Voorkom de allergrootste fout in je slaapkamer!

Een van de meest gemaakte fouten bij de aankleding van slaapkamers is de verkeerde keuze van gordijnen. De verkeerde gordijnen gaan namelijk echt ten koste van je nachtrust. Slecht slapen kan zorgen voor ernstige vermoeidheid, een kort lontje, moeite om je te concentreren en zelfs een depressie. Wij schrokken ervan. Alle reden dus om voor een fijne slaapplek te zorgen en daarmee een goede nachtrust. Maar hoe pak je dat aan?

Gelukkig kun je met de juiste rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of duo gordijnen zorgen voor een goede nachtrust, zodat je ’s ochtends weer energiek wakker wordt! We geven je hier de beste tips voor de beste keuze van de raamdecoratie in jouw slaapkamer.
Voorkom de allergrootste fout!

Voorkom de allergrootste fout!

De allergrootste fout die je kunt maken bij het uitzoeken van raamdecoratie in je slaapkamer, is kiezen voor transparante of licht doorlatende stoffen. Hoe donkerder je slaapkamer, des te beter je slaapt. Zo simpel is het namelijk. Verduisterende gordijnen zijn dus echt onmisbaar in je slaapkamer!

Stoorzenders

De straatverlichting buiten of het felle zonlicht dat ’s ochtends vroeg je slaapkamer binnenstroomt? Het zijn allemaal stoorzenders voor een goede nachtrust. Het goede nieuws is dat je met de juiste raamdecoratie ervoor kunt zorgen dat je heerlijk slaapt, en tegelijkertijd kunt genieten van je sfeervol ingerichte slaapkamer in jouw eigen stijl! Kies dus altijd voor een maximaal verduisterende gordijnstof in je slaapkamer. Houd er rekening mee dat donkere stoffen beter verduisteren dan hele lichte stoffen.
Stoorzenders

Trendy kleuren, designs en prints

Alle rolgordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel trendy kleuren, met zowel subtiele dessins als hippe prints! Zo kun je jouw rolgordijnen perfect matchen met de inrichting van je slaapkamer. Dankzij de onderlat blijven de rolgordijnen bovendien mooi strak hangen. Rolgordijnen zijn daarnaast geschikt voor alle formaten ramen, dakramen én draai-kiepramen.

Strakke optie: Verduisterende rolgordijnen

Een efficiënte en trendy manier om je slaapkamer te verduisteren is met verduisterende rolgordijnen. Zwarte verduisterende rolgordijnen passen perfect bij een strakke inrichting van je slaapkamer. Wil je liever een lichtere kleur? Ook daarvan hebben we een aantal fraaie verduisterende varianten. Zo zijn poeder roze verduisterende rolgordijnen ideaal voor de kinderkamer. Zo heeft je kleine geen last van de hinderlijke lichtinval en krijgen ze een goede nachtrust.
Strakke optie: Verduisterende rolgordijnen
De beste stylingtips voor je slaapkamer

De beste stylingtips voor je slaapkamer

De styling van je slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder de juiste kleuren en accessoires. Want je slaapkamer is vaak je meest persoonlijke plek in huis! Wist je dat neutrale, lichte kleuren echt bijdragen aan een rustgevend effect? Ook een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust. Wil je je slaapkamer Feng Shui inrichten? Zorg dat je vanuit je bed direct je slaapkamerdeur kunt zien. Met twee mooie - dezelfde - nachtkastjes naast je bed breng je de slaapkamer in balans.

Musthave accessoires voor je slaapkamer

We geven je ook nog een aantal tips voor musthave accessoires in je slaapkamer. Als eerste natuurlijk een royaal dekbedovertrek in je favoriete kleur of dessin. Style je bed verder af met een mooie dikke sprei of grote kussens. Volgens ELLE zijn groene planten zoals de calathea orbifolia, de vijgcactus, de bananenplant en de waaierpalm dé planten voor dit jaar. Dus op naar het tuincentrum of de plantenwinkel in de buurt!  
Musthave accessoires voor je slaapkamer
Speciaal voor de smartphone addicts

Speciaal voor de smartphone addicts

Tot slot nog een tip voor de smartphone addicts: het blauwe licht van het scherm van je smartphone zorgt voor verstoring van je interne biologische klok. Dat komt omdat je lichaam dan geen melatonine aanmaakt. Dit slimme slaaphormoon zorgt ervoor voor dat je makkelijk in slaap valt (en de hele nacht lekker doorslaapt). Hoe leuk het ook is om nog even in bed je Facebook of mail te bekijken: leg je smartphone minimaal een uur voordat je gaat slapen weg. En zet ook je tv of computer op tijd uit voor een goede nachtrust.

De fijnste plek om te slapen

Maak met deze tips van je slaapkamer de fijnste plek om te slapen en weer uitgerust wakker te worden. Kies verduisterende gordijnen die helemaal bij jouw smaak passen, rustgevende kleuren en de leukste accessoires. Veel plezier in jouw droomslaapkamer (en slaap lekker…).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs