Dakraam rolgordijnen voor Velux dakramen

Wat de functie van jouw zolder - slaapkamer, kantoor of andere - ook is - een rolgordijn voor jouw Velux dakraam is een ideale oplossing voor een schuin raam. Door te kiezen voor een verduisterend dakraam rolgordijn voor een Velux dakraam heb je niet alleen een mooie toevoeging aan je binnenhuisinterieur, ook is het 99% verduisterend en warmtewerend. Dit type raambekleding heeft diverse voordelen, functies en is een uiterlijke upgrade van jouw zolder.

Dakraam rolgordijnen basic

Dakraam rolgordijnen basic

 • 6 kleuren
 • Verduisterend
 • Geschikt voor Velux dakramen
Vanaf €30,48
Dakraam rolgordijnen<br>plus

Dakraam rolgordijnen
plus

 • Grotere keuze in kleuren en modellen
 • Verduisterend en lichtdoorlatend
 • Geschikt voor Velux dakramen
Vanaf €35,90
Velux dakraam afmetingen

Velux dakraam afmetingen

 • Zoek het type plaatje op
 • Zoek het type dakraam op
 • Zoek je maatcode op

Waar vind ik de maat van mijn Velux raam?

Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor een dakraam is het belangrijk dat je de juiste maat raam opgeeft. Dit is redelijk eenvoudig op te zoeken, aangezien deze maat met een code staat beschreven op een plaatje welke op het raam gemonteerd zit.

Als je het raam kantelt zal je een plaatje vinden met daarop de Velux-formaatcode van jouw dakraam. Dit kan verschillen per model. In de afbeelding hieronder zie je waar je de afmeting van jouw raam kunt vinden.Velux maatcodes

Onze dakraamrolgordijnen zijn alleen geschikt voor de volgende modellen van het merk VELUX (2): GGL/GPL/GGU/GPU. De code voor de afmetingen (3), verandert met de jaren. In de tabel hiernaast vindt je de overeenkomsten (Tabel Velux codes).

Tabel Velux codes basic

Onze raamdecoratie voor dakramen uit de basic collectie zijn geschikt voor de nieuwste VELUX® modellen. Door de zijgeleiding in te korten zijn deze producten ook geschikt voor oudere VELUX® modellen. In de onderstaande tabel vind je de overeenkomsten tussen de verschillende VELUX® raamcodes. Deze maten staan vermeld in de kolom ‘overige’. 

Overige

VELUX® type dakramen 

Velux dakramen voor 1991

Velux dakramen 1991 - 2001

Velux dakramen 2001 - 2012

Nieuwe generatie Velux dakramen

GGL/GPL/GGU/GPU

C02

CK02

GGL/GPL/GGU/GPU

1

304

M04

MK04

GGL/GPL/GGU/GPU

306

M06

MK06

GGL/GPL/GGU/GPU

2

308

M08

MK08

GGL/GPL/GGU/GPU

3

410

P10

PK10

GGL/GPL/GGU/GPU

4

606

S06

SK06

GGL/GPL/GGU/GPU

7

804

U04

UK04

GGL/GPL/GGU/GPU

8

808

U08

UK08

Zelf opmeten is niet nodig, aan de maatcode hebben we genoeg!

Tabel Velux codes plus

Onze raamdecoratie voor dakramen uit de plus collectie zijn geschikt voor bijna alle VELUX® dakramen. In de onderstaande tabel vind je alle beschikbare type dakramen en maatcodes.

Let op! Elke maatcode is uniek en kan niet worden gebruikt voor een Velux dakraam met een andere maatcode.

VELUX® type dakramen

Velux dakramen voor 1991

Velux dakramen 1991 - 2001

Velux dakramen 2001 - 2012

Nieuwe generatie Velux dakramen

GGL/GGU 102 (alleen voor GGL) C02 CK02
GGL/GGU 6 104 (alleen voor GGL) C04 CK04
GGL/GGU CK06
GGL/GGU 204 (alleen voor GGL) F04 FK04
GGL/GGU 5 206 (alleen voor GGL) F06 FK06
GGL/GGU FK08
GGL/GGU 1 304 (alleen voor GGL) M04 MK04
GGL/GGU 306 (alleen voor GGL) M06 MK06
GGL/GGU 2 308 (alleen voor GGL) M08 MK08
GGL/GGU 310 (alleen voor GGL) M10 (alleen voor GGL) MK10
GGL/GGU 312 (alleen voor GGL) M12 MK12
GGL/GGU 404 (alleen voor GGL) P04 PK04
GGL/GGU 406 (alleen voor GGL) P06 PK06
GGL/GGU 408 (alleen voor GGL) P08 PK08
GGL/GGU 3 410 (alleen voor GGL) P10 PK10
GGL/GGU PK25
GGL/GGU SK01
GGL/GGU 4 606 (alleen voor GGL) S06 SK06
GGL/GGU 10 608 (alleen voor GGL) S08 SK08
GGL/GGU 610 (alleen voor GGL) S10 SK10
GGL/GGU 7 804 (alleen voor GGL) U04 UK04
GGL/GGU 8 808 (alleen voor GGL) U08 UK08
GGL/GGU 810 (alleen voor GGL) U10 (alleen voor GGL) UK10
GGL/GGU 9 C01

ilumio rolgordijnen voor Velux dakramen

Al onze dakraam rolgordijnen zijn op maat gemaakt voor Velux dakramen. We hebben een ruime keuze uit kleuren en stoffen en onze dakraam rolgordijnen passen op vrijwel alle Velux dakramen, zelfs op de oudste door eenvoudig de zijprofielen in te korten. Een dakraam rolgordijn is eenvoudig om te installeren en wordt geleverd met schuifgeleiders. Hierdoor past deze perfect in het dakraam en is daardoor volledig verduisterend, ongeacht welke kleur of stof je hebt gekozen. Ook op klaarlichte dag zorgt een dakraam rolgordijn voor 99,8% verduistering. Al onze verduisterende rolgordijnen voor Velux dakramen zijn gemaakt van 100% polyester. Dit maakt een Velux dakraam rolgordijn van goede kwaliteit, ook is een Velux rolgordijn een prachtige toevoeging aan je kamer.

Let op: Velux® en ilumio zijn twee verschillende merken. Een ilumio dakraam rolgordijn is geen Velux product.

ilumio rolgordijnen voor Velux dakramen
Functies van een rolgordijn voor Velux dakramen

Functies van een rolgordijn voor Velux dakramen

Een rolgordijn voor een Velux dakraam heeft 3 belangrijke functies:

 • Verduistering
 • Hittebestendigheid
 • Vochtbestendig

Verduistering van de ruimte

De belangrijkste functie van een rolgordijn voor een Velux dakraam is dat deze volledig verduisterend is. Door de zijgeleiding op het product komt er ook geen licht langs de zijkanten. Zo kun je ook op klaarlichte dag een ruimte verduisteren om bijvoorbeeld een dutje te doen. Je kunt het dakraam rolgordijn natuurlijk ook een stukje openlaten, zo bepaal je zelf de hoeveelheid licht in een ruimte.

Hittebestendigheid

Een dakraam rolgordijn is hittebestendig. Hierdoor houd je raambekleding niet alleen het licht buiten, maar ook de hitte. Zo kun je bijvoorbeeld je zolder ook in de zomer lekker koel maken.

Vochtbestendig

Vaak worden dakraamrolgordijnen toegepast in de zolder, wat een vochtige ruimte kan zijn. Onze dakraam rolgordijnen zijn niet vatbaar is voor vocht, waardoor het niet lelijk kan worden.

Verduisteringsrolgordijnen voor Velux dakramen

ilumio rolgordijnen met cassette zijn een ideale keuze voor Velux dakkozijnen. Onze collectie binnenzonweringen voor daken is verkrijgbaar in verschillende klassieke kleuren: antraciet, beige, donkerblauwgrijs, wit en zwart. Zo vind je altijd een kleur die perfect aansluit bij de rest van jouw interieur. We hebben dakraam rolgordijnen in lichtdoorlatende en verduisterende stoffen.

Bij onze rolgordijnen voor Velux dakramen wordt het volgende geleverd:

 • Het rolgordijn dat bevestigd zit aan een bovenprofiel
 • Een zijprofiel waar het rolgordijn in valt ter voorkoming van kieren aan de zijkant
 • Instructies voor een eenvoudige installatie
Verduisteringsrolgordijnen voor Velux dakramen

Populaire producten

Montageservice voor dakraam rolgordijnen voor een vaste lage prijs

De dakraam rolgordijnen worden geleverd met montagemateriaal en -instructies, je kunt ze dus gemakkelijk zelf monteren. Wil je de montage toch liever uit handen geven, bijvoorbeeld omdat je geen tijd hebt of omdat je het liever overlaat aan professionals? Dat kan! Voor een vaste prijs van €39,- per product komen wij jouw ilumio dakraam rolgordijnen monteren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is genieten van je nieuwe dakraam rolgordijn.

Veelgestelde vragen

 1. Een rolgordijn voor een Velux dakraam heeft 3 belangrijke functies. Het zorgt namelijk voor verduistering, ze zijn hittebestendig en vochtbestendig.
 2. Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor een dakraam is het belangrijk dat je de juiste maat raam opgeeft. Dit is redelijk eenvoudig op te zoeken, aangezien deze maat met een code staat beschreven op een plaatje welke op het raam gemonteerd zit.

  Als je het raam kantelt zal je een plaatje vinden met daarop de Velux-formaatcode van jouw dakraam. Dit kan verschillen per model.
 3. Je kunt onder andere uit de volgende kleuren kiezen:

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie