De leukste Halloween decoraties voor in huis

De griezeligste avond van het jaar staat weer voor de deur: Halloween. De afgelopen jaren heeft deze feestdag - die vooral in Amerika gevierd wordt - succesvol de oversteek naar Europa gemaakt. Halloween parades, griezelfeesten en horrorfilm-marathons op tv: de laatste dag van oktober is niet voor de zwakken van hart.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis tijdens deze avond leuk aan te kleden, net als bij kerst. In plaats van een gezellige kerstboom en knusse lichtjes zijn de decoraties tijden Halloween een stuk enger. In deze blog zetten we de leukste Halloween decoraties voor in huis voor je op een rijtje. Dat wordt griezelen!

De leukste Halloween decoraties voor in huis
Pompoenen

Pompoenen

Laten we beginnen met een klassieker: de pompoen. Op zichzelf al een symbool voor Halloween, maar nog griezeliger wanneer je er een Jack-o-Lantern van maakt. Hol de pompoen uit, snij er een eng gezicht in en zet er een lampje in. Wat je krijgt is een griezelige en ondertussen typerende decoratie voor in huis. Het beste effect heb je natuurlijk in een donkere ruimte, dus zorg dat je je huis goed verduisterd! 

Posters van je favoriete griezelfilm

Dan een iets meer creatieve decoratie. Hoe leuk is het om rond Halloween je huis te versieren met posters van je favoriete horror of thriller? Er zijn genoeg klassiekers om uit te kiezen. Wat te denken van Nightmare on Elm Street, Friday the 13th, It en natuurlijk Halloween? Of kies anders voor een moderne klassieker zoals Blair Witch Project of Stranger Things. Sommige posters zijn zelfs zo tijdloos dat je ze het hele jaar kan laten hangen. Dat is nog eens een originele manier om je huis te versieren.

Nepbloed

Pompoenen en enge posters zijn natuurlijk leuk om je huis mee te versieren tijdens Halloween, maar echt eng is het nog niet. Nepbloed kan de griezelfactor in huis echter aanzienlijk verhogen. Dit is vooral leuk als je een Halloweenfeestje geeft en je je gasten de rillingen wilt geven. Smeer bijvoorbeeld nepbloed op het handvat van de voordeur, trek een spoor van nepbloed via de trap naar boven, of schrijf een sinistere boodschap op de spiegel in de badkamer. Let natuurlijk wel op dat je uitwasbaar nepbloed koopt, deze versieringen zijn een stuk minder leuk als je schoonouders met Pasen op bezoek komen.

Spinnenwebben

Een andere geweldige manier om je huis griezeliger te maken is met spinnenwebben. Nep spinnenwebben, natuurlijk. Deze koop je in de meeste feestwinkels voor een lage prijs, maar ze zijn ontzettend effectief. Span ze om je trapleuning heen, voor de ramen of in de hoeken van je kamers. Spinnenwebben geven aan alles net wat extra griezeligheid. Wil je nog een stapje verder gaan? Koop er dan ook een setje nep spinnen bij, goede schrikmomenten gegarandeerd!

Spinnenwebben

Glow in the dark verf

De laatste tip die we voor je hebben: maak gebruik van glow in the dark verf en dan het liefste de soort die je in het licht bijna niet ziet. Zo maak je al je decoraties nog wat enger! Schrijf enge teksten op de muur, laat het ‘ectoplasma’ van de plafonds druipen of schilder enge gezichten op de deuren. Als je eetbare glow in the dark verf weet te vinden kun je zelfs je Halloween snacks en drankjes licht laten geven. Zorg er echter wel voor dat je huis volledig verduisterd is voor het beste effect.

Verduister je huis met raamdecoratie van ilumio

Verduister je huis met raamdecoratie van ilumio

Waarom spelen zoveel griezelige films zich ‘s nachts af? Omdat alles enger wordt in het donker. Daarom is het verduisteren van je huis een van de meest effectieve manieren om die Halloween-sfeer te creëren. Bovendien komen versieringen zoals Jack-o-Lanterns en glow in the dark verf het beste tot hun recht als je huis helemaal donker is. Zorg er daarom voor dat je verduisterende gordijnen voor de ramen hebt hangen voor je volgende Halloweenfeest of griezelige filmavond. In de webshop van ilumio vindt je een groot aanbod aan verduisterende raamdecoratie. Kijk rond op onze website of bestel het gratis e-magazine en bekijk de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs