Huis leuk inrichten? De 5 interieurtrends van 2020

Een nieuw jaar betekent een frisse start. Ook je interieur kan in het nieuwe jaar een opfrisser gebruiken. Daarom duiken we in deze blog in dé interieurtrends van 2020. Wat zijn de woontrends van 2020? En hoe kun je je huis eenvoudig inrichten volgens deze laatste trends? Lees snel verder!

1. Colorblocking in 2020

1. Colorblocking in 2020

In 2019 draaiden de interieur trends met name om donkere kleuren, zoals donkergroen en donkerblauw. In 2020 mag er wat meer gespeeld worden met fellere kleuren. Felle kleuren als lichtgroen, blauw, roze, geel en oranje mogen weer volop gebruikt worden. Ook subtielere kleuren als lavendel en zachtroze behoren tot dé kleuren van 2020.

 

In 2020 zal ‘colorblocking’ een grote trend worden. Dit houdt in dat je felle kleuren met elkaar combineert. Vind je het nog spannend om kleuren als rood, geel, paars en oranje naast elkaar te plaatsen? Dan kun je er ook voor kiezen om verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren. Dit geeft een rustiger beeld, maar hetzelfde speelse effect!

2. Geometrische patronen in je woning

De Scandinavische trend met geometrische patronen zal ook in 2020 een belangrijke rol spelen. Geometrische patronen en prints geven de finishing touch aan je woning. Geometrische patronen kun je op verschillende manieren in je interieur terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een behangetje met een geometrisch patroon aan de muur. Of aan lijstjes aan de muur met verschillende geometrische patronen. Ook geef je snel een nieuwe draai aan je woning met kussens en rolgordijnen met geometrische prints.

2. Geometrische patronen in je woning
3. Natuurlijke materialen in je huis

3. Natuurlijke materialen in je huis

Waar natuurlijke materialen eerst als ouderwets werden beschouwd, spelen ze nu een essentiële rol in een modern interieur. Met name materialen als beton, hout, marmer, messing en brons zie je terug in 2020.

 

Hout kun je in je interieur terug laten komen door middel van houten meubels. Vergeet ook houten accessoires niet! Zo creëren houten jaloezieën een spannend, maar gezellig effect in je woning. Legeringen als messing en brons kun je ook terug laten komen in je woonaccessoires. Denk aan fotolijstjes, kandelaars of elementen in je meubilair.

 

Een combinatie van natuurlijke materialen maakt van je woning een sfeervol geheel.

4. De onderwaterwereld in je woning

In eerdere trends waren delen van de onderwaterwereld al welkom, maar dit ging meestal niet verder dan flora. In 2020 mag het wat bonter, en zijn ook mineralen en schelpen welkom. Een watercolour behang aan de muur past uitstekend bij deze trend. Hiermee laat je iedereen versteld staan van jouw woning!

 

En ook in tegels kun je de onderwaterwereld verwerken. Zo kun je ervoor kiezen om tegels in de vorm van vissenschubben te nemen. Deze tegels worden ‘mermaid tegels’ genoemd, en zullen in 2020 de saaie witte tegels vervangen. Kies voor een speelse blauwe of groene kleur om deze trend maximaal te benutten.

5. Verschillende interieuraccessoires in 2020

Gebruik verschillende accessoires om je interieur sfeervoller te maken. Echte aanraders voor je interieur zijn een plaid, sierkussen, kaarsen en een bont kleedje. Deze musthaves zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog gezellig. Sierkussen zijn de absolute musthaves voor je interieur. Houd hierbij rekening met de kleuren die trendy zijn in 2020, voor een sfeervol interieur.

 

Ook raamdecoratie helpt bij het snel en leuk inrichten van je huis. Zo zijn plisségordijnen verkrijgbaar in alle soorten en maten. Plisségordijnen zijn een eenvoudige en goedkope manier om je woning 2020-proof te maken. Je gehele interieur ziet er anders uit met de juiste keuze voor raamdecoratie.

5. Verschillende interieuraccessoires in 2020
Is jouw interieur al klaar voor 2020?

Is jouw interieur al klaar voor 2020?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg ideeën opgedaan voor je interieur voor 2020. Sommige acties vereisen wat inspiratie, dus ga direct op zoek! Wij van Stores-Direct nemen je graag wat werk uit handen. Bekijk hier ons gratis e-magazine met de mooiste plisségordijnen, zodat je alleen nog maar hoeft te kiezen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs