De voordelen van alle soorten raamdecoratie op een rijtje

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor in jouw huis en zie je door de ramen… nee, bomen het bos niet meer? Begrijpelijk! Wij hebben voor jou de verschillende voordelen van alle soorten raamdecoratie op een rijtje gezet. Zo kun jij makkelijk en snel ontdekken welke soort raamdecoratie bij jouw interieur past!

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën hebben niet alleen een strak en luxe uiterlijk, maar zijn ook erg functioneel. Zo hebben de lamellen van 25 millimeter breed een isolerende werking. Hierdoor blijft je huis in de zomer lekker koel, en in de winter juist heerlijk warm! Daarnaast zijn bijna alle aluminium jaloezieën vochtbestendig, waardoor ze bijvoorbeeld geschikt zijn voor in de badkamer of de keuken. Ze verroesten niet! Deze jaloezieën zijn dus functioneel en ook nog een mooie aanvulling op je interieur.

Houten jaloezieën

De naam zegt het al, houten jaloezieën zijn gemaakt van echt lindenhout. Hierdoor hebben de jaloezieën een stoere en natuurlijk uitstraling. Een unieke aanvulling op je interieur dus! De jaloezieën zijn gemakkelijk te bedienen met bedieningskoorden, waardoor je zelf de lichtinval en privacy in een ruimte kan bepalen. Als je de jaloezieën goed onderhoudt, kun je jarenlang van de jaloezieën genieten!

Wees wel voorzichtig, houten jaloezieën zijn namelijk niet geschikt om te plaatsen in vochtige ruimtes of in ruimtes met hoge temperatuurschommelingen.

Wil je meer lezen over houten jaloezieën? Bekijk dan ook eens ons andere blog.

Houten jaloezieën
Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën zijn gemaakt van kunststof en zijn vochtbestendig! Je kunt ze dus in vochtige ruimtes plaatsen, zoals in de badkamer. Daarnaast zijn deze jaloezieën goedkoper en onderhoudsvriendelijker dan de houten variant. Deze soort raamdecoratie is makkelijk te bedienen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval of privacy je in een ruimte toelaat. Tenslotte kun je kiezen voor jaloezieën met of zonder ladderband, zodat jouw eigen smaak echt naar voren komt.

Let wel op dat donkere kleuren pvc jaloezieën warmte aantrekken. Hierdoor kunnen ze krom gaan trekken. We raden daarom sterk af om donkere pvc jaloezieën op te hangen in ramen die op het zuiden staan.

Gordijnen

Mooie gordijnen kunnen ervoor zorgen dat er veel sfeer is in een ruimte en ze maken je interieur compleet. Gordijnen zijn beschikbaar in vele kleuren en transparanties. Zo kun je kiezen voor vitrages, die veel licht doorlaten. Ook kun je kiezen voor inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn lichtdoorlatend, maar laten minder licht door dan vitrages. Tenslotte kun je de keuze maken om verduisterende gordijnen aan te schaffen. Deze zijn bijvoorbeeld handig voor in de slaapkamer.

Al onze gordijnen worden op maat gemaakt en zijn daarnaast erg geschikt om te combineren met andere raamdecoratie, zoals rolgordijnen.

Wil je graag alle voor- en nadelen van gordijnen op een rijtje hebben? Lees dan deze blogpost.

Gordijnen
Plisségordijnen

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn uniek en functioneel, doordat ze een top-down bottom-up functie hebben, waardoor je zowel de boven-en onderkant van de plisségordijnen individueel van elkaar kunt bewegen. Dit geeft een unieke look aan je interieur en maakt het makkelijk om zelf met de lichtinval in je huis te spelen. Plisségordijnen zijn zowel beschikbaar met een bedieningskoord als met een bedieningsgreep, waardoor je zelf kunt beslissen hoe jij je plisségordijnen wilt bedienen.

Een groot voordeel van plisségordijnen is dat de gordijnen uit twee lagen stof bestaan die kruislings over elkaar liggen, waardoor er een honingraat structuur ontstaat. Dit zorgt ervoor dat een ruimte goed wordt geïsoleerd. Tenslotte zijn deze gordijnen erg veelzijdig en kunnen ze zelfs gebruikt worden voor draai-kiepramen.

Wil je meer weten over plisségordijnen? Lees dan deze blogpost.

Dakraam rolgordijnen

Dakraamrolgordijnen zijn ideaal om te gebruiken voor jouw Velux dakraam. Deze rolgordijnen zijn verduisterend én warmte werend, waardoor ze erg functioneel zijn. Een dakraam rolgordijn is goed te gebruiken voor schuine ramen, bijvoorbeeld op de zolder. Tenslotte heb je geen gedoe bij het meten van je raam, omdat elk Velux dakraam een sticker bevat met daarop de raam- en modelcode. Deze codes komen overeen met de beschikbare maten in onze webshop.

Dakraam rolgordijnen
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben een mooi uiterlijk en zorgen voor een klassieke en romantische sfeer in een ruimte. De vouwgordijnen zijn makkelijk te gebruiken, doordat de stof van de gordijnen zich vouwt. Hierdoor nemen vouwgordijnen minder ruimte in beslag dan normale gordijnen! Ook zijn vouwgordijnen makkelijk in onderhoud, doordat je ze kunt wassen. Lees van tevoren wel altijd goed het waslabel.

Vouwgordijnen zijn beschikbaar in een lichtdoorlatende, transparante of verduisterende variant. Tenslotte zijn ze ook isolerend en dempend, waardoor een aangename akoestiek ontstaat, bijvoorbeeld in de woonkamer.

Wil je weten voor welke ruimtes vouwgordijnen geschikt zijn? Lees dan deze blogpost.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg veelzijdig, doordat zij op ieder raamtype passen en eenvoudig te bedienen zijn. Rolgordijnen zijn beschikbaar in een lichtdoorlatende, transparante of verduisterende variant. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook voordelig! Daarnaast zijn rolgordijnen sfeervol en kun je kiezen uit een groot aantal kleuren. Voor ieder wat wils.

Wil je weten waarom wij zo dol zijn op rolgordijnen? Lees dan deze blog.

Rolgordijnen
Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen

En last but not least, het duo-rolgordijn! Een duo-rolgordijn is niet compleet verduisterend, maar laat licht door, waardoor hij perfect is om te gebruiken als sfeermaker. Duo-rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen. Je kunt zelf bepalen hoe je gebruik maakt van de verschillende stofstroken, waardoor je zelf de mate van licht en privacy in een ruimte bepaalt. Een duo-rolgordijn geeft een unieke touch aan je interieur en maakt je huis compleet!

Wat past in jouw interieur?

Nu je alle voordelen van de verschillende soorten raamdecoratie op een rijtje hebt, kun je gaan kijken wat het beste bij jouw smaak en interieur past. Wil je graag hulp bij het maken van de juiste keuze? Maak dan gebruik van onze fotoservice.

Ook is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen, zodat je zeker weet of die ene kleur of dat ene materiaal echt geschikt is voor jouw interieur.

Tenslotte kun je voor het meten van je ramen ook terecht op onze site.

Tess
Bekijk alle blogs