6 eenvoudige gordijn tips

Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten raamdecoratie beschikbaar om uit te kiezen. Van duo rolgordijnen tot plissés; de keuze is enorm. Gordijnen zijn al jarenlang een favoriete vorm van raamdecoratie voor veel mensen en dat is niet zonder reden.

Gordijnen kunnen warmte en sfeer aan een ruimte geven, maar hebben ook een uitstekende isolerende werking. Zo kun je gordijnen gebruiken om kou, geluid en ongewenste blikken buiten de deur te houden terwijl je je interieur een opfrisbeurt geeft.

Als jij het meeste uit je nieuwe gordijnen wilt halen, doe je er goed aan deze 6 tips te volgen:

Tip 1: Koop gordijnen op maat

Tip 1: Koop gordijnen op maat

De eerste tip is direct een hele belangrijke: koop gordijnen op maat. Wanneer je gordijnen gaat bestellen is het essentieel dat je precies weet hoe groot deze moeten zijn. Wanneer je dit niet doet loop je de kans dat je gordijnen niet het hele raam kunnen bedekken, of dat ze op de vloer gaan hangen. Kies dan ook nooit zomaar een standaard maat, maar ga altijd op zoek naar gordijnen op maat.

Tip 2: Meet je gordijnen op

Je gordijnen moeten dus de juiste maat hebben, maar hoe meet je je gordijnen correct op? Dat is gelukkig niet zo lastig. Indien je al een roede of rails hebt, neem je deze afmeting als breedtemaat. Heb je deze nog niet in huis? Meet dan de breedte van je raam en tel hier 40 centimeter bij op. Voor de lengte meet je de afstand tussen de roede (of waarin deze komt) tot de grond, vensterbank of verwarming en trek je hier 2 centimeter vanaf.

Wil je een set van twee gordijnen kopen voor één raam? Vergeet dan niet om 10 centimeter bij de breedte op te meten. Hierdoor vallen de gordijnen mooi over elkaar en heb je geen lichtkier. Deel vervolgens de volledige breedte door twee, dan heb je een perfecte set.

Tip 2: Meet je gordijnen op
Tip 3: Leer de 3 stofsoorten kennen

Tip 3: Leer de 3 stofsoorten kennen

Wanneer je gordijnen gaat kopen moet je weten dat je de keuze hebt uit drie verschillende soorten stof. Je kunt kiezen uit vitrage, verduisterende gordijnen en inbetween gordijnen. Zoals je aan de namen waarschijnlijk al kunt aflezen zit het grootste verschil in de transparantie. Verduisterende gordijnen houden het licht buiten, terwijl vitrages daglicht binnen laten terwijl ze je privacy beschermen. En inbetween gordijnen? Die geven je het beste van twee werelden. Verduistering - alhoewel minder dan verduisterende gordijnen - en privacy.

Tip 4: Weet welke gordijnen in welke kamer passen

Vitrages, inbetween gordijnen en verduisterende gordijnen dienen verschillende rollen en komen het beste tot hun recht in verschillende situaties. Het is dan ook belangrijk om te weten welke gordijnen in welke kamer passen. Neem bijvoorbeeld de slaapkamer; hier kunnen verduisterende gordijnen zorgen voor een betere nachtrust. Kijk ook naar de woonkamer; aan de straatkant kun je inbetween gordijnen hangen voor extra privacy en aan de tuinkant kun je het zonlicht binnenlaten met vitrages.

Tip 4: Weet welke gordijnen in welke kamer passen
Tip 5: Vraag eerst gratis stalen aan

Tip 5: Vraag eerst gratis stalen aan

Behalve de mate van transparantie heb je nog iets om uit te kiezen als je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen: de kleur. Gordijnen zijn in enorm veel kleuren verkrijgbaar; van linnenwit en muisgrijs tot bordeauxrood en helder oranje. Als je zeker wilt weten dat je een kleur kiest die perfect aansluit bij jouw interieur, doe je er goed aan om eerst gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kun je van bekijken welke kleur het beste past voordat je een heel gordijn besteld.

Tip 6: Laat je gordijnen monteren

Als je je gordijnen eenmaal hebt besteld rest je nog maar één ding te doen: monteren. Ook hier geld dat je dit zelf kunt doen, maar dat er ook specialisten klaar staan om je te helpen. Voor slechts 39 euro per product komen de monteurs van ilumio jouw gordijnen perfect ophangen. Dan hoef jij alleen nog maar te genieten van je nieuwe raamdecoratie.

Tip 6: Laat je gordijnen monteren

Gordijnen van ilumio

Met deze tips in je achterhoofd kun je op zoek gaan naar de perfecte gordijnen. Met ons enorme aanbod is de kans groot dat je in onze webshop een gordijn vindt dat perfect aansluit op jouw wensen en eisen. Kijk dus gerust rond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs