Welke jaloezie moet ik kiezen? De ultimate koopgids

Wanneer we het hebben over interieur, worden er meerdere termen gebruikt voor jaloezieën. Zo worden ze ook wel lamellen of gordijnen genoemd. Ook heb je keuze uit allerlei verschillende materialen en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ben je niet de enige! In dit artikel lees je daarom alles wat je wilt weten over de verschillende soorten horizontale jaloezieën. Zo kun je met enthousiasme en vertrouwen de jaloezieën kiezen die geschikt zijn voor jouw interieur.

Welke materialen zijn er?

Horizontale jaloezieën zijn er in ontzettend veel soorten en maten waardoor ze eigenlijk geschikt zijn voor elk interieur. Met jaloezieën regel je eenvoudig het licht en creëer je privacy in huis.

 

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in aluminium maar ook in hout of PVC. Daarnaast kunnen jaloezieën ook op maat worden gemaakt en zijn ze dus ook geschikt voor grote ramen.

Welke materialen zijn er?

Wat is het beste voor mijn interieur?

Om geschikte jaloezieën te kiezen voor jouw interieur moet je met een aantal zaken rekening houden. Elke soort heeft namelijk een ander effect op de styling van jouw interieur. Hieronder vertellen wij je welke effecten de verschillende jaloezieën kunnen hebben.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Wanneer je gaat voor een industriële en stoere look, zijn aluminium jaloezieën heel geschikt. Deze hebben een strakke en robuuste uitstraling. Vaak zijn ze in meerdere kleuren te verkrijgen dus je kunt ze geheel naar wens kopen.

 

Het voordeel van aluminium is ook nog eens dat het erg geschikt is voor vochtige ruimtes. Aluminium jaloezieën zijn dus handig en stijlvol in een ruimte zoals de badkamer.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan meestal uit houtsoorten zoals bamboe, Lindenhout, Essen, Ayous, Iroko, Abachi of Blend. Met houten jaloezieën ga je voor een warme en tijdloze look. Je kunt er alle kanten mee op omdat je ze kunt krijgen in de kleur die jij mooi vindt. Bij ilumio zijn de houten jaloezieën gemaakt van 100% Lindenhout. Dit is een lichte houtsoort waardoor je de jaloezie gemakkelijk kunt bedienen zonder dat hij zwaar wordt.

 

Houten jaloezieën zijn naast stijlvol ook erg praktisch omdat ze een isolerende functie hebben. Hierdoor blijft het in de zomer koel in huis en wordt in de winter de warmte binnen gehouden.

Houten jaloezieën
PVC jaloezieën

PVC jaloezieën

Heb je geen zin in veel onderhoud van de jaloezieën? Ga dan voor PVC jaloezieën. Deze hebben veel uitstraling en zijn soms niet te onderscheiden van echt hout. Ze geven een interieur veel warmte en sfeer.

 

Het voordeel van PVC jaloezieën is dat ze heel makkelijk te reinigen zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoop en vochtbestendig.

Inspiratie jaloezieën

Inspiratie jaloezieën

Hopelijk heb je nu een beter beeld van welke jaloezieën geschikt zijn voor jouw interieur. Of je nu voor aluminium, houten of PVC jaloezieën kiest, ze zijn allemaal een goede keuze! Je maakt je interieur helemaal af wanneer je gaat voor frisse nieuwe jaloezieën.

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen en kijken wat er allemaal mogelijk is? Neem dan even een kijkje op onze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs