Tover je huis om tot een anti-verveelparadijs!

We hebben op dit moment te maken met een periode waarin we vaker thuisblijven dan ooit tevoren. Geen wonder dat je je soms verveelt van al dat thuis zijn of niet meer weet hoe je jouw kinderen nog moet vermaken. Daarom geven wij jou in deze blog inspiratie, zodat jij jouw huis kan omtoveren tot een anti-verveelparadijs. En veel heb je hier niet voor nodig, want met raamdecoratie kom je een heel eind!

Thuisbioscoop

‘Hoe maak ik met raamdecoratie mijn huis nu een anti-verveelparadijs?!’, zul je nu vast denken. Dat is simpel! Maak bijvoorbeeld je eigen thuisbioscoop. Je kunt dit zo groot of klein uitpakken als jij maar wilt. Het belangrijkst is dat je een geschikte ruimte vindt en in deze ruimte de ramen afschermt met verduisterende raamdecoratie voor een echt bioscoop gevoel. Kies bijvoorbeeld prachtige verduisterende gordijnen. Deze zijn praktisch en stijlvol!

 

Wil je het eenvoudig houden en een tijdelijke thuisbioscoop maken? Kies dan een geschikte ruimte, bedek de ramen met verduisterende raamdecoratie en kijk series of films op een laptop of televisie. Maak het jezelf of je kinderen comfortabel door allemaal kussens en dekens klaar te leggen, zodat je lekker voor de film weg kunt zakken!

 

Je kunt ook groots uitpakken en een daadwerkelijke thuisbioscoop opzetten. Wanneer je dit doet, kun je het beste een ruimte kiezen met vloerbedekking, aangezien vloerbedekking geluid absorbeert. Dit zorgt ervoor dat geluid niet weerkaatst. Kies vervolgens voor comfortabele stoelen of een bank waar je fijn op kunt zitten. Een goede geluidsinstallatie en beamer of tv is ook zeker niet onbelangrijk bij een thuisbioscoop. En tenslotte geldt ook hier weer… Kies verduisterende raamdecoratie voor optimaal kijkplezier!

Thuisbioscoop
Gamekamer

Gamekamer

Een ander idee voor jouw anti-verveelparadijs is het inrichten van een (tijdelijke) gamekamer! Zijn je partner of kinderen dol op gamen? Of misschien ben je er zelf wel dol op! Tover dan een lege (slaap)kamer om tot een gamekamer. Plaats een bureau en een comfortabele bureaustoel. Vervolgens kies je een groot beeldscherm en de juiste controllers om mee te gamen. Er zijn speciale controllers ontworpen voor gamers voor een optimale game-ervaring, dus het is een tip om apparatuur speciaal voor gamers aan te schaffen!

 

Gamen doe je het liefst in een donkere ruimte. Plaats daarom altijd verduisterende raamdecoratie voor de ramen. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende rolgordijnen in een kleur die het beste bij jouw gamekamer past! Zorg tenslotte voor een indrukwekkend effect in de gamekamer door neon- of ledverlichting te plaatsen. Nu is de gamekamer compleet en kun je ervan genieten!

Creëer een thuisspa

Zijn gamen en filmkijken niet jouw ding of heb je een plek voor jezelf nodig waar iedereen je even met rust laat? Creëer je eigen thuisspa in de badkamer! Dit hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Creëer een rustige en luxe uitstraling in de badkamer door natuurlijke kleuren en materialen te gebruiken. Lekkere geuren en comfort zorgen dat jouw badkamer als een heuse thuisspa gaat voelen. Koop geurstokjes, geurkaarsen, badschuim, douche olie en zachte hamamdoeken. Breng een vleugje groen aan in de badkamer door planten te plaatsen. Zo creëer je een fijne en gezellige sfeer in de badkamer!

Creëer een thuisspa
Raamdecoratie voor iedere ruimte

Raamdecoratie voor iedere ruimte

Vergeet tenslotte zeker niet om juiste raamdecoratie te kiezen om voldoende privacy en sfeer te creëren in de badkamer. Houd wel rekening met het feit dat de badkamer een vochtige ruimte is en je dus vochtbestendige raamdecoratie moet aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan vochtbestendige plisségordijnen voor een elegante look in de badkamer!

 

Met behulp van de juiste raamdecoratie kun je eenvoudig en snel jouw huis omtoveren tot een anti-verveelparadijs. Ben je benieuwd naar ons aanbod aan raamdecoratie? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste aanbiedingen en het laatste nieuws!

Tess
Bekijk alle blogs