Verschillende soorten raamdecoratie combineren

Er zijn allerlei verschillende soorten raamdecoratie om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Wist je echter dat je ook verschillende soorten raamdecoratie kunt combineren met elkaar? Door met allerlei combinaties te experimenteren kun je tot verrassende visuele en praktische effecten komen.

 

Natuurlijk heeft lang niet iedereen zomaar de mogelijkheid om hiermee te experimenteren. Daarom hebben wij onze favoriete combinaties van verschillende soorten raamdecoratie voor je op een rijtje gezet. Laat je vooral inspireren door deze blog, dan kom je vast tot een combinatie die perfect is voor in jouw inrichting.

Verduisterende gordijnen en vitrages

Verduisterende gordijnen en vitrages

Als mensen raamdecoratie gaan combineren, kiezen ze vaak voor een combinatie van verduisterende gordijnen en vitrages. Dat is niet zo gek, aangezien deze combinatie veel voordelen oplevert. Zo kun je met twee gordijnen interessante kleurcombinatie in huis halen. Daarnaast geeft de combinatie van een vitrage en een verduisterende stof je veel verschillende mogelijkheden wat betreft lichtinval en privacy, en zorgen de twee lagen voor een goede isolatie. Bovendien ziet deze combinatie er erg natuurlijk uit, waardoor hij in veel verschillende interieurs tot z’n recht komt.

Houten jaloezieën en verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen en vitrages vormen een mooie, maar ook een erg veilige combinatie. Wil je wat speelser zijn met je combinaties? Dan zijn daar gelukkig ook genoeg mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld door houten jaloezieën te combineren met overgordijnen.

Houten jaloezieën zijn heerlijk sfeervol en kunnen voor mooie lichtbanen in huis zorgen. Door een verduisterend gordijn toe te voegen geef je jezelf de optie om je kamer volledig te verduisteren en een extra isolatielaag toe te voegen.

Wanneer je voor Inbetweens gaat creëer je een wat luchtigere uitstraling. Wil je jaloezieën op de slaapkamer, combineer ze dan met een verduisterend gordijn. Zo behoud jij je nachtrust en wordt je niet gewekt door de vroege ochtendzon.

Houten jaloezieën en verduisterende gordijnen
Pvc jaloezieën en vitrages

Pvc jaloezieën en vitrages

Een combinatie die daar veel op lijkt is die van pvc jaloezieën en vitrages. Met vitrages zul je je kamer niet volledig verduisteren en zul je ook geen goede isolatie creëren, maar je zult wel een prachtige uitstraling krijgen. Door vitrages voor je pvc jaloezieën te hangen krijg je bij zonnig weer een mooi schouwspel van schaduwen en silhouetten te zien. Daarnaast geven vitrages je de mogelijkheid om de felle zon buiten te houden zonder dat je je lamellen dicht hoeft te doen.  

Verduisterende gordijnen en vouwgordijnen

Ook zonder jaloezieen kan er echter nog prachtig gecombineerd worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van en combinatie van verduisterende gordijnen en vouwgordijnen? Transparante of lichtdoorlatende vouwgordijnen kun je de meeste dagen gebruiken om een mooie, unieke uitstraling te creëren. Vervolgens kun je in de avonden, of wanneer je toe bent aan wat extra privacy, de verduisterende gordijnen ervoor schuiven. Hiermee geniet je van optimale verduistering en privacy wanneer jij dat wilt.

Verduisterende gordijnen en vouwgordijnen
Inbetween gordijnen met rolgordijnen

Inbetween gordijnen met rolgordijnen

Tenslotte hebben we nog een combinatie die je niet vaak ziet, maar die naar onze mening niet mag ontbreken: inbetween gordijnen en rolgordijnen. Met deze twee soorten raamdecoratie kun je namelijk veel verschillende soorten lichtinval creëren. Inbetween gordijnen laten licht voor een groot gedeelte binnen, maar door een keuze te maken tussen verduisterende, lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen kun je vervolgens zelf bepalen hoeveel licht je daarnaast nog naar binnen wilt laten. Bovendien kunnen de speelse kleuren waarin rolgordijnen verkrijgbaar zijn goed gecombineerd worden met een inbetween gordijn in een neutrale kleur.

Verschillende soorten raamdecoratie kopen bij ilumio

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren om uiteenlopende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Dit is bovendien nog lang niet alles, er zijn ontzettend veel combinaties te bedenken die nieuwe, unieke opties beiden op het gebied van privacy, lichtinval of uitstraling. Alle soorten raamdecoratie die je nodig hebt voor deze combinaties kun je vinden bij ilumio. Kijk dus gerust rond op onze website en het gratis e-magazine en ga op zoek naar spannende combinaties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs