Must have checklist voor nieuwe raamdecoratie kopen

Wil jij nieuwe raamdecoratie kopen, maar weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Geen nood, je bent niet de enige. Er is een enorm aanbod in raamdecoratie beschikbaar, wat het kiezen lastig kan maken. Daarnaast zijn er enkele stappen die je makkelijk over het hoofd ziet, maar die wel belangrijk zijn.

 

Daarom hebben wij een handige checklist voor je samengesteld. Houd deze erbij wanneer je op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie en loop deze nog één keer goed door voordat je je bestelling bevestigd. Kun je alle vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan ben je klaar om op ‘bestel’ te klikken.

Weet je wat je wilt?

Weet je wat je wilt?

Het belangrijkste voordat je tot aankoop overgaat, is natuurlijk weten wat je wilt. Dit klinkt als een simpele vraag, maar vanwege de verschillende functies die raamdecoratie heeft is het toch belangrijk om prioriteiten te stellen. Nieuwe gordijnen kunnen bijvoorbeeld de perfecte manier zijn om je inrichting een facelift te geven, maar het kan ook gebruikt worden om extra privacy te creëren.

Behalve om te weten wat je wilt, is het ook belangrijk om te bedenken waar je het wilt. In je badkamer wil je waarschijnlijk andere raamdecoratie dan in de woonkamer. Bovendien zijn er sommige ramen – zoals dakramen en draai-kiepramen – die extra aandacht vereisen. Weet je wat je prioriteiten zijn en waar je nieuwe raamdecoratie komt te hangen? Dan kun je dit punt op je lijst afstrepen.

Weet je welke raamdecoratie daar het beste bij past?

Nu je je eisen, wensen en prioriteiten voor jezelf in kaart hebt gebracht, is het tijd om na te denken over welke soort raamdecoratie daar het beste bij past. Elk type raamdecoratie heeft zo z’n unieke eigenschappen die het meer of minder geschikt maken voor een bepaalde situatie.

Zo kun je absoluut geen houten lamellen gebruiken in je badkamer of keuken, aangezien deze niet bestand zijn tegen hitte en vocht. Gebruik in plaats daarvan PVC lamellen, deze zijn ook in een houtpatroon verkrijgbaar. Wil je raamdecoratie in je woonkamer gebruiken voor extra privacy? Kies dan niet voor verduisterende, maar voor lichtdoorlatende gordijnen. Hierdoor hoef je niet voor je privacy te betalen met zonlicht.

Zo zijn er nog tientallen zaken die bepaalde raamdecoratie geschikt maakt en andere ongeschikt voor bepaalde situaties. Alle voor- en nadelen per raamdecoratie zijn te talrijk om hier op te noemen. Daarom kun je je het beste goed inlezen of een expert raadplegen voordat je je aankoop doet.

Weet je welke raamdecoratie daar het beste bij past?
Ken je de afmetingen van je raam?

Ken je de afmetingen van je raam?

Als het goed is weet je nu precies welke raamdecoratie het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit. Je kunt echter nog niet overgaan tot bestellen. Er is nog één punt dat je af moet vinken: de afmetingen. Wanneer je raamdecoratie bestelt moet je de exacte afmetingen doorgeven. Het is dus belangrijk dat je deze tot op de centimeter nauwkeurig kent.

In principe zijn er twee manieren waarom je raamdecoratie kunt bevestigen. Wanneer je je raamdecoratie in de dag wilt hangen meet breedte en lengte van je kozijn. Wil je je gordijnen echter op de dag bevestigen? Dan meet je de breedte van je kozijn plus de gewenste overlap en de maximaal gewenste lengte. Als je al deze punten hebt kunnen afvinken ben je klaar om met het bestelproces te beginnen.

Weet je wie de raamdecoratie gaat bevestigen?

Tijdens het bestelproces wordt er vaak gevraagd of dat je de raamdecoratie zelf gaat bevestigen, of dat je dat liever overlaat aan specialisten. Er is hier geen fout antwoord, maar het is wel handig om hierover na te denken. Heb jij kennis en tijd genoeg om de decoratie zelf te bevestigen? Dan kun je dat gerust proberen. Weet jij echter liever zeker dat je raamdecoratie bevestigd wordt door ervaren experts? Dan kun je het beter laten doen

Weet je wie de raamdecoratie gaat bevestigen?

Raamdecoratie kopen bij ilumio

Heb jij de hele checklist afgelopen en alle punten af kunnen vinken? Mooi, dan ben je nu helemaal klaar om je raamdecoratie te bestellen. In de webshop van ilumio vind je een scala aan verschillende raamdecoratie. Van rol- en vouwgordijnen, tot plissés en lamellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs