De 5 grootste voordelen van pvc jaloezieën

Ben jij op zoek naar nieuwe, moderne raamdecoratie? Dan heb je vast al gedacht aan jaloezieën, maar heb je ook al gekeken naar pvc jaloezieën? Deze variant is misschien niet het meest bekend, maar heeft verschillende voordelen ten opzichte van aluminium en houten jaloezieën.

Van de vochtbestendigheid en het lichte gewicht, tot de voelbare houtnerven: pvc is een aantrekkelijk alternatief. In deze blog zetten we de vijf belangrijkste voordelen van pvc jaloezieën voor je op een rij.

1. Net echt hout dankzij houtnerf

1. Net echt hout dankzij houtnerf

Houten jaloezieën zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. Dat is niet zo gek, want echt hout kan een authentieke en natuurlijke toevoeging zijn aan je inrichting. Wanneer je voor pvc jaloezieën kiest, hoef je echter niet in te leveren op dat gevoel van echt hout.

De pvc jaloezieën van ilumio worden namelijk geleverd met een voelbare houtnerf erin. Combineer dit met een mooie houtprint en het voelt net alsof je lamellen van echt hout in huis hebt gehaald, terwijl je profiteert van alle andere voordelen van pvc. Zo kleurt bijvoorbeeld de zijkant van de jaloezie mee met de rest van de jaloezie. Bij houten jaloezieën is de zijkant houtkleurig.  

2. Keuze met of zonder ladderband

Een ander voordeel van pvc jaloezieën is dat deze aan te passen zijn naar jouw wensen en inrichting. Behalve dat je kunt kiezen welke kleur jaloezieën je wilt, kun je bij pvc jaloezieën namelijk ook kiezen of je ze met of zonder ladderband wilt. 

Zonder ladderband blijf je de koorden zien die door de lamellen lopen. Dit is te zien op de rechter foto. Als je kiest voor een pvc jaloezie met ladderband, foto links, dan zullen de koorden aan de voorkant bedekt worden met een verticale stofband. De kleur van de ladderband wordt aangepast op de kleur lamellen die je kiest.

Een ladderband valt op, waardoor het een mooi detail kan vormen in je inrichting. Bovendien worden de gaatjes in de lamellen, waar de koorden doorheen lopen, verborgen. Een bijkomend voordeel is dat er zo minder licht door de jaloezie komt.

2. Keuze met of zonder ladderband
3. Vochtbestendig

3. Vochtbestendig

De houtnerven, ladderkoorden en ladderbanden zijn allemaal voordelen die vooral invloed hebben op het uiterlijk en de esthetiek van de raamdecoratie. Dit is belangrijk, aangezien de lamellen altijd zichtbaar zijn. Pvc jaloezieën hebben echter ook praktische voordelen. Een van de grootste voordelen van de pvc variant is dat deze vochtbestendig is. Dat maakt pvc jaloezieën dan ook prima geschikt voor in een badkamer of keuken waarin houten jaloezieën zouden gaan werken. Daarnaast betekent dit dat je pvc jaloezieën eenvoudig schoonmaakt met een vochtige doek.

4. Pvc is goedkoper dan echt hout

De pvc jaloezieën van ilumio lijken met hun prints en houtnerf erg op echte houten jaloezieën. Een van de voordelen van pvc tegenover hout is echter dat pvc een stuk goedkoper is. Niet alleen de aanschafprijs is lager, maar je bent ook minder geld kwijt aan het onderhoud. Pvc gaat een stuk langer mee dan hout en vereist minder zorg. Door te kiezen voor pvc kun je dus een hoop geld besparen terwijl de uiterlijke kenmerken vrijwel gelijk blijven.

4. Pvc is goedkoper dan echt hout
5. Licht materiaal

5. Licht materiaal

Het laatste voordeel van pvc jaloezieën dat we uitlichten is het lichte gewicht van het materiaal. Dit maakt dat de jaloezieën gemakkelijk te bedienen en te installeren zijn. Wanneer je raamdecoratie bij ilumio bestelt krijg je er altijd een duidelijke handleiding bij. Lukt het om wat voor reden dan ook toch niet om de pvc jaloezieën zelf te installeren? Dan kun je het voor slechts €39,- per product laten doen door onze gespecialiseerde monteurs. 

Pvc jaloezieën kopen bij ilumio

Het moge duidelijk zijn dat pvc jaloezieën een scala aan voordelen bieden. Ze zijn vochtbestendig, licht van gewicht en goedkoop. En dat alles terwijl ze qua uiterlijk veel lijken op echte houten jaloezieën. Op de webshop van ilumio vind je ons ruime aanbod. Laat je inspireren door onze collectie en ons e-magazine!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs