Retouren

Ben je toch niet zo tevreden over de geleverde producten of wil je een order annuleren? Lees op deze pagina over de mogelijkheden van retour.

Gebruik voor het in gang zetten van de retourprocedure het Europees modelformulier of het eigen retourenformulier van ilumio.

Europees formulier voor herroeping (Word bestand)
Europees formulier voor herroeping (PDF bestand)
Retourformulier ilumio.

Recht op retouren

Binnen 14 dagen kun je zonder opgave van redenen de overeenkomst herroepen voor Kant en Klaar en Velux Kant en Klaar producten.

Deze retourtermijn verloopt 14 dagen na de dag waarop jij (of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is) de bestelling hebt ontvangen. Om gebruik te maken van dit herroepingsrecht kan je ons per e-mail op de hoogte stellen via info@ilumio.nl, of telefonisch via 030 - 200 1047.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van ons formulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Voor maatwerk producten geldt bovenstaande niet. Deze producten kunnen en mogen niet retour worden gestuurd, doordat deze speciaal voor jou op maat zijn gemaakt. Meer informatie hierover vind je in onze algemene voorwaarden.

Gevolgen van jouw retour

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je de betaling die je tot op dat moment hebt gedaan binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld terug op je rekening. Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij hier andere afspraken over worden gemaakt. Voor de terugbetaling zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of als je hebt aangetoond dat de producten zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Nadat je ons hebt laten weten gebruik te maken van het herroepingsrecht heb je 14 dagen de tijd om de producten aan ons terug te zenden of te overhandigen. De kosten voor retourzending zijn voor jouw eigen rekening. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Vermeld op de doos je ordernummer en stuur het naar:

ilumio raamdecoratie
Ampèrestraat 11 (HAL D)
8071 PH Nunspeet
The Netherlands

Wij vragen of je het ordernummer wil toevoegen, maar dit is niet verplicht.

Indien de producten duidelijke gebruikssporen hebben dan zullen deze de waarde van de producten verminderen. Indien je alleen de aard, de kenmerken en werking van de producten hebt gecontroleerd zal dit echter meevallen en blijft de waarde gelijk. 

Wil je nog iets wijzigen aan je order of toch annuleren?

Dan heb je tot 14:00 uur de volgende werkdag om jouw bestelling gratis te wijzigen of annuleren. Na die tijd kunnen we een dergelijk verzoek niet meer in behandeling nemen. Dit geldt niet voor producten met een snelle levering, deze zijn helaas niet te annuleren.

Ben je niet tevreden over onze producten of diensten?

Laat het ons zo gauw mogelijk weten via ons klachtenformulier. Klachten worden binnen twee werkdagen na ontvangst beantwoord. 

Ben je niet tevreden met de afhandeling van de klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Retourprocedure montageservice

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. Voor onze diensten die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig zijn uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de dienst van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht. U wordt hier in ons bestelproces ook op gewezen.  Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten.

Retourprocedure van maatwerk producten

De producten die op maat zijn gemaakt voor de consument zijn uitgesloten van het herroepingsrecht van 14 dagen. Voor de maatwerkproducten geldt dat je tot 14:00 uur de volgende werkdag om de bestelling gratis kunt wijzigen of annuleren. Na die tijd kunnen we een dergelijk verzoek niet meer in behandeling nemen.

Zie voor meer informatie hierover onze algemene voorwaarden.