Kindveilige raambekleding voor de baby- en kinderkamer!

Met kindveilige raambekleding geef jij je kindje de allermooiste kinderkamer van de hele wereld. Alleen het beste is goed genoeg! Een kamer waar je kindje fijn kan slapen en later ook veilig kan spelen. Waar een baby nog weinig te zeggen heeft over de inrichting van zijn kamer, kan het volgens een peuter vaak niet gek genoeg.

Uiteraard wil je de kamer niet jaarlijks voorzien van een nieuwe uitstraling. Daarom is het aan te raden om bij de inrichting van de kinderkamer rekening te houden met de jaren die volgen. Waar de meubels in de loop der jaren veranderen, blijft de raamdecoratie vaak hetzelfde. Bovendien maakt de juiste kindvriendelijke raambekleding de kamer tot een mooi geheel.

Maar wist je dat de keuze voor kindveilige raamdecoratie vaak vergeten wordt? Dit kan ongewenste effecten hebben op de gezondheid van je kindje. Helaas zijn er om deze reden veel gevallen bekend van verwurging en verstikking door raamdecoratie.

Maar maak je geen zorgen hoor. In deze blog delen we de belangrijkste tips met je voor kindveilige raambekleding. Zo kun je onbezorgd wat tijd voor jezelf nemen, als je kindje in een andere kamer slaapt of speelt. Jouw kindje kan op ontdekkingsreis blijven gaan in de kamer zolang je gebruik maakt van kindvriendelijke raambekleding.

 

Raamdecoratie: mogelijk gevaar in huis voor je kind

Wist je dat er in Amerika iedere twee weken een kind onder de 3 jaar doodgaat, omdat het zich per ongeluk ophangt aan een rolgordijn koord? Er zijn zelfs gevallen bekend van negenjarige kinderen die dit onverhoopt overkomt. Een verschrikkelijke gedachte, waar je als ouder (in wording) liever niet aan denkt.

Toch is het goed om hier bij stil te staan, in de keuze voor de juiste en veilige raamdecoratie. Met name de woonkamer en de slaapkamer van je kind zijn gevarenzones op het gebied van verstikking en verwurging door raamdecoratie. Dus als je de kinderkamer voorziet van nieuwe gordijnen of jaloezieën, kun je de woonkamer ook meteen voorzien van een make-over. Kies direct voor kindveilige raambekleding!

Maar aan welke eisen moet de kindvriendelijke raambekleding voldoen? Lees snel verder!

EU-norm voor kindveilige raambekleding

Er wordt een Europese norm gehanteerd voor de kindveiligheid van raambekleding. Voldoet de raambekleding in jouw woning aan deze norm voor kindveilige raambekleding? Bekijk rustig de onderstaande punten die je zelf kunt toepassen, om zo je woning veiliger te maken voor je kleintje.

Raamdecoratie: mogelijk gevaar in huis voor je kind
Koordlengte van raamdecoratie

Koordlengte van raamdecoratie

Als je kindveilige raambekleding is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte van deze bediening vanwege kindveiligheid aangepast op de volgende manier.
 

  • Is de hoogte van het product kleiner dan 250 cm? Dan is de bedieningslengte maximaal 1 meter. Bij hogere producten is deze maximaal de producthoogte minus 150 cm.
  • Een grotere bedieningslengte is vaak mogelijk als je de plaatsingshoogte bij je bestelling opgeeft. Dan geldt voor de maximale bedieningslengte de formule: plaatsingshoogte minus 150 cm.
  • De ketting mag dus niet langer zijn dan de montagehoogte minus 150cm. Bovendien dient de bedieningsketting minimaal 150 cm boven de vloer te hangen.

Koordeigenschappen voor kindveilige raambekleding

Breakaway systeem: Een ketting of koord moet een koordverbinder hebben als lus. De koordverbinder zal losschieten bij het toedienen van gewicht boven de 6kg om zo het stik gevaar te voorkomen. Dit maakt de raambekleding kindveilig en vermindert het gevaar aanzienlijk. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van jouw kind en kindveilige raambekleding aan te schaffen. Je bent met het Breakaway systeem verzekerd van kindveilige raambekleding zodat jij jouw kind met een gerust hart kan laten spelen in zijn kamer.

Vermijd lussen in gordijnkoorden

Worden je gordijnen, lamellen of jaloezieën bediend met koorden of kettingen? Ondanks de veilige koordverbinder is het natuurlijk altijd een goed idee om de koorden te vermijden. Maar hoe doe je dat? Dit kun je doen door een paar eenvoudige tips te hanteren in je huis. We zetten 2 handigheden voor je op een rij:

  1. Zorg er simpelweg voor dat je kinderen niet bij de koorden of kettingen kunnen. Dit kun je doen door ze hoog op te hangen of door ze te wikkelen om een daarvoor bestemd haakje.
  2. Plaats meubilair niet de dicht bij de koorden of kettingen van je raambekleding. Met name wiegjes en ledikanten dien je ver genoeg van de raambekleding te plaatsen.

Raamdecoratie van ilumio

Alle raamdecoratie van ilumio voldoet aan de EU-kindveiligheidsnormen en is kindvriendelijk. Het assortiment bestaat uit een uitgebreid aanbod van kindveilige raamdecoratie met de mooiste prints en kleuren. Een mooie gelegenheid om zowel de babykamer te voorzien van een prachtige uitstraling, als de rest van je huis! Met behulp van onze kindveilige raambekleding kan jouw kind doen wat hij of zij wil.

 

Bekijk ons assortiment aan kindveilige raamdecoratie hieronder en voel je geïnspireerd!

Raamdecoratie van ilumio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs