6 inspirerende raamdecoratie ideeën voor 2019

Nu het koud is buiten willen we ons huis natuurlijk gezellig, warm en knus inrichten. Een warm interieur creëren we vaak door middel van sfeervolle meubels en accessoires naar eigen smaak. Ook goede raamdecoratie speelt een grote rol in het creëren van sfeer in je woning.

Een interieur zonder goede raamdecoratie toont kil en onpersoonlijk. Bovendien dragen gordijnen bij aan de isolatie van je huis. Raamdecoratie is dus een essentieel item in elk interieur.

In deze blog zetten we daarom de verschillende soorten raamdecoraties op een rij, zodat jij straks precies weet welke gordijnen aansluiten bij jouw paleisje!

Waarom is raamdecoratie belangrijk in een interieur?

Waarom is raamdecoratie belangrijk in een interieur?

Het is belangrijk om met raamdecoratie de perfecte sfeer te creëren in jouw woning. Daarnaast spelen gordijnen een grote rol in het isoleren en verduisteren van je woning. Bovendien wil je niet dat mensen je woning binnen kunnen gluren, dus ook voor je privacy biedt raamdecoratie uitkomst.

De ontwikkelingen in raamdecoratie gaan razendsnel. De verschillende soorten raamdecoratie worden steeds opnieuw op de markt gebracht, zodat ze aansluiten bij de nieuwste woontrends. Er wordt gespeeld met materialen, formaten, kleuren en prints, zodat jij altijd de ideale raambekleding vindt. In deze blog koppelen we alle praktische voordelen aan de woontrends van 2019, zodat je tot de beste keuze komt!

Verschillende soorten raamdecoratie in 2019

Er is veel mogelijk op het gebied van raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, duo rolgordijnen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, plissé gordijnen en vouwgordijnen. Welke soort raamdecoratie het meest geschikt is hangt af van je ruimte en de wensen.

Er is veel mogelijk op het gebied van raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, duo rolgordijnen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, plissé gordijnen en vouwgordijnen. Welke soort raamdecoratie het meest geschikt is hangt af van je ruimte en de wensen.

Rolgordijnen voor elke gewenste sfeer in je woning

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in alle soorten en maten en zijn heel breed toepasbaar. Wat zijn de voordelen van rolgordijnen in het algemeen?

 • Ze zijn naar eigen wens samen te stellen met verschillende kleuren, materialen en afmetingen.
 • Ze zijn zeer geschikt in combinatie met overgordijnen.

Rolgordijnen in jouw woning

Rolgordijnen zijn ook in 2019 de populairste vorm van raamdecoratie door de vele toepassingen en uitstralingen. Transparante rolgordijnen plaats je bij voorkeur in de keuken of woonkamer, zodat je kunt genieten van het binnenvallende licht.

 

Verduisterende rolgordijnen zijn weer meer geschikt voor de slaapkamer van jou en je kind. Onderzoeken tonen aan dat slapen in een verduisterde kamer beter is voor je gezondheid en een gezond slaap- en waakritme.

 

Rolgordijnen zijn dus perfect voor iedere ruimte. Of je nu op zoek bent naar een heldere lichtinval of een sfeervolle verduistering. Met rolgordijnen vind je bovendien altijd de perfecte stof, kleur en print voor jouw interieur!

Rolgordijnen voor elke gewenste sfeer in je woning
Duo rolgordijnen voor een stijlvolle uitstraling

Duo rolgordijnen voor een stijlvolle uitstraling

Voordelen van duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn ook wel bekend als roljaloezieën. Het duo rolgordijn bestaat uit twee beweegbare stofbanen: een gekleurde en een transparante stofbaan. Deze trek je over elkaar door middel van een kettingbediening. Wat zijn de voordelen van duo rolgordijnen?

 

 • Het heeft zowel vele functionele, als stijlvolle aspecten.
 • Je past de rolgordijnen aan in een handomdraai.
 • Duo rolgordijnen zijn eigentijds.

 

Duo rolgordijnen in je woning

Evenals gewone rolgordijnen, kunnen ook duo rolgordijnen worden verduisterd. Ze zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Lichtinval of juist verduistering heeft veel invloed op de sfeer van je woonkamer of slaapkamer. Met de duo rolgordijnen kun je makkelijk de hoeveelheid lichtinval bepalen door de verschillende stofbanen.

 

Zo creëer je overdag strakke lichtvlakken van je raampartijen en zorg je ‘s avonds voor een intieme sfeer. Snelle schakelingen in je inrichting zijn helemaal 2019!

Aluminium jaloezieën voor een strak interieur

Voordelen van aluminium jaloezieën

Bij aluminium jaloezieën, ook wel luxaflex, denk je misschien aan kilheid, maar niets is minder waar. De voordelen van aluminium jaloezieën:

 • Aluminium heeft een goede warmtewerende werking.
 • Met aluminium jaloezieën kun je heel precies de hoeveelheid lichtinval bepalen.

Aluminium jaloezieën in jouw woning

Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor een fijne sfeer in een modern en strak interieur. Je moderne inrichting wordt een geheel met een aluminium omheining met rechte lijnen. Wil je warme invloeden behouden? Dan kun kiezen voor een warme kleur luxaflex met overgordijnen.

Aluminium jaloezieën voor een strak interieur
Een natuurlijke look met houten jaloezieën

Een natuurlijke look met houten jaloezieën

Voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn stijlvol in zowel een klassiek, als een modern interieur. Je creëert al snel een fijne en natuurlijke sfeer met de houten luxaflex. De voordelen van houten jaloezieën:

 • De jaloezieën geven een natuurlijke lichtinval door het natuurlijke materiaal.
 • De houten jaloezieën trekken weinig stof aan.

Houten jaloezieën in jouw woning

Zeker in 2019 is hout een terugkomende trend. Niet alleen op het gebied van raamdecoratie, maar ook op het gebied van accessoires. Hier kun je natuurlijk op inspelen met houten raambekleding.

Hout is een natuurlijk materiaal en past goed in een scandinavisch interieur. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende natuurlijke materialen. Vaak zie je dit in combinatie met dierenhuiden en grote vloerkleden. Dus kan jouw woning wel een nieuwe look gebruiken? Kies dan eens voor hout!

 

Een modern Frans tintje met plissé gordijnen

Voordelen van plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn minder bekend dan andere raamdecoratie. Hoog tijd om deze vorm van raamdecoratie eens onder de aandacht te brengen. Plissé gordijnen zijn gordijnen van een gevouwen, geplooide stof. Maar wat zijn de voordelen van plisse gordijnen?

 • De gordijnen geven je woning een elegante uitstraling.
 • Je hebt zonwering en decoratie tegelijkertijd.
 • Plissé gordijnen houden de tocht van buiten tegen en de warmte binnen.

 

Plissé gordijnen in jouw woning

Plissé gordijnen geven je huis een modern Frans tintje. Doordat de stof geplooid is doet het romantisch aan. Dit geeft een gevoel van geborgenheid. Zie jij jezelf al heerlijk zitten met je partner in deze romantische sfeer?

Je kunt mixen en matchen met verschillende stoffen en kleuren zodat je jouw ideale combinatie vindt. De kleuren die je terugvindt in een romantisch 2019-proof interieur zijn wit, crème, oudroze en mintgroen.

Een modern Frans tintje met plissé gordijnen
Ga voor chique met vouwgordijnen

Ga voor chique met vouwgordijnen

Voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen lijken op rolgordijnen, echter wordt de gordijnstof niet opgerold maar gevouwen bij het optrekken en neerlaten van het gordijn. Vouwgordijnen zijn geschikt voor veel ruimtes in je huis: van de badkamer tot de woonkamer. Maar wat zijn de voordelen van vouwgordijnen?

 • Vouwgordijnen zijn beschikbaar in vele materialen en kleuren.
 • Vouwgordijnen geven een strakke en chique uitstraling.
 • Vouwgordijnen zorgen voor de juiste isolatie en akoestiek in jouw woning.

Vouwgordijnen in jouw woning

Een mooi creme wit vouwgordijn met overgordijnen en je hebt een chique uitstraling in je woonkamer. Of wil je de babykamer neutraal en lief inrichten? Ook dan zijn vouwgordijnen de trend!

Vouwgordijnen zijn er in vele kleuren. Dus voor iedere ruimte in je huis -ook voor de kinderkamers- vind je altijd de perfecte match! Heb je hele grote raampartijen? Kies dan voor brede vouwgordijnen en je bent helemaal bij de tijd.

Welke raamdecoratie kies jij in 2019?

Raamdecoratie is essentieel voor een stijlvol interieur. Belangrijk is om passende raambekleding te vinden voor jouw woning. Heb je een ouder huis, bijvoorbeeld uit de jaren dertig? Kies dan voor vouwgordijnen of rolgordijnen.

Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht, zoek dan meer in de richting van strakke raambekleding zoals aluminium jaloezieen. Maak je interieur persoonlijk en je woongenot groter met prints en verschillende materialen.

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk hier ons gratis e-magazine met de mooiste raamdecoratie ideeën voor 2019!

Welke raamdecoratie kies jij in 2019?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs