Raamdecoratie ideeën

Elke ruimte heeft zijn eigen unieke functie in huis en vraagt dan ook om een andere inrichting. Zo moet ook de raamdecoratie per ruimte bepaald worden. Of je nu je woonkamer, badkamer of slaapkamer inricht, de raamdecoratie die je kiest heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling. Er zijn enorm veel varianten om uit te kiezen, daarom delen wij een raamdecoratie idee voor elke ruimte.

Raamdecoratie in de woonkamer

Raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer is wellicht de belangrijkste kamer in je huis. Het is een plek om samen te komen, te ontspannen en gasten te ontvangen. Het is ook een ruimte waarin je jezelf wilt kunnen zijn en wilt kunnen genieten van de privacy van je huis. Zo’n belangrijke kamer vraagt om raamdecoratie die mooi is, maar ook privacy biedt.

Het beste idee als je op zoek bent naar privacy in de woonkamer, is een lichtdoorlatend gordijn. Deze gordijnen laten het daglicht binnen, maar houden ongewenste blikken buiten de deur. Dit maakt het ideaal voor in een woonkamer, je wilt toch niet dat je kamer een donkere en ongezellige ruimte wordt? Bovendien zijn lichtdoorlatende gordijnen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een variant is die bij jouw inrichting past.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Waar de woonkamer een plek is om samen te komen en gasten te ontvangen, is de slaapkamer de ruimte waarin je je wilt kunnen terugtrekken. Of het nu is om te slapen of gewoon om even alleen te zijn, in je slaapkamer is privacy van groot belang. Daarnaast is het heel fijn om je slaapkamer volledig te kunnen verduisteren, zeker in de zomermaanden.

 

Daarom raden wij aan om je slaapkamer uit te rusten met verduisterende gordijnen. Deze gordijnen laten - in tegenstelling tot lichtdoorlatende gordijnen - geen enkel licht door. Doe je de gordijnen dicht, dan komt er geen straaltje licht meer naar binnen en kun je er zeker van zijn dat niemand naar binnen kan kijken. Zo geniet je van ultieme privacy en een goede nachtrust.

Raamdecoratie in de slaapkamer
Raamdecoratie in de badkamer

Raamdecoratie in de badkamer

In de badkamer is privacy uiteraard ook belangrijk, je kunt hier echter niet zomaar verduisterende gordijnen ophangen. Deze zijn namelijk niet goed bestand tegen de hitte en het vocht in een badkamer. Wil je genieten van privacy in de badkamer? Dan moet je dus op zoek naar raamdecoratie die volledig sluit en geen last heeft van vocht of hitte.

In dat geval kun je het beste kiezen voor pvc jaloezieën. Deze raamdecoratie kan volledig sluitend zijn en is uitstekend bestand tegen hitte en vocht, perfect dus voor in een badkamer. Bovendien zijn pvc jaloezieën is veel verschillende soorten te krijgen. Zo kun je voor een metallic look gaan, maar kun je ook kiezen voor een houtprofiel, inclusief groeven dus net echt.

Raamdecoratie in de keuken

Keukens zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het aanwijzen van een perfecte raamdecoratie voor in de keuken lastig. Kijk daarom eerst naar wat voor keuken je wilt plaatsen. Je kunt kiezen voor een moderne inrichting, een landelijke inrichting, veel hout of veel steen. Elke inrichting vraagt om een andere soort raamdecoratie.

 

Een moderne keuken, maar aangevuld met veel landelijke elementen, zoals de tegels aan de muur. Ook de vouwgordijnen die hier zijn opgehangen dragen bij aan de landelijke uitstraling. Zoek altijd naar een soort raamdecoratie die jouw keuken complimenteert. 

Raamdecoratie in de keuken

Raamdecoratie van ilumio voor elke ruimte

Elke ruimte vraagt om andere raamdecoratie en in de webshop van ilumio vind je raamdecoratie voor elke ruimte. Of je nu raamdecoratie zoekt voor in je woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken; je kunt terecht bij ilumio. In deze blog hebben we slechts enkele raamdecoratie ideeën besproken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Neem een kijkje in onze webshop of blader door ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs