4 verrassende redenen waarom jij aan je ramen moet denken deze kerst!

It’s the most wonderful time of the year. Jawel, Kerstmis staat alweer voor de deur. Dat betekent lekker eten, gezelligheid, samen zijn met familie en vrienden en… raamdecoratie? Jazeker! Het klinkt misschien gek, maar je mag ook je ramen niet vergeten deze kerst.

De juiste raambekleding houdt de kou buiten, zorgt voor extra gezelligheid en houd de kinderen veilig komende kerst. Lees deze redenen dus goed door, dan weet je waarom nieuwe raamdecoratie op jouw verlanglijstje moet staan.

1. Houd de winterse kou buiten met plisségordijnen

1. Houd de winterse kou buiten met plisségordijnen

Waarom is alles met kerst extra gezellig? Zijn het de lichtjes, de kerstmuziek, of het eten? Onder andere, maar het is ook de kou buiten die je warme huis extra knus maakt. Zorg dan ook dat je raamdecoratie hebt hangen die de kou buiten houdt. Als je de lage temperaturen buiten de deur wilt houden, zijn plisségordijnen ongetwijfeld de beste keuze.

Als je de plisségordijnen van ilumio vanaf de zijkant zou bekijken, zou je een honingraatmotief zien. Deze raat zorgt voor stilstaande lucht in het gordijn, waardoor de kou buiten en de warmte binnen blijft. net zoals bij een dubbelwandige thermoskan. Bijkomend voordeel: de stilstaande lucht in plisségordijnen kan je een energiebesparing van maar liefst 25% opleveren. En laten we eerlijk zijn, in de decembermaand kunnen we alle besparingen goed gebruiken. 

2. Maak de gesprekken aan tafel nog gezelliger

Een van de leukste dingen aan de kerstperiode is ongetwijfeld de gezelligheid. Of je nu samenkomt met familie, vrienden, of je gezin; het zijn de gezellige gesprekken aan tafel die de kerstdagen zo leuk maken. En hoe maak je die gesprekken nog gezelliger? Precies, met een sfeervolle inrichting! De juiste raamdecoratie maakt je inrichting helemaal af..

Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen, met hun mooie, decoratieve plooien. Of ga voor gordijnen die een prettige akoestiek creëren. Dat komt niet alleen de sfeervolle uitstraling ten goede, het maakt de gesprekken (of de kersthits) ook nog eens prettiger voor het gehoor. Met de juiste raamdecoratie kun je tot in de kleine uurtjes gezellige gesprekken aan tafel voeren.

2. Maak de gesprekken aan tafel nog gezelliger
3. Creëer een knusse sfeer in huis

3. Creëer een knusse sfeer in huis

Gordijnen kunnen de koude lucht buiten houden en de gesprekken gezellig maken, maar raamdecoratie kan op nog een manier bijdragen aan een goed sfeer. Als je kiest voor lichtdoorlatende rolgordijnen creëer je de perfecte kerstsfeer in huis. Buiten wordt het al vroeg donker, maar binnen zorgen de kaarsjes en lichtjes voor een knus geheel.

Met lichtdoorlatende gordijnen zie je nog wel schimmen, maar worden details onzichtbaar. Hierdoor houd je dat knusse gevoel, maar blijft je privacy intact. Mensen kunnen immers niet zomaar bij je naar binnen kijken als je lichtdoorlatende gordijnen voor je ramen hebt hangen. Zo kun je samen met je gasten een fantastische en knusse kerst beleven.

4. Zorg dat ook de kinderen een veilige kerst hebben

Gezelligheid is natuurlijk belangrijk, zeker tijdens de kerstdagen. Gezelligheid zou het echter nooit moeten winnen van veiligheid, zeker niet als er kinderen aanwezig zijn. Krijg jij kinderen over de vloer tijdens de kerst? Zorg dan dat je raamdecoratie van ilumio in huis hebt. Al onze producten voldoen aan de nieuwste EU-normen als het gaat om kinderveiligheid.

Bij het leveren en monteren van onze producten besteden onze monteurs extra aandacht aan de lengte van het bedieningskoord. De EU stelt hier strenge normen aan, een koord wat niet aan deze normen voldoet kan het risico op verstikking bij kinderen vergroten. Met de raamdecoratie van ilumio minimaliseer je de risico’s voor kinderen, waardoor iedereen een fijn kerstfeest kan vieren.

4. Zorg dat ook de kinderen een veilige kerst hebben

Raamdecoratie van ilumio onder de boom

Het moge duidelijk zijn: de juiste raamdecoratie zorgt voor een gezelligere, knussere en veiligere kerst voor iedereen. En de juiste raamdecoratie, die vind je in de webshop van ilumio. In onze webwinkel vind je raamdecoratie voor elke situatie. Van plissegordijnen die de koud buiten houden, tot extra sfeervolle vouwgordijnen, uiteraard allemaal 100% kindvriendelijk. Zorg dus dat de raamdecoratie van ilumio bovenaan je verlanglijstje staat dit jaar.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden de raamdecoratie van ilumio jou kunnen bieden? Bekijk dan ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs