De mooiste herfstkleuren voor in huis

Nu de herfst zijn intrede maakt, verdwijnt er steeds meer groen uit de natuur. De bomen verliezen hun kleur, bloemen verdwijnen en de zon laat zich steeds minder vaak zien. Betekent dit dat de herfst kleurloos is? Natuurlijk niet! De herfst is misschien wel het meest kleurrijke seizoen van het jaar. Denk maar aan een herfstbos, dat is vol met geel, oranje, rood, bruin en alles ertussenin.

Zou het niet mooi zijn als je die prachtige, warme kleuren in huis kunt halen? De herfst biedt genoeg inspiratie voor een prachtig interieur, maak daar dan ook gebruik van! In deze blog bespreken we de mooiste herfstkleuren voor in huis en vertellen we hoe je deze terug kunt laten komen in jouw interieur. 

Bruin

Bruin

De eerste kleur waar je waarschijnlijk aan denkt bij de herfst, is bruin. Dennenappels, kastanjes, bomen, takken op de grond en thee: bruin is overal in de herfstmaanden. Betekent dat dat alles er hetzelfde uitziet? Nee hoor, er zijn eindeloos veel tinten bruin te vinden in de natuur. Dat maakt bruin ook uitermate geschikt als kleur voor in je interieur. Niet zo gek dus dat je het zo veelvuldig ziet terugkomen bij mensen in huis.

Wanneer je bruin in je interieur wilt toevoegen, zijn er talloze manieren om dat te doen. Vaak maak je hierbij gebruik van natuurlijke materialen, wat het herfstgevoel alleen maar versterkt. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten eettafel, een bank van bruin leer, of een kleed van bruine wol. Wil je de natuur op een unieke manier in huis halen? Hang dan houten jaloezieën voor de ramen. Deze zijn in verschillende bruintinten verkrijgbaar en zijn voorzien van echt houtnerven. Authentieker krijg je het niet!

Terracotta

Deze herfst is er één herfsttint die je extra vaak tegen zult komen in de woonmagazines en daarom ook in dit lijstje wat extra aandacht verdient: terracotta. Deze kleur dankt zijn naam aan de potten van gebakken aarde waar de kleur het meest bekend van is. Niet zo gek dus dat deze kleur een interieur een aards, natuurlijk en rustiek gevoel kan geven.

Wanneer je terracotta in je inrichting gebruikt, maak je een statement. Denk dus goed na voordat je deze kleur gebruikt en gebruik hem met mate. Verf bijvoorbeeld één muur in je woonkamer terracotta, terwijl je je andere muren een neutrale, lichte kleur geeft. Vervolgens kun je de kleurrijke muur complimenteren door bijvoorbeeld bruine rolgordijnen voor de ramen te hangen.

Terracotta
Grijs

Grijs

Grijs is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als de je de herfst voor je ziet. Bovendien betekent grijs is de natuur vaak slecht nieuws, denk maar aan een regenachtige dag. Toch kan deze kleur een prachtige toevoeging zijn in elk interieur. Ten eerste omdat grijs een mooie, neutrale kleur is die bijna met elke kleur te combineren is. Het is niet zo puur als wit en niet zo duister als zwart, het is de perfecte combinatie van ruwheid en schoonheid. Ten tweede gaat grijs goed samen met natuurlijke elementen zoals hout.

 

Het is dan ook eenvoudig om grijs terug te laten komen in je inrichting. Verf bijvoorbeeld één of meerdere muren grijs, voorzie je keuken van een betonnen aanrechtblad, koop een grijze bank, of leg een grijs kleed om de vloer. Een andere manier om grijs toe te voegen aan je interieur is via een grijs gordijn. Dit geeft niet alleen een herfstsfeer aan je ruimte, maar houdt de herfstkou ook nog eens effectief buiten de deur.

Geel

Bruin, terracotta en grijs zijn uitstekende kleuren om de herfst mee in huis te halen, maar als je alleen deze tinten gebruikt wordt je interieur snel saai en donker. Als je aan een herfstbos denkt, zie je bovendien nog een andere kleur vaak terugkomen: geel. Dit is dan ook de perfecte kleur om te gebruiken wanneer je je interieur wilt opfrissen. Geel, oranje en alle kleuren  ertussenin zorgen voor een vrolijke uitstraling zonder de herfstsfeer te verpesten.

Net zoals terracotta kun je deze kleuren het beste met mate gebruiken. Leuk je bank bijvoorbeeld op met een aantal sierkussens in verschillende tinten geel, zet een paar gele kaarsen op tafel of hang een geel kunstwerk aan de muur. Dan haal je herfst pas echt in huis!

Kleurrijke raamdecoratie van ilumio

De herfst is het seizoen van kleur. Met bruin, terracotta, grijs en geel haal je de herfstsfeer in huis. Een geweldige manier om deze kleuren terug te laten komen in je interieur is via je raamdecoratie. In de webshop van ilumio vind je een kleurrijk palet aan gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en meer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs