Raamdecoratie per interieurstijl

Je wilt natuurlijk dat jouw interieur er optimaal uitziet. Je kunt zelf meubels verzamelen, kleuren toepassen en je eigen smaak definiëren. Hiernaast zijn er een aantal interieurstijlen die je op weg kunnen helpen om jouw woning zo mooi mogelijk in te richten. Hierbij hoort natuurlijk de juiste raamdecoratie, dat het interieur een final touch kan geven. Ontdek dus welke interieurstijl jij hebt en laat je inspireren door de mooiste raamdecoratie.

Modern interieur

Modern interieur

De kenmerken van een modern interieur zijn strakke lijnen, eenvoud, rechte vormen en luxe materialen. Moderne woonstijlen combineren vaak de kleuren bruin, zwart, grijs en wit met af en toe één heftige kleur die eruit springt in bijvoorbeeld een woonaccessoire. Bij een strak modern interieur hoort ook strakke raamdecoratie.

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Een kenmerk voor Scandinavisch design is minimalisme en de kreet “less is more”. Een Scandinavisch interieur heeft moderne strakke lijnen, veel licht van buiten, natuurlijke elementen zoals hout en combineert opvallende patronen in bijvoorbeeld een kleurrijk tapijt op de vloer. Bekijk welke raamdecoratie het meest geschikt is voor een Scandinavisch interieur.

Klassiek interieur

Klassiek interieur

De uitstraling van een klassiek interieur is rijk en luxe. Een klassiek interieur heeft een elegante uitstraling doordat materialen worden gebruikt zoals donkere houtsoorten, mooie luxe leersoorten en velours. Het kleurgebruik bij een klassiek interieur is subtiel met combinaties van verschillende rijke metaal soorten zoals zilver en goud die de details benadrukken. Bij een klassiek en luxe interieur hoort hoge kwaliteit raamdecoratie.

Industrieel interieur

Industrieel interieur

In een industrieel interieur worden veel ruwe materialen en grote objecten gebruikt. Denk aan een oude fabriek die is omgebouwd tot woonruimte waarbij oude materialen uit de fabriek behouden blijven. Hierbij hoort natuurlijk stoere raamdecoratie die jouw industriële interieur afmaakt!

Urban interieur

Urban interieur

Urban interieurs staat bekend om het combineren van rauwe en stoere materialen zoals beton, bakstenen en ongelakte hout samen met veel planten zonder bloemen. Vaak combineert een urban interieur ook vintage voorwerpen voor een karakteristiek effect. Hierbij hoort natuurlijk karakteristieke raamdecoratie.

Landelijk interieur

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is gebaseerd op, zoals de naam al zegt, landelijk wonen, ofwel wonen op het platteland. Iedereen kent het interieur van een typische boerderij wel: gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte. Bij dit huiselijke karakter hoort bijpassende raamdecoratie.

Retro en vintage interieur

Retro en vintage interieur

Kies je voor een retro en vintage interieur dan kies je voor een hip interieur gebaseerd op interieuren uit de jaren '60 en '70. Hierbij hoort natuurlijk bijpassende raamdecoratie die perfect in het interieur en voor jouw raam past!
Botanisch interieur

Botanisch interieur

Wil je de natuur in huis halen? Dan is een botanisch interieur iets voor jou. Kies voor planten en veel groen in jouw woning. Hier wil je natuurlijk ook mooie raamdecoratie bij. Lees daarom meer over welke mogelijkheden je hebt.