6 onmisbare winterse musthaves voor een gezellig interieur

Wanneer het buiten kouder wordt, is niets fijner dan tot rust komen in je gezellige, knusse woning. Zeker in deze donkere wintermaanden is het extra belangrijk om er warm bij te zitten. Voor optimaal woongenot is een gezellig interieur met warme invloeden een vereiste. In deze blog hebben wij de 6 onmisbare winterse musthaves verzameld voor een intiem sfeertje tijdens de koude dagen!

1. Plaid of kleed voor op de bank voor warmte

1. Plaid of kleed voor op de bank voor warmte

Wanneer je een avondje knus op de bank wilt kruipen, is het wel zo fijn om het lekker warm te hebben. Met de wintermaanden op komst is een plaid of kleed voor op de bank ideaal. Je kunt het plaid of kleed over een stoel- of bankleuning hangen, voor een gezellige en stijlvolle indruk.

Wanneer je het ‘s avonds koud krijgt, kun je het kleed over je heen trekken en onder het genot van een kopje thee je lievelingsserie kijken!

2. Kandelaars en (geur)kaarsen voor intimiteit

Kandelaars en kaarsen creëren een romantische sfeer in je woning. Ze zijn dan ook ideaal in de sobere wintermaanden. Wanneer het tegen de avond donker wordt, ben je al snel geneigd om een lamp aan te zetten. Maar waarom zou je niet eens genieten van de flakkerende vlammen van kaarsen? Het is de ideale setting voor het lezen van een goed boek of het voeren van een fijn gesprek.

Tip: kies ook eens voor geurkaarsen! Zo heb je de hele avond een heerlijke geur in je woning.

2. Kandelaars en (geur)kaarsen voor intimiteit
3. Sierlijke kussens voor een prachtig geheel

3. Sierlijke kussens voor een prachtig geheel

Sierkussens zijn een musthave in elk interieur. Sierkussens zijn een simpele manier om de sfeer in je huis te verbeteren. Als je sierkussens hebt die passen bij het interieur van je huis zal dit de samenhang verbeteren. Het formaat maakt daarvoor niet eens zoveel uit, het gaat vooral om de materialen en kleuren.

Het vergt wat tijd en inspiratie om bijpassende sierkussens te vinden, maar het is de moeite meer dan waard. Hou er rekening mee dat de kussens ook comfort bieden, zodat je ook de praktische kant van goede kussens benut! En ben je de gecreëerde sfeer beu? Dan kies je toch gewoon weer nieuwe kussens voor op de bank?

4. Isolerende plisségordijnen voor woongenot

Isolerende plisségordijnen zijn de absolute musthave voor de koude wintermaanden. Ze hebben, zoals de naam al zegt, een isolerende werking. Ze zorgen er dus voor dat je de warmte tijdens de wintermaanden in je huis houdt. De stilstaande lucht in de honingraat houdt de warmte binnen. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%. Wel zo fijn thuiskomen én je bespaart op de energiekosten!

Plisségordijnen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt zelf kiezen voor een verduisterende stof, een lichtdoorlatende stof, een linnenstructuur en meer! Kies een bijpassende kleur voor je woning voor een prachtig geheel. Plisségordijnen in neutrale of natuurtinten maken je woning helemaal 2019-proof!

5. Bont kleedje voor romantiek

Bonten kleedjes zijn de laatste jaren helemaal in. En logisch ook, want wie wil er nu niet zo’n heerlijk, zacht kleed? Je kunt een bont kleedje op je vloer plaatsen. Ook over een bankleuning of op een stoel komt een bont kleedje helemaal tot zijn recht!

Als je een bont kleedje naast je bed legt hoef je je dag niet te beginnen met je voeten op een koude vloer. Een bont vloerkleed is de finishing touch aan je slaapkamer én je hebt er in de ochtend profijt van!

5. Bont kleedje voor romantiek
6. Winters servies voor gezelligheid

6. Winters servies voor gezelligheid

De rol van servies in ons interieur wordt altijd onderschat, en dat terwijl servies wel degelijk voor een goede indruk kan zorgen. Trendy servies is de kroon op je interieur. Vooral als je je servies afstemt op het winterse seizoen scoor je punten bij het kerstdiner. Denk bijvoorbeeld aan servies in aardetinten of juist aan glanzende gouden of bronzen borden!

Winters servies geeft dat extra stukje positiviteit in de donkere wintermaanden. Ook een ‘gewone’ maaltijd krijgt meer flair. Kun jij ook niet wachten tot je een heerlijk diner organiseert voor vrienden? Ze zullen versteld staan van je prachtige paleis!

Is jouw interieur klaar voor de winter?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg ideeën opgedaan voor een gezellig huis tijdens de wintermaanden! Sommige musthaves vereisen wat inspiratie, dus ga direct op zoek! Wij van ilumio nemen je graag wat werk uit handen. Bekijk daarom hier ons gratis e-magazine met de mooiste plisségordijnen, zodat je alleen nog maar hoeft te kiezen!

Is jouw interieur klaar voor de winter?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs