Bepaal jouw privacy: de mooiste jaloezieen

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie zijn er veel dingen waar je rekening mee houdt. De afmetingen, de kleur, het soort; het zijn allemaal belangrijke factoren. Je mag echter niet vergeten dat raamdecoratie ook een belangrijk praktisch doel dient: privacy. 

De raamdecoratie die je privacy als één van de beste bewaart, zijn jaloezieën. In tegenstelling tot andere soorten raamdecoratie is het echt onmogelijk om naar binnen te kijken wanneer je deze dicht doet. Een bijkomend voordeel: jaloezieën kunnen enorm stijlvol zijn. In deze blog vertellen we je meer over hoe je stijl en privacy kunt combineren.

Bepaal je privacy

Bepaal je privacy

In een tijd waarin privacy steeds schaarser wordt, kun je op jaloezieën vertrouwen om ongewenste blikken buiten te houden. Of je nu net uit bad komt, in je ochtendjas aan het ontspannen bent, of nog in bed ligt; met één simpele bediening zonder jij je even af van de buitenwereld.

Waarin sommige soorten raamdecoratie nog enige inkijk bieden wanneer ze gesloten zijn, zorgt het materiaal van lamellen voor totale privacy. Het maakt niet uit of je nu aluminium, houten of pvc jaloezieën in huis neemt. Elk materiaal garandeert volledige beslotenheid. Bovendien is het net zo gemakkelijk om de jaloezieën weer te openen en je ruimte te laten vullen door zonlicht. Je privacy heb je dus altijd zelf in de hand.

Creëer een sfeer

Privacy is echter niet het enige wat telt, anders zou je je ramen wel gewoon dicht timmeren. Je wilt je inrichting uiteraard ook sfeervol maken en nieuwe raamdecoratie kan je daarbij helpen. Jaloezieën zijn geweldig als het gaat om het creëren van sfeer. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf hoeveel daglicht je naar binnen laat schijnen. Dit zorgt voor een mooi en sfeervol schaduwspel in je ruimte. Daarnaast zijn jaloezieen op zichzelf ook een verrijking van je interieur.

Kies de juiste jaloezieën

Wil je het meeste halen uit je jaloezieen? Dan is het belangrijk dat je de juiste soort kiest. ilumio is gespecialiseerd in drie soorten lamellen: aluminium, houten en pvc jaloezieen. Elke soort heeft zijn eigen praktische en esthetische eigenschappen. Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende soorten zo uniek maakt. 

Aluminium jaloezieën

De eerste - en bekendste - soort jaloezieën is de aluminium variant. Wanneer je aan aluminium jaloezieën denkt, denk misschien aan saaie kantoorgebouwen, maar niets is minder waar. Aluminium jaloezieën kunnen bijzonder stijlvol zijn. Neem bijvoorbeeld dit koperkleurige model, perfect voor een modern of industrieel interieur.

Naast stijlvol zijn aluminium lamellen ook nog eens praktisch. Aluminium is namelijk bestand tegen vocht en hitte. Dat betekent dat je deze raamdecoratie ook kunt gebruiken in de badkamer, waar privacy uiteraard gewenst is. Bovendien maak je aluminium jaloezieën gemakkelijk schoon met een vochtige doek.

Aluminium jaloezieën
Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Ben je op zoek naar raamdecoratie met een bijzondere, natuurlijke uitstraling? Dan passen houten jaloezieën beter bij je. Hiermee geef je je inrichting direct een rustiek en luxe gevoel. De houten jaloezieën van ilumio zijn beschikbaar in vijf natuurlijke kleuren: grijs, wit, zwart, beige en bruin. Dit maakt dat ze in bijna elk interieur tot hun recht komen.

Pvc jaloezieën

De derde soort jaloezieën is gemaakt van pvc. Dankzij een realistische houtnerf en natuurlijke kleuren, lijken deze jaloezieën net van echt hout gemaakt te zijn. De pvc variant neemt echter alle voordelen van kunststof met zich mee. Zo zijn pvc jaloezieën een stuk lichter van gewicht en een stuk goedkoper dan de houten variant.

Bovendien is pvc - net als aluminium - bestand tegen vocht en hitte. Hierdoor deze variant geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken, in tegenstelling tot houten jaloezieën.

Pvc jaloezieën

Jaloezieën kopen bij ilumio

Hoewel de verschillende soorten jaloezieën elk hun unieke eigenschappen hebben, zijn ze allemaal perfect in staat om je privacy te beschermen en sfeer te creëren. In de webshop van ilumio vind je een ruim aanbod aan jaloezieën van verschillende soorten en kleuren. Wil jij je privacy zelf in de hand hebben? Bekijk dan onze collectie of laat je inspireren door ons gratis e-magazine en kijk welk model het beste bij jouw ruimte past.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs