Vier Black Friday met de mooiste zwarte raamdecoratie

Black Friday is de afgelopen jaren vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar het Europese vasteland. Op deze vrijdag na Thanksgiving (voor veel Amerikanen een vrije dag) wordt het seizoen voor de kerstinkopen officieus geopend. Om dit te vieren lichten wij in deze blog de mooiste zwarte raamdecoratie uit.

Zwart is officieel niet eens een kleur, daarom is het onmogelijk om het met een andere kleur te laten vloeken. Dat maakt zwart een geweldige keuze voor jouwraamdecoratie. Hoewel het een sterke aanwezigheid kan hebben, kan zwart eigenlijk in elk interieur gebruikt worden. Dit zijn onze favoriete zwarte raamdecoraties:

Zwarte rolgordijnen

Als je zwarte raambekleding in één woord zou moeten beschrijven, kunt je kiezen voor ‘basic’. Zwart past overal bij, dus vormt het een mooie basis voor uiteenlopende interieurs. Laten we daarom begin bij de meest basic vorm van zwarte raamdecoratie: zwarte rolgordijnen. Door het ontbreken van een plooi, textuur of motief stralen rolgordijnen rust uit. Combineer dit met een zwarte tint en je kunt alle kanten op met jouw inrichting. Door een keuze te maken tussen transparante, lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen bepaal je daarnaast zelf hoeveel licht je binnenlaat.

Verduisterende zwarte gordijnen

Soms wil je een kamer volledig kunnen verduisteren. Zwarte gordijnen bieden dan de uitkomst. Met een verduisterend zwart gordijn houd je al het licht buiten. Daarnaast zorgen de dikke gordijnen voor een goede isolatie en een verbeterde akoestiek. Dit maakt zwarte, verduisterende gordijnen perfect voor de slaapkamer, of bijvoorbeeld een game-kamer. Als je een ruimte wilt onttrekken van licht, geluid of kou, dan is een verduisterend zwart gordijn de beste keuze.

Zwarte houten jaloezieën

Alle soorten zwarte raamdecoratie die we tot nu toe besproken hebben zijn redelijk alledaags, waardoor ze in veel inrichtingen tot hun recht komen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een statement te maken met raamdecoratie. In dat geval zijn zwarte houten jaloezieën perfect. Deze zijn gemaakt van echt hout en worden bij elkaar gehouden door een ladderband, wat zorgt voor een stoere, robuuste uitstraling. De zwarte tint maakt dit effect nog sterker.

Zwarte vitrage

We sluiten af met een model raamdecoratie dat laat zien dat zwart niet altijd donker of duister hoeft te betekenen. Deze ‘zwarte vitrage’ is zo doorzichtig dat hij eerder grijs dan zwart aandoet. Je kunt deze vitrage het beste gebruiken in combinatie met een extra laag gordijnen. Met de combinatie van gordijn en vitrage kun je naar hartenlust variëren met de lichtinval en de uitstraling van de raampartijen.

Zwarte raamdecoratie kopen bij ilumio

Zwarte raamdecoratie is enorm veelzijdig. Of je nu op zoek bent naar een stoer, minimalistisch, industrieel of modern interieur: met zwart kun je alle kanten op. In de webshop van ilumio vind je allerlei soorten zwarte raamdecoratie waarmee je een mooie basis legt voor jouw inrichting. Geen zorgen, ook voor raamdecoratie in andere kleuren en tinten kun je bij ilumio terecht. Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw huis? Bekijk dan ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs