Interieur lenteklaar maken: de beste & gekste tips op een rij!

De lente komt eraan en dat betekent dat we ons interieur weer een frisse boost mogen geven. Die knusse winterkleuren zijn ineens erg donker en dat terwijl het bloeiende seizoen op komst is! 

 

Kan jouw interieur na de grauwe winter weer een fleurige opknapbeurt gebruiken? Dan is het tijd om de stofzuiger en poetsdoekjes weer uit de kast te halen, met de meubels te schuiven en frisse kleuren in huis te halen. Maar hoe kun je dat het beste doen? En wat kun je je juist beter laten? Je leest het in deze blog!

Het lentepalet in je interieur

Het lentepalet haal je in huis met de lieve en frisse pasteltinten. De pastelkleuren keren jaarlijks terug in de woontrends. Met oud roze, mintgroen en pastelgeel geef je een frisse update aan je interieur. Haal dus die vrolijke kleuren in huis!

 

Het is niet nodig om meteen een wand in een pastelkleur te schilderen. Je kunt eerder denken aan leuke accessoires, zoals vazen, lampen, lijsten en kussens. Extra tip: met een kleurrijke bos tulpen ben jij helemaal klaar voor het lentezonnetje!


Haal het licht in huis met frisse raamdecoratie


Weg met die donkere, zware raambekleding! Haal het zonnetje weer in huis. Licht heeft een groot effect op de sfeer en ruimtewerking van je huis. Daarbij is niets lekkerder dan ontbijten onder het genot van invallende zonnestralen. Een boost voor je huis én je humeur!

 

Zware gordijnen kun je vervangen door lichtdoorlatende gordijnen met een fris kleurtje die meer licht doorlaten. Als je van gordijnen af wilt, zijn aluminium horizontale jaloezieën of plisségordijnen van 100% polyester dé oplossing. Deze geven meteen een moderne uitstraling aan je interieur.
Het lentepalet in je interieur
Schoonmaken met cola

Schoonmaken met cola

Je kunt het niet alleen drinken, je kunt er blijkbaar ook mee schoonmaken: cola! Had jij dit achter deze populaire frisdrank gezocht? De relatief hoge zuurtegraad van cola maakt het een geschikt middel om vuilresten te verwijderen.

 

Het is er dan misschien niet voor ontworpen, maar het werkt wel. Zo kun je cola gebruiken om vetvlekken, olievlekken, roest en stiftvlekken te verwijderen. Je kunt het zelfs gebruiken om het toilet weer blinkend schoon te krijgen. Durf jij deze tip te testen?


Afstoffen zonder dat je het doorhebt


Is de voorjaarsschoonmaak toch niet je favoriete klus? Dan heb je het liever zo snel en efficiënt mogelijk gedaan. Als je dan toch al door het huis loopt, waarom dan niet met een paar afstofsokken? Als je gevorderde bent in dit ongewone trucje kun je er wellicht een paar afstofhandschoenen bij dragen.

Extra lenteschoonmaak tips & tricks

Je bent bijna klaar om aan de slag te gaan. Alvorens je begint, delen we nog wat extra tips, zodat je snel kunt genieten van je frisse interieur!

 

  • Spiegels weerkaatsen licht. Als je spiegels in huis tactisch plaatst, weerkaatst het licht op plekken in je interieur waar het normaal gesproken niet komt. Zo benut je optimaal de lichtinval in je huis!
  • Accessoires zoals lampen en kussens zijn nog makkelijker lenteklaar te maken, doordat je alleen een hoes of kap hoeft te vervangen.
  • Vergeet niet om aan je raambekleding en vensterbanken te denken. Ramen zijn de grote sfeermakers in het interieur.

Lente, here we come!


Haal de lente en het zonnetje in huis! Kies je raambekleding zo uit dat er lekker veel licht naar binnen valt. Voor een extra frisse look geef je ook een update aan je vensterbanken. Haal wat vrolijke pasteltinten in huis, leef je uit in de voorjaarsschoonmaak en geniet van een heerlijke, frisse lentesfeer.

 

Ben je benieuwd naar de lente look voor jouw raamdecoratie? Neem contact met ons op of kijk rustig rond in ons assortiment!

Extra lenteschoonmaak tips & tricks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs