Ontdek de praktische mogelijkheden van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn elegant, stralen warmte uit en zijn een toevoeging aan elk interieur. Net als een goed paar schoenen is het een vereiste dat ze behalve mooi ook praktisch zijn. En dat zijn horizontale houten jaloezieën zeker! Nadat je deze blog gelezen hebt weet je precies waarom houten horizontale jaloezieën, naast het feit dat ze een lust voor het oog zijn, ook veel praktische mogelijkheden bieden. Lees snel verder!

Houten jaloezieën zijn geschikt voor elk interieur

Houten jaloezieën zijn geschikt voor elk interieur

Horizontale houten jaloezieën zijn allesbehalve eentonig. De combinatie tussen de warme, natuurlijke uitstraling en het robuuste materiaal zorgen ervoor dat horizontale houten jaloezieën een unieke toevoeging zijn én bij veel verschillende interieurstijlen passen.

Om je interieur nog unieker te maken zodat iedereen zijn ogen uit kan kijken in jouw stijlvolle woonkamer, kun je kiezen uit verschillende tinten. Zo zijn er van licht tot donkergekleurd allerlei verschillende houtsoorten. Kies je voor een warm geheel of speel je liever met contrast?

Lekker veel licht of even een momentje voor jezelf

Met houten jaloezieën kun je variëren tussen volledige lichtinval of duisternis. Schijnt de zon, maar wil je niet te fel licht in huis? Dan kun je de horizontale jaloezieën met het tuimelkoord naar de gewenste stand veranderen.

Of stel, je zit ‘s ochtends aan de ontbijttafel en er schijnt een mooi lentezonnetje. Om van te genieten... totdat de laagstaande zon precies in je ogen schijnt. Dat is met houten jaloezieën zo opgelost! Met het optrekkoord hoef je de jaloezieën maar een klein stukje te laten zakken. De rest van het zonlicht krijg je dan nog steeds binnen. Is dat niet fijn?

De verstelbaarheid en schoonheid van horizontale houten jaloezieën maakt ze de must-have voor een modern interieur! Die net iets te nieuwsgierige buurvrouw kun je weren door je horizontale jaloezieën half tot driekwart dicht te draaien, terwijl zo het zonlicht nog wel naar binnen valt.

Lekker veel licht of even een momentje voor jezelf

Houten jaloezieën bieden comfort

Wist je dat houten horizontale jaloezieën van verschillende houtsoorten kunnen worden gemaakt? Zo kun je een type kiezen dat nog beter aansluit op je woonwensen.

Wat houten jaloezieën met elkaar gemeen hebben is hun gemak in onderhoud. Met een stofdoek of met een plumeau zorg je ervoor dat je jaloezieën stofvrij blijven. Tip: draai eerst de jaloezieën dicht!

En ben je bezig met een grote schoonmaakbeurt van je huisje? Vergeet dan ook niet je houten jaloezieën schoon te maken. Neem ze uitsluitend af met een bevochtigde doek. Super eenvoudig! Meer tips voor het schoonmaken van jaloezieën? Ga dan naar deze pagina.

Op zoek naar dé houten jaloezieën voor jouw paleisje

Als je alle voordelen van horizontale houten jaloezieën bij elkaar optelt zie je waarom het een verstandige keuze is. Zo veel natuurlijk licht in huis als je zelf wilt, allerlei opties voor meer gemak, comfort en sfeer in huis en andere voordeeltjes die mooi zijn meegenomen. Geef je huis net dat beetje extra!

Bekijk hier ons assortiment van horizontale houten jaloezieën en laat je inspireren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs