Geef met trendy raamdecoratie je kleine ramen een make-over!

Met trendy raamdecoratie geef jij je kleine ramen een make-over. Je hebt waarschijnlijk meer kleine ramen in huis dan je in eerste instantie denkt. Heb je wel eens nagedacht over de opties die kleine ramen je bieden? Zie het bekleden van kleine ramen niet als een last, maar als een toevoeging met veel potentie! Door de kleine ramen een make-over te geven kun je het huis namelijk een sfeervolle boost geven. Hoe? Lees snel verder!

Kleine ramen decoreren: waar let je op?

Kleine ramen decoreren: waar let je op?

Sommige kamers hebben nu eenmaal kleine ramen, maar kleine ramen vind je ook in deuren, een klein draaikiepraam op zolder of een schattig raampje in het toilet. Door op de volgende punten te letten vind je de perfect fit voor jouw kleine raam.

Recht raam of draai-kiepraam

Is het raam recht of kan het open klappen? Zijprofielen of spandraden zorgen ervoor dat het rolgordijn veilig vastzit en er niet uitvalt. Als je eens het raam vergeet dicht te doen, klappert het rolgordijn er dus niet uit door de wind.

Materiaal van het kozijn

Let op het materiaal van het kozijn. Aan de hand van het materiaal kun je gemakkelijk kiezen hoe je je raamdecoratie ophangt. Bij een pvc kozijn kun je bijvoorbeeld beter gebruik maken van klemsteunen. Met dit ophangsysteem hang je de raambekleding stevig op zonder dat je hoeft te boren. Dat is zo gepiept!

 

Materiaal van het kozijn

Bevestiging van de raamdecoratie

Je wilt niet dat je gordijn in de weg zit van uitstekende deurklinken of handvaten. Zitten die in de buurt van je raam? Met verlengde steunen is dit probleempje zo opgelost.

Ga je de raamdecoratie tussen de kozijnen of op de kozijnen bevestigen? Een handig puntje om bij stil te staan, want dit heeft invloed op de maat van het gordijn. Vergeet bij het meten dus niet om hierop te letten.

Welke raamdecoratie kun je het beste kiezen?

Je kan ervoor kiezen om jouw interieurstijl te benadrukken, of juist een vernieuwende twist te geven. De keuze is aan jou! Ga je voor de schoonheid van eenvoud? Rolgordijnen en plisségordijnen zijn erg geschikt voor draai-kiepramen. Handig én mooi!

 

Als je een industriële look wil, ga je voor aluminium horizontale jaloezieën. Aluminium horizontale jaloezieën en plisségordijnen hebben als bijkomend voordeel dat je meer mogelijkheden hebt om met licht te spelen dan met bijvoorbeeld een rol- of vouwgordijn. Er zit veel meer tussen open en dicht in!

De beste stof voor jouw kleine raam

De beste stof voor jouw kleine raam

Welke stof perfect bij jouw interieur past, hangt natuurlijk af van hoe je het raam wil stylen. Elke stof heeft weer andere eigenschappen. Als je op die eigenschappen let is het makkelijk om te kiezen welke stof het beste voor jou werkt. Wil je jouw raambekleding transparant, lichtdoorlatend of verduisterend?

 

In een slaapkamer of logeerkamer wil je de kamer zo donker mogelijk kunnen maken wanneer het bedtijd is. Een verduisterend gordijn werkt dan het beste.

 

Als het raam in de woonkamer of keuken aan de straatkant zit, is zo veel mogelijk licht het mooist. Aan de andere kant zit je niet te wachten op gegluur van de overbuurvrouw of voorbijgangers. De uitkomst: lichtdoorlatende gordijnen. Zo heb je wél het licht in huis en geen last van nieuwsgierige aagjes.

Als je een raam hebt dat op jouw achtertuin uitkijkt, laten transparante gordijnen veel licht door en is je kamer altijd voorzien van licht, en die heerlijke warme sfeer die het met zich meebrengt.

Het perfecte ophangsysteem

Gaatjes boren en de raamdecoratie ophangen: dat is al lang niet meer de enige keuze die je hebt! Het ophangsysteem geeft de finishing touch aan de raamdecoratie. Kies voor het systeem dat jouw raambekleding de ideale afwerking geeft.

 

Maak het jezelf gemakkelijk! Je hoeft zeker geen doorgewinterde klusser te zijn om een gordijn op te hangen. Dit kun je zelf! Een montageprofiel, plakprofiel of klemsteun maakt jou direct de expert in het ophangen van raamdecoratie. Zo eenvoudig kan het zijn.

 

Met alle mogelijkheden die er zijn om de raamdecoratie op te hangen, is geen enkel probleem eigenlijk nog een probleem. Zo kun je de afwerking zelfs nog uitbreiden met verlengde steunen, een koof of zijprofielen voor extra verduistering. De uitkomsten liggen voor het oprapen.

 

Die trendy make-over voor je kleine ramen kun jij dus makkelijk alleen af! Nu je weet welke opties je verschillende gemakken bieden, hoef je alleen nog maar de perfecte stijl te kiezen. Voor elk raam in elke ruimte kies je het ideale gordijn gemakkelijk zelf!

Aan de slag met raamdecoratie voor je kleine ramen

Wij hopen dat je nieuwe inspiratie hebt opgedaan voor je kleine ramen met bovenstaande tips. Bekijk ons aanbod of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs