7 tips voor een zomers interieur

De zomer staat weer voor de deur, de temperaturen stijgen en de barbeque kan weer vaker aan. Deze maanden zullen de meeste maanden de zon opzoeken en zoveel mogelijk buiten zijn. Met een zomers interieur is het echter ook mogelijk om binnenshuis te genieten van de zomermaanden.

In deze blog geven wij jou 7 tips waarmee jij jouw huis helemaal zomer-proof kunt maken. Met een paar kleine en betaalbare veranderingen verander jij jouw huis tot een echt zomerhuisje. Dan ben je zelfs tijdens de wisselvallige zomers die Nederland kent altijd in de zomersferen.

1. Maak gebruik van lichte tinten

1. Maak gebruik van lichte tinten

In de zomermaanden zijn de dagen het langst en laat de zon zich het vaakste zien, niet zo gek dus dat de zomer bijna synoniem staat voor licht. Al dat zomerlicht kun je binnenshuis versterken door middel van lichte tinten. Geef de muren bijvoorbeeld een nieuw likje verf, verf je houten meubels wit, of leg simpelweg een licht kleedje op de vloer. Je huis zal meteen meer zomers aanvoelen.

2. Voeg wat kleur toe

Al die witte en lichte tinten zijn perfect aan te vullen met wat knallende kleuren. Wees niet bang om een paar opvallende kleuren aan je interieur toe te voegen, zoals knalgeel, roze of mintgroen. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld terug laten komen in een paar rolgordijnen, wat kussentjes op de bank of een vrolijke print aan de muur.

3. Fleur je huis op met planten en bloemen

Een andere fantastische manier om extra kleur toe te voegen aan je interieur is door de natuur in huis te halen. Zet een kleurrijk boeket op tafel of versier je boekenplanken met een paar hippe vetplantjes. De natuurlijke tinten zorgen direct voor een zomers gevoel en het ruikt ook nog eens heerlijk. 

 

4. Laat veel licht binnen met de juiste raamdecoratie

We zeiden het al: de zomer staat gelijk aan licht. Het echte zomergevoel haal je dan ook in huis door zo veel mogelijk daglicht binnen te laten. Dit kun je doen door de juiste raamdecoratie op te hangen. Zo kunnen lichtdoorlatende vouwgordijnen of dromerige witte vitrages een fris gevoel creëren en veel zonlicht in huis brengen.

3. Fleur je huis op met planten en bloemen
5. Voeg natuurlijke elementen toe

5. Voeg natuurlijke elementen toe

Een andere manier om een zomers interieur te realiseren is door natuurlijke elementen te introduceren in je inrichting. Dit hoeven geen grote investeringen te zijn, ook met kleine details kun je al ver komen. Denk bijvoorbeeld aan een omgekeerd houten kratje als bijzettafel, een linnen kussenhoes of fotolijsten van licht hout.

6. Hang mooie foto’s op

Met een paar groot afgedrukte foto’s kun je gemakkelijk een zomerse sfeer creëren. Waan je bijvoorbeeld aan het strand, in de Franse lavendelvelden of in een pittoresk Italiaans dorpje door er een mooie print van in je huis te hangen. Zo haal je de meest zomerse locaties met gemak in huis. 

7. Haal verse kruiden in huis

Tenslotte kun je je zomerse interieur extra kracht bijzetten door je keuken te vullen met verse, geurige kruiden. Zet wat potjes met munt, rozemarijn, basilicum, citroengras of tijm in de vensterbank. Je huis zal er niet alleen zomers door gaan ruiken, je gerechten en cocktails krijgen er ook een extra zomers tintje door.

7. Haal verse kruiden in huis

Een zomerse inrichting met de raamdecoratie van ilumio

Je ziet het: met enkele kleine toevoegingen kun je je huis omtoveren in een zomers paradijsje waarin je zelf met een regenbui nog het zomergevoel behoudt. Een paar lichte tinten, wat kleurrijke details, veel daglicht en je zomerse interieur is compleet. De beste manier om daglicht binnen te laten zonder al je privacy op te geven is met de juiste raamdecoratie.

In de webshop van ilumio vind je een ruim aanbod zomerse raamdecoratie. Van kleurrijke rolgordijnen tot frisse vouwgordijnen en dromerige vitrage. Kijk rond in onze webshop of blader door ons gratis e-magazine en laat je inspireren voor de zomer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs