De leukste raamdecoratie voor de kinderkamer

Raamdecoratie is in elke ruimte van belang, ook in de kinderkamer. Naarmate kinderen ouderen worden krijgen ze andere behoeften. Ze zijn op zoek naar een eigen identiteit, maar willen tegelijkertijd niet uit de toon vallen. Ze willen de wereld ontdekken, maar hebben tegelijkertijd behoefte aan privacy.

Dit komt duidelijk terug in de inrichting van hun kamer, waarin ze zelf graag een zegje hebben. Ook de raamdecoratie draagt bij aan deze behoefte aan privacy en identiteit. ‘s Nachts biedt de kinderkamer warmte en rust en overdag een veilige en speelse omgeving waar je kind zonder gevaar op pad kan. Wat veel ouders niet weten is dat raamdecoratie hierin een cruciale rol speelt.

De inrichting van een jongenskamer

De inrichting van een jongenskamer

Jongens kunnen een sterke mening hebben over hoe hun kamer eruit moet zien en zelf heb je hier waarschijnlijk ook wel een idee over. Meestal is de jongenskamer stoer, sportief en beplakt met posters van auto’s, games of andere interesses. Bovendien is een jongenskamer vaak voorzien van donkere kleuren zoals groen of blauw.

De smaak en interesses van kinderen kunnen snel veranderen. Hoewel het voor je zoon natuurlijk geweldig is om een kamer te hebben die volledig is ingericht naar zijn hobby’s en interesses, doe je er daarom goed aan om het kleurgebruik relatief basic te houden. Zo kun je na een half jaar de kamer weer een ‘make-over’ geven door een paar posters en accessoires te vervangen.

Raamdecoratie voor een jongenskamer

Dit advies kun je uitstekend doortrekken naar de raamdecoratie die je in een jongenskamer ophangt. Kies bijvoorbeeld voor een stoer denim-blauw dim-out gordijn, of een verduisterend nachtblauw gordijn. Hiermee leg je de perfecte basiskleur voor een gave inrichting. Je kunt er echter ook voor kiezen om mosgroene of donkergroene gordijnen op te hangen en een stoere leger- of natuur-sfeer te creëren.

Daarnaast zijn verduisterende gordijnen ideaal wanneer je zoon af en toe behoefte heeft aan privacy. Door de gordijnen te sluiten hoeft hij (of jij) niet bang te zijn voor ongewenste blikken van buiten. Bovendien kan een donkere kamer goed van pas komen als je zoon graag gamet of video’s kijkt.

De inrichting van een meisjeskamer

Net als jongens zijn meisjes in hun kinderjaren volop in ontwikkelingen. Ze beginnen steeds meer hun eigen smaak en mening te vormen. Ook bij de inrichting van hun eigen kamer weten ze vaak wat ze wel en niet leuk vinden. In meisjeskamers zien we vaak veel lichtere kleuren dan in jongenskamers. Paars, roze en lichtblauw behoren tot de favorieten.

 

Ook jonge meisjes kunnen enorm snel van smaak en interesses veranderen. Het ene moment draait alles om die ene zanger terwijl het volgende moment dieren centraal moeten staan. Probeer daarom ook in meisjeskamers met een veelzijdige basis te werken die je om de zoveel tijd opnieuw kunt decoreren. 

Raamdecoratie voor een meisjeskamer

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie betekent dit dat je op zoek moet naar zachte, relatief neutrale kleuren die in veel verschillende inrichtingen passen. Lavendel paars en zacht roze zijn bijvoorbeeld prachtige kleuren die een mooie basis kunnen vormen voor een scala aan inrichtingen. Bovendien zijn off white inbetween gordijnen ook altijd een goede manier om een lichte basis te leggen.

 

Wat betreft transparantie kun je verschillende kanten op. Je kunt ervoor kiezen om veel licht binnen te laten met inbetweens of vitrages, maar je kunt ook voor extra privacy kiezen door verduisterende gordijnen op te hangen. Wil je van veel lichtinval genieten zonder de mogelijkheid tot privacy te verliezen? Kies dan voor een combinatie van gordijnen en vitrages, of een andere combinatie met gordijnen en raamdecoratie.

Raamdecoratie voor een meisjeskamer
Rolgordijnen voor een meisjes kinderkamer

Rolgordijnen voor een meisjes kinderkamer

Verandert je kleine meid net zo snel van mening als van lievelingskleur? Dan blijf je bezig met haar nieuwe favoriete kleur op de muur aan te brengen! Roze, rood of toch dat hippe behangetje met haar lievelingsdier erop?

Of misschien hou je er zelf wel van om de kamers in je woning te voorzien van een nieuwe look. De muren opnieuw verven is vaak een hels karwei. De oplossing? Een makkelijke manier van een interieur make-over is het vervangen van de rolgordijnen. Kies eens voor een ander kleurtje of een ander printje. Of kies in plaats van rolgordijnen eens voor lamellen of jaloezieën! Raamdecoratie is verkrijgbaar in vele soorten, materialen en kleuren, waardoor je altijd wel iets tegenkomt wat bij jou en je kindje past.

Lieve, leuke en schattige kinderkamer

Je wilt graag dat je kindje voor altijd in je armen past. Want of je kindje nu 2 jaar is of 12 jaar, het blijft die lieve dreumes. En hoe kan je hart nog meer smelten dan met een net zo’n lieve kinderkamer?

Je kind komt echter in de fase waar hij/zij zichzelf écht niet meer schattig vindt. Dus daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Kies daarom voor rustige kleuren op de muren en varieer daarentegen met de leukste kleuren prints van de rolgordijnen. Alles is mogelijk.

In de jonge levensjaren van je kindje kun je kiezen voor een zachtblauw of een lief roze. Krijgt je kindje meer zeggenschap over de inrichting van de kinderkamer? Dan kan het kiezen uit de allerleukste prints. Van dieren tot auto’s tot bloemen en meer!

Lieve, leuke en schattige kinderkamer
Witte, neutrale en rustige kinderkamer

Witte, neutrale en rustige kinderkamer

Rust, regelmaat en reinheid. De drie sleutelbegrippen die belangrijk zijn bij het grootbrengen van je kleintje. De eenvoudigste manier om hiermee te beginnen is met het doorvoeren van deze thema’s in de kinderkamer. Kies voor een neutrale kleur op de muren. Kies ook voor neutrale rolgordijnen die één worden met de zachte kleuren van de muur.

Unisex kinderkamer

Hebben jullie ervoor gekozen om het geslacht pas te ontdekken wanneer jullie kleine wonder in jullie armen ligt? Of wil je graag dat de kinderkamer in de toekomst ook geschikt is voor een broertje of zusje? Dan is het handig om voor een neutraal thema te kiezen. In plaats van stoere blauwe, of snoezige roze rolgordijnen kies je in een unisex kinderkamer voor een neutrale kleur. Denk aan gebroken wit, crème, beige of lichtgeel. Laat dit terugkomen op de muren én in vaste elementen, zoals de rolgordijnen.

Unisex kinderkamer
Van peuter naar kleuter kinderkamer

Van peuter naar kleuter kinderkamer

Je knippert één keer met je ogen en ze zijn weer gegroeid. Het klinkt als een cliché, maar je hoorde het jezelf gisteren nog zeggen. Gelukkig kun je regelmatig en eenvoudig de kinderkamer herdecoreren met rolgordijnen. Het is een goedkope oplossing, waarmee je in een paar uur de kinderkamer voorziet van een nieuwe look. Zo heeft je kindje in iedere levensfase een bijpassende kamer!

Raamdecoratie van ilumio

Of je nu een kamer voor een jongen of een meisje aan het inrichten bent, bij ilumio kun je terecht voor de beste raamdecoratie. In ons ruime aanbod vind je veel verschillende soorten gordijnen en andere raamdecoratie. Bovendien zijn onze gordijnen (en specifiek  gordijnen voor de kinderkamer) in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een variant te vinden is die jij en je kind leuk vinden. Kijk samen rond op onze website en in ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Raamdecoratie van ilumio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs