Plissegordijnen op maat

Plisségordijnen kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Dankzij de plooien trek je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.

Plisségordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. De verschillende soorten plisségordijnen hebben tenslotte elk hun unieke eigenschappen waardoor er altijd wel een variant voor jouw situatie te vinden is. Al onze plisségordijnen zijn dubbele plissés met honingraatstructuur.

USP home page object

 1. Klanten beoordelen ons met een 9 Klanten beoordelen ons met een 9
 2. Montage vanaf €39,- Montage vanaf €39,-
 3. Niet goed, geld terug Niet goed, geld terug

Verduisterende plisségordijnen

Vanaf €17,95
 • Blokkeert de lichtinval
 • Volledige privacy
 • Isolerende werking

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Vanaf €17,95
 • Isolerende werking
 • Bepaal de mate van lichtinval
 • Bewaakt de privacy en weert inkijk

Plisségordijnen op maat

 • Op maat gemaakt
 • Ruime keuze in materialen, kleuren en maatvoering
 • Gratis kleurstalen
 • 5 jaar garantie

Plisségordijnen top down bottom up

Bij ilumio leveren we altijd Top Down Bottom Up plisségordijnen, die je meer vrijheid geven. De meeste soorten plissé- of rolgordijnen kun je alleen maar van boven naar beneden bewegen. Bij de plisségordijnen van ilumio kun je de boven- en onderkant individueel van elkaar bewegen. Doordat het plisségordijn op verschillende manier ingesteld kan worden, wordt het een top down bottom up plisségordijn genoemd. 

Je kunt dus onderin je raam een stukje openhouden, maar ook aan de bovenkant. Je kunt er zelfs voor kiezen om de bovenkant een stukje naar beneden te doen en de onderkant een stukje omhoog, waardoor je een soort band van plisségordijn in het midden van je raam creëert. Met een top down bottom up plisségordijn bepaal je zelf de stand van de raamdecoratie en bepaal je tevens de uitstraling hiervan. 

Verduisterende plisségordijnen

Heb je een draai kiepraam in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende plisségordijnen van ilumio. Zo kun je van een goede nachtrust genieten in een compleet verduisterde kamer. Hiernaast zorg je er met een plisségordijn voor dat je slaapkamer koel blijft in de zomer en geïsoleerd blijft in de winter. De honingraatstructuur zorgt voor een isolerende werking waardoor je tot 25% energiekosten kan besparen met behulp van de plisségordijnen van ilumio. Zo blijft de kou 's winters buiten en in de zomer blijft de hitte buiten.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Er zijn natuurlijk ook genoeg situaties waarin je juist graag licht door de ramen ziet komen, maar waarbij je geen privacy verliest. In deze gevallen kun je beter kiezen voor lichtdoorlatende plisségordijnen. Zoals de naam al verraad kun je met deze plissegordijnen spelen met de lichtinval en de privacy bewaren.

Je kunt niet door de stof heen kijken, waardoor je privacy bewaart blijft. Mensen kunnen niet naar binnen kijken, maar het licht kan er wel doorheen schijnen zodat de kamer niet volledig verduisterd wordt. Dit is perfect voor in bijvoorbeeld een badkamer, of voor ramen aan de straatkant. 

Plisségordijnen voor standaard ramen

Plisségordijnen zijn in verschillende maten, kleuren en soorten verkrijgbaar. Daarom is er altijd wel een plisségordijn te vinden dat in jouw ruimte past. De plisségordijnen zijn dan ook geschikt voor alle standaard ramen, bijvoorbeeld voor de standaard ramen in de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer.

Kies uit diverse stofsoorten die toepasselijk zijn voor de verschillende kamers. Zo zijn de lichtdoorlatende plisségordijnen van ilumio perfect voor een standaard raam in de woonkamer. Geniet van sfeervolle lichtinval in de woonkamer zonder dat je inkijk hebt en privacy verliest.

Plisségordijnen voor draai kiepramen

Plisségordijnen voor draai kiepramen komen vaak voor en deze bieden wij ook aan. De plisségordijnen van ilumio hebben handige onderlat fixeersteunen. Hiermee wordt behalve de bovenste lat ook de onderste lat bevestigd aan het kozijn. Dat voorkomt dat je raamdecoratie gaat klapperen wanneer je jouw draai kiepraam kantelt en de wind waait.

Heb je een draai kiepraam in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende plisségordijnen van ilumio. Zo geniet je van een goede nachtrust in een compleet verduisterde en donkere kamer. Zorg dat je slaapkamer koel blijft in de zomer en geïsoleerd blijft in de winter.

Standaard raam en draai-kiepraam plisségordijnen

Vanaf €17,94
 • Basics zijn perfect voor draai-kiepramen door klemsteunen
 • Isolerende werking
 • Lichtdoorlatend of verduisterend
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord

Ingespannen plisségordijnen met bedieningsgreep

Vanaf €24,95
 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningsgreep

Ingespannen plisségordijnen met bedieningskoord

Vanaf €24,95
 • Perfect voor draai-kiepramen
 • Blijft op zijn plek dankzij spandraden
 • Boren is vereist
 • Bediening d.m.v. bedieningskoord
Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

Misschien ben je bang dat je in je kozijnen moet boren om de plisségordijnen te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, of omdat je je kozijnen simpelweg liever heel houdt.

Gelukkig hoef je niet altijd te boren. Als je aluminium of pvc-kozijnen hebt, kun je de plisségordijnen met de klemsteunen van ilumio zonder te boren bevestigen. 

Klemsteunen zijn eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van het raam. Hang de klemsteun aan het raam en monteer vervolgens hieraan jouw ilumio plisségordijn zonder te boren. Door het plisségordijn op te hangen zonder te boren voorkom je beschadigingen aan de kozijnen. 

Gratis kleurstalen

Met onze gratis kleurstalen kun je thuis de verschillende kleuren met je interieur vergelijken en kom je er snel achter welke kleur het beste in jouw ramen past. Je kunt de kleurstalen zelfs bij het raam houden om te zien wat voor effect de verschillende kleuren op de lichtinval hebben.

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Ga je jouw raamdecoratie zelf monteren? Bekijk dan de montage instructies of klik hier en bekijk onze youtube video met montage instructies.

Laten monteren

Toch liever laten monteren? Maak gebruik van onze montageservice.

Andere raamdecoratie

Wil je toch verder kijken dan rolgordijnen? Ilumio heeft ook een ruim aanbod in rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen en vouwgordijnen.