecoratie. Het lichtdoorlatende plisségordijn is een echte sfeermaker en is perfect om privacy en daglicht te combineren. Het verduisterende plisségordijn is juist perfect om een slaapkamer af te stylen, daarbij heeft deze ook nog eens een isolerende werking. Er zit dus altijd wel een plisségordijn op maat tussen die jouw interieur af maakt.

Plisségordijn of dupligordijn

We hebben plisségordijnen op maat in een enkele en dupli uitvoering. Hierbij bestaat de dupli uitvoering uit 2 stoffen die met een honingraatstructuur aan elkaar zijn bevestigd. Door deze honingraat structuur staat de lucht tussen beide stoffen stil, hierdoor heeft deze een isolerende functie.

Dupli plisségordijnen zijn beschikbaar met zowel lichtdoorlatende als verduisterende stof. Als je kiest voor verduisterend zit er een zilverkleurig laagje aan de binnenkant van de plissé. Het enkele plisségordijn is transparanter dan onze lichtdoorlatende dupli plisségordijn, dit komt doordat deze bestaat uit één laag stof en hiermee minder licht blokkeert. Onze enkele plisségordijnen op maat zijn alleen verkrijgbaar in de basic collectie. 

Verduisterende plisségordijnen

Verduisterende plisségordijnen

Onze verduisterende dupli plisségordijnen zijn vrijwel 100% verduisterend en laten dus geen licht door. Dit komt door de zilveren folie die (niet zichtbaar) aangebracht is op het plisségordijn. Een bijkomend voordeel van een dupli plisségordijn is dat je door de dubbele stoflaag de gaatjes van de touwtjes ook niet ziet. Hierdoor wordt ook het licht door de gaatjes geblokkeerd. Verduisterende plisségordijnen op maat zijn perfect voor in de slaapkamer, want verduistering = betere nachtrust.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen bieden je de optie om je privacy te behouden en toch te kunnen spelen met het lichtinval. Zoek je dus plisségordijnen waarbij het licht doorheen schijnt en waar mensen niet doorheen kunnen gluren? Dan is het lichtdoorlatende plisségordijn precies waar je naar op zoekt bent. Onze enkele plisségordijnen op maat bestaan uit één laag stof en zijn daarmee transparanter dan onze lichtdoorlatende dupli plisségordijnen.

Lichtdoorlatende plisségordijnen
Kant en Klaar

Kant en Klaar

 • 7 kleuren
 • Vaste hoogte en breedtemaat
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Vanaf €19,13
Plus

Plus

 • 5 kleuren
 • 100% op maat tot 200cm breed en 220cm hoog
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Vanaf €20,73
Premium

Premium

 • 26 kleuren
 • 100% op maat, tot 360cm breed en 300cm hoog
 • Profiel en bediening afgestemd op stofkleur
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
Vanaf €33,53

Bedieningskoord of bedieningsgreep

Bij de aanschaf van een plisségordijn kun je kiezen uit een bedieningsgreep of een bedieningskoord. Een bedieningsgreep legt zichzelf praktisch uit: aan de boven- en onderkant van het plisségordijn zit een greep waar je het gordijn gemakkelijk mee kan bedienen. Een bedieningskoord zit daarentegen aan de zijkant van het plisségordijn. Met dit koord kan je de gewenste hoogtes van de boven- en onderkant bepalen.

Ingespannen

Zowel plisségordijnen met bedieningsgreep als met een bedieningskoord kunnen ingespannen geleverd worden. Hierdoor zit het plisségordijn als het ware op het raam gekleefd, waardoor hij niet klappert. Ook heb je geen irritante touwtjes op de grond hangen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld deuren. Voor de grotere afmetingen raden we plisségordijnen met bedieningskoord aan, aangezien deze meer mogelijkheden heeft qua afmetingen.

Honingraatstructuur

Onze plisségordijnen, ook wel dupli plisségordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen stof die kruislings over elkaar zijn gelegd. Hierdoor staat er een honingraat structuur, wat een zeer verzorgde uitstraling heeft en  ideaal is om een ruimte te isoleren.

Een ander voordeel van de dubbele stoflaag is dat je de gaatjes van de touwtjes door de stof niet ziet. Dit is zeker handig bij verduisterende plisségordijnen, aangezien het licht van de gaatjes dus ook geblokkeerd is.

Kleuren en sfeer

Kleuren en sfeer

De plisségordijnen op maat van ilumio zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en eigenschappen. Er is daarom altijd wel een plisségordijn te vinden dat in jouw ruimte past. Onze plisségordijnen zijn gemaakt van 100% polyester en verkrijgbaar voor standaard ramen en draai-kiepramen. Ook hebben wij plisségordijnen waarvan het materiaal vochtbestendig is, hierdoor zijn ze bestemd voor iedere ruimte. 

Isolerende plisségordijnen

Naast het feit dat plisségordijnen een prachtig plaatje opleveren, zorgen ze ook nog eens voor goede isolatie. Dit geldt vooral voor onze dupli plisségordijnen. De honingraatstructuur van dit plisségordijn zorgt ervoor dat er stilstaande lucht ontstaat tussen de beide stoffen. Deze stilstaande lucht heeft een isolerende werking, waardoor je heel wat op je energiekosten kunt besparen!

In de zomer heeft het plisségordijn een warmtewerende functie: de hitte wordt gestopt door het plisségordijn en de zonnestralen worden door het plisségordijn buiten gehouden. Naast de stilstaande lucht door de honingraatstructuur, zijn onze verduisterende plisségordijnen uitgerust met niet zichtbaar zilverfolie om de warmte zoveel mogelijk buiten (of binnen) te houden. 

Isolerende plisségordijnen

Raambekleding voor je privacy

Naast de isolerende werking van plisségordijnen op maat, zorgen ze ook voor extra privacy. Zowel onze enkele als dupli plisségordijnen blokkeren ongewenste inkijk. Bij lichtdoorlatende plisségordijnen kun je nog schimmen zien, afhankelijk van de kleur van de stof. Dit geldt echter alleen als het buiten donker is en binnen de lichten aan staan. Je zult in ieder geval van buitenaf nooit kunnen zien wat er binnen precies gebeurt.

Plisségordijnen voor draai kiepramen

Plisségordijnen voor draai kiepramen

Onze plisségordijnen op maat voor draai-kiepramen zijn ingespannen en worden zowel aan de boven- als aan de onderkant van het raam gefixeerd. Dit model plisségordijn zal daarom niet klapperen wanneer je je raam opent of wanneer de wind langs het raam waait.

Plisségordijnen zonder boren

Wanneer je een aluminium of pvc kozijn hebt, kun je ook kiezen voor monteren zonder boren. In dit geval wordt het plisségordijn geleverd met klemsteunen. Hierdoor kun je de raamdecoratie bevestigen zonder te boren. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld in een huurhuis woont, als je kunststof kozijnen hebt of als je je kozijnen simpelweg liever heel houdt. 

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijn onderhouden en schoonmaken

Om zo lang mogelijk van je plisségordijn te kunnen genieten is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt en schoonmaakt. Gelukkig zijn onze plisségordijnen erg makkelijk schoon te maken. Met een plumeau of een licht vochtige doek is je plisségordijn in een handomdraai weer als nieuw!

Veelgestelde vragen

 1. In onze collectie vind je plisségordijnen met optrek koorden, maar ook met een bedieningsgreep. Daarnaast heb je een ruime keuze in kleuren en materialen.
 2. Plisségordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. Zo kun je een plisségordijn beschouwen als een ideaal compromis tussen stijl en bescherming tegen de zon. Dankzij de plooien beweeg je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.
 3. Plisségordijnen zijn heel makkelijk op te hangen. Ga voor meer informatie naar onze opmeet pagina.
 4. Kleuren

  Onderstaand een aantal voorbeelden:

  Maten

  Onderstaand een aantal voorbeelden:

  Eigenschappen

  Onderstaand een aantal voorbeelden:

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie

Andere raamdecoratie

Wil je toch verder kijken dan plisségordijnen? Ilumio heeft ook een ruim aanbod in rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen en vouwgordijnen.