De ultieme must have om jouw industrieel interieur af te maken

Als je hebt besloten dat je graag een industrieel interieur wil creëren, want je houdt wel van de rauwe look van deze woonstijl.
Een betonnen vloer en enkele metalen meubels vormen de basis voor je interieur. Maar wat doe je dan met de ramen?

Je wilt inkijk voorkomen, maar toch voldoende licht binnenlaten. Klassieke gordijnen hebben echter niet de industriële look die je zoekt. Met strakke raamdecoratie, zoals horizontale jaloezieën, is dat wel mogelijk. Zowel de kleur, het materiaal als de moderne lijn van jaloezieën doen het goed in een industrieel interieur.  Ze combineren bovendien daglichtregulering en privacy, zodat je in alle rust geniet van je nieuwe interieur. Ontdek hier 5 redenen waarom jaloezieën een hot item zijn voor een industriële woning.

1. Kleur: grijs past perfect bij deze betonnen look

1. Kleur: grijs past perfect bij deze betonnen look

Het belangrijkste element van een industrieel interieur is zonder twijfel het rauwe karakter. De industriële look ontstond immers toen fabrieken werden omgebouwd tot woningen. Deze huizen werden gekenmerkt door de ruwe bakstenen en grote, stalen ramen. Ook de betonnen vloer en donkere meubelen komen vaak terug in deze interieurs.

Door je jaloezieën aan te passen aan deze verweerde look, passen ze perfect in je interieur. Je hebt daarbij de keuze uit de volgende kleuren:

 • Aluminium jaloezieën zwart en houten jaloezieën zwart
 • Aluminium jaloezieën wit en houten jaloezieën wit
 • Aluminium jaloezieën grijs en houten jaloezieën grijs
 • Aluminium jaloezieën crème
 • Houten jaloezieën bruin

Grijs wordt vaak aangeraden omdat het die typische, verweerde look van een industriële woning heeft. In het gratis e-magazine vind je voorbeelden van de verschillende opties.

2. Materiaal: aluminium draagt de voorkeur

 

 Naast het kleurenpalet hou je ook rekening met het materiaal. Bij het verbouwen van de fabrieken tot woningen werden de oorspronkelijke elementen immers vaak behouden. Zo vind je in veel industriële interieurs stalen trappen of open plafonds met ventilatiebuizen. Dat was niet alleen goedkoop, het benadrukte ook het historische karakter van de woning.

Om ook aan jouw huis een industriële feel te geven, kies je dus voor veel metaal. Aluminium lamellen zijn dan ook een geknipte keuze. Daarnaast kunnen grijze, houten lamellen eventueel dienst doen als raamdecoratie. Je hebt daarbij de keuze uit de volgende afmetingen:

 • Aluminium jaloezieën in 25mm en 50mm
 • Houten jaloezieën of pvc jaloezieën in 50mm

2. Materiaal: aluminium draagt de voorkeur
3. Look: strak en modern

3. Look: strak en modern

De hoge plafonds en grote ramen geven een industriële woning een moderne en strakke look. Ook de aankleding wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden. Wil je graag een gelijkaardig effect creëren?

De scherpe lijnen van aluminium jaloezieën passen perfect in dit plaatje. Bovendien zijn ze ideaal om de typische brede en hoge vensters te bedekken. Je kan immers aluminium jaloezieën en houten jaloezieën op maat laten maken.


4. Effect: licht én privacy

Jaloezieën vormen de ideale combinatie tussen daglichtregulering en privacy. Zelfs wanneer de latjes geopend zijn, is volledige inkijk niet mogelijk.

Wil je graag wat meer privacy, maar ook zonlicht? Tuimel ze met een eenvoudige handbeweging. Het functioneel design maakt ze geschikt voor elke ruimte.

 • Aluminium jaloezieën woonkamer of houten jaloezieën woonkamer: voor een moderne look in je leefruimte. 
 • Door de latjes te kantelen, maakt zonreflectie op de televisie geen kans.
 • Aluminium jaloezieën keuken en houten jaloezieën keuken: trek de industrial sfeer ook door tot in de keuken.
  De latjes zorgen dat je geniet van het daglicht, maar nieuwsgierige blikken buiten houdt.
 • Aluminium jaloezieën badkamer: niet alleen bieden de strakke latjes je hier optimale privacy, ze zijn ook vocht- en waterafstotend.
4. Effect: licht én privacy
5. Kosten: goedkoop en efficiënt

5. Kosten: goedkoop en efficiënt

Heb je niet het budget voor een volledige make-over? Vergeet dure meubelen of een nieuwe betonnen vloer, want met enkele eenvoudige ingrepen geef je je interieur een industrial touch

Jaloezieën zijn bijvoorbeeld een goedkope manier om je interieur een opfrisbeurt te geven.
Je kiest zelf de kleur en breedte, zodat je een model vindt dat volledig aansluit bij je woonstijl.
Doordat er geen ladderband, een verticale strook stof aan de lamellen is bevestigd wordt het stoere effect versterkt.

Naast budgetvriendelijk zijn jaloezieën ook makkelijk te monteren en onderhouden. Met een vochtige doek kan je eenvoudig je aluminium jaloezieën schoonmaken. Ook de plaatsing gebeurt in een handomdraai. Meer dan een boor en een laddertje heb je immers niet nodig. Je aluminium jaloezieën monteren kan je dan ook gemakkelijk zelf doen.

De voordelen op een rijtje

Heb je zin gekregen om ook aan jouw interieur een industriële toon te geven?

Zowel aluminium als houten jaloezieën bieden heel wat voordelen om tot dit resultaat te komen:

 • Kleur: met een ruime keuze aan neutrale kleuren, inclusief grijs, sluiten ze helemaal aan bij het kleurenpalet van een industriële woning
 • Materiaal: ruwe materialen, zoals aluminium, zijn ideaal voor een industriële feel
 • Look: met de strakke latjes passen jaloezieën als geen ander in een modern interieur
 • Effect: deze raamdecoratie weet daglichtregulering en privacy optimaal te combineren
 • Kosten: een goedkope en duurzame oplossing om je interieur een opfrisbeurt te geven

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs