De mooiste kleuren voor duo rolgordijnen

We schrijven vaak genoeg over de verschillende soorten raamdecoratie die er allemaal te krijgen is. Maar naast soort zijn er natuurlijk nog meer criteria om naar te kijken wanneer je raamdecoratie gaat uitzoeken, kleur bijvoorbeeld. Veel mensen kiezen ervoor om witte of zwarte gordijnen te kiezen, maar waarom zou je je tot twee keuzes beperken?

Veel soorten raamdecoratie zijn in allerlei kleuren beschikbaar, zo ook duo rolgordijnen, ook wel zebra gordijnen genoemd. Tuurlijk, je kunt witte of zwarte duo rolgordijnen ophangen en dat kan heel mooi zijn. Aan de andere kant zijn er nog veel meer kleuren om uit te kiezen. In deze blog gaan we de mooiste kleuren voor je duo rolgordijnen uitlichten, en vertellen we in welke interieurstijlen deze het beste tot hun recht komen.

Blauw

Blauw

Blauw is een geweldige kleur voor iedereen die bang is voor felle kleuren. Onze blauwe duo rolgordijnen kunnen dan ook in veel verschillende interieurs gebruikt worden. De relatief donkere tint blauw kan bijvoorbeeld voor een mooi contrast zorgen in een keuken met witte kastjes of in een ruimte met witte muren.

Daarnaast past de blauwe kleur uitstekend in een maritieme of scandinavische inrichting. Het is geen felle kleur die alle aandacht op zal eisen, maar het is een prachtige, subtiele kleur waarmee je makkelijk een donkere tint toevoegt aan je inrichting. Tuurlijk kan dit met zwart, maar donker blauw heeft een stuk meer klassieke en gezellige uitstraling.  

Mintgroen

De volgende kleur die we behandelen is al een stuk feller, maar laat je niet direct afschrikken! Mintgroene duo rolgordijnen zijn zeker niet voor elk interieur, maar als het goed gebruikt wordt kan het een geweldig effect hebben. Maar hoe gebruik je mintgroen dan goed? Ten eerste dient het spaarzaam gebruikt te worden. Zo kan het in een minimalistische inrichting met veel wit een mooie blikvanger zijn.

Daarnaast kan mintgroen een mooie toevoeging zijn in een interieur met andere pastelkleuren. Heb je bijvoorbeeld een pastelroze kastje in huis staan? Of lila sierkussens op de bank liggen? Dan kunnen mintgroene duo rolgordijnen die mooi complimenteren. Uiteraard geldt dit ook als mintgroen al ergens anders in je inrichting terugkomt.

Mintgroen
Bruin

Bruin

Terug naar een wat meer subtiele kleur. Bruin kan in veel inrichtingen gebruikt worden, omdat het een aardse kleur is. Net als donker blauw is dit een donkere tint die uitstekend gebruikt kan worden om contrast toe te voegen aan een lichte ruimte. Veel bruintinten kunnen echter nog veelzijdiger worden ingezet.

Hang bijvoorbeeld bruine duo rolgordijnen op als je een inrichting hebt met veel natuurlijke elementen, zoals een houten vloer, een leren bank of veel planten. De bruine tint zal de natuurlijke uitstraling alleen maar aanvullen. Hetzelfde geldt voor interieurs met veel klassieke houten meubels, zoals grote servieskasten en robuuste eettafels.

Ivoor

De kleuren die we tot nu toe hebben besproken komen allemaal het beste tot hun recht in lichte ruimtes. Maar wat als je nu juist raamdecoratie zoekt voor in een donkere ruimte? In dat geval kan een lichte tint juist een mooie aanvulling zijn. Witte duo rolgordijnen worden al snel te licht of vlak. Gelukkig is daar het ivoorkleurige duo rolgordijn.

De ivoren kleur is een mooie mix tussen wit en beige wat voor een boeiende en opvallende uitstraling zorgt. Deze kleur is bijvoorbeeld prachtig tegen een bruine, antraciet of donkerblauwe muur aan. Heb je een lichte kamer? Zelfs daar kun je deze duo rolgordijnen met succes ophangen.

Ivoor

Duo rolgordijnen kopen bij ilumio

Je ziet het: de keuze in kleur voor duo rolgordijnen gaat veel verder dan alleen maar zwart of wit. Of je nu een opvallende kleur zoals mintgroen wilt, of juist op zoek bent naar iets subtielers zoals donkerblauw: met duo rolgordijnen kun je alle kanten op. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Kijk dan in de webshop van ilumio, of in ons gratis e-magazine. Daar vind je nog veel meer inspiratie voor raamdecoratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs