Verduisterende rolgordijnen op maat

De verduisterende rolgordijnen van ilumio zijn beschikbaar in diverse varianten, maar één factor is hetzelfde: ze laten geen licht door. Zo kun je iedere gewenste ruimte verduisteren, waardoor je privacy hebt en je zelf sfeer kunt creëren in huis. Met de verduisterende stof geniet je bijvoorbeeld van een koele en donkere slaapkamer tijdens de zomermaanden. Door de ruime keus in stoffen, motieven en kleuren ziet het er vanaf de binnenkant ook nog eens strak uit.

Maak een keuze uit onze ruime collectie, vraag gratis kleurstalen aan en kies het verduisterende rolgordijn dat perfect bij jouw thuis past!

Basic

Basic

 • Keuze uit 23 kleuren
 • Standaard breedte en hoogte maat
 • Witte montagesteunen en ketting
Vanaf €4,72
Plus

Plus

 • Keuze uit 24 kleuren
 • Breedte op maat tot 207 cm, standaard hoogtemaat
 • Witte montagesteunen en ketting
 • Klemsteunen en spandraden mogelijk
Vanaf €6,73
Premium

Premium

 • Keuze uit 32 kleuren
 • Op maat tot 350 cm breed en 300 cm hoog
 • Kleur van de montagesteunen en ketting passen bij de stof
 • Klemsteunen en spandraden mogelijk
Vanaf €14,73
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Verduisterende rolgordijnen voor standaard ramen

Verduisterende rolgordijnen voor standaard ramen

 • Volledige verduistering  
 • Op maat gemaakt
 • Ideaal voor slaapkamer
Vanaf €6,73
Verduisterende rolgordijnen voor draai-kiepramen

Verduisterende rolgordijnen voor draai-kiepramen

 • Bewaakt jouw privacy
 • Montage zonder boren
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden
Vanaf €4,72
Rolgordijnen voor Velux dakramen

Rolgordijnen voor Velux dakramen

 • Geschikt voor VELUX® dakramen
 • Verduisterende werking met zijprofielen
 • Verschillende kleuren
Vanaf €30,48

Sfeer

Omdat er een ruime keuze aan verduisterende rolgordijnen is, heb je ook meer keuze in enkel functionaliteiten. Het is namelijk ook belangrijk dat ze een verrijking van jouw interieur. Een rolgordijn past in vrijwel iedere interieurstijl en kan een vleugje originaliteit toevoegen aan je ruimte.

Doordat een verduisterend rolgordijn vrijwel volledig sluitend is, kun je binnen de sfeer creëren die jij zelf wilt. Zo kun je ervoor kiezen om dit type raambekleding te plaatsen in de woonkamer, zodat je ook met zonlicht kunt genieten van de televisie of computer.

Een verduisterend rolgordijn werkt twee kanten op. Er gaat geen licht van buiten naar binnen, maar er gaat ook geen licht van binnen naar buiten. Mensen die buiten staan kunnen dus niet zien dat er licht brand binnen. Langs de rand is vaak wel een kleine lichtkier zichtbaar. Met rolgordijnen kun je dus zelf de sfeer creëren en bepalen in huis.

Sfeer
Kleuren

Kleuren

Waar veel mensen denken dat alle verduisterende rolgordijnen donker van kleur zijn, bewijzen wij het tegendeel. We hebben ook lichtere kleuren stoffen! Je kunt met een raamdecoratie de sfeer van een ruimte sterk beïnvloeden. Zo kun je kiezen voor een kleur die al in je interieur aanwezig is, zodat je eenheid creëert. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur met metaal en beton, dan kan grijs een mooie toevoeging zijn.

Denk bij het kiezen van de kleur ook aan de ruimte waar je het rolgordijn gaat ophangen. Als je in bed ligt dan kan het storend zijn om een felle kleur rolgordijn te hebben hangen als je het licht aan hebt staan. Daarom wordt in de slaapkamer vaak gekozen voor rustgevende kleuren raamdecoratie.

Je kunt er ook voor kiezen om juist een opvallende kleur rolgordijn op te hangen. Zodoende kan het rolgordijn een blikvanger worden in jouw interieur! We hebben een groot assortiment, waardoor er voor iedere huisstijl wel passende rolgordijnen zijn. Je kunt op de site eenvoudig jouw rolgordijn samenstellen.

Verduisterend rolgordijn op maat

Bij een verduisterend rolgordijn is het belangrijk dat deze goed voor het raam hangt, zodat deze het raam optimaal verduisterd. Om deze reden leveren wij dit soort raamdecoratie voornamelijk op maat. Zodoende past deze perfect voor het raam en wordt er geen licht doorgelaten. Je hoeft dus ook niet zelf te knippen, plakken of lijmen voor het optimale resultaat.

Populaire producten

Eigenschappen van verduisterende rolgordijnen

Houd licht en warmte buiten

Een verduisterend rolgordijn is ideaal als je een ruimte in huis volledig wilt verduisteren. Dit type raamdecoratie werkt 's nachts vaak erg goed omdat het licht wordt geblokkeerd van buitenaf.

Dit zorgt voor een betere nachtrust, waardoor je uitgerust wakker wordt. Ook in de zomer, wanneer het langer licht is buiten, kun je in een donkere slaapkamer van je nachtrust genieten.

Warmtewerende rolgordijnen

Raamdecoratie heeft als functie onder meer dat het isoleert op warmte en geluid. Dit betekent dat een verduisterend rolgordijn ook een warmte werende functie heeft. Door de lichtdichte stof blijft het zonlicht en daarmee ook de warmte buiten. Hierdoor blijft je ruimte lekker koel, wat ook weer bijdraagt aan een goede nachtrust. Ga naar deze pagina voor meer informatie over warmtewerende en isolerende rolgordijnen.

Zonwerende rolgordijnen

Naast warmte en geluid heeft een verduisterend rolgordijn ook invloed op het zonlicht in de kamer. Door de dikte van de stof wordt de zon geweerd, waardoor je een ruimte kunt verduisteren en er dus geen zonlicht binnenkomt.

Geen reflecties

Met verduisterende rolgordijnen zorg je ervoor dat er geen reflecties van zonlicht of ander licht binnenkomt. Zodoende kun je ook overdag rustig werken op een laptop of een serie kijken op Netflix.

Waterafstotend

Een aantal van onze stoffen voor dit type raamdecoratie zijn waterafstotend. Dit betekent dat eventueel vocht wat op het product terechtkomt, op het product blijft liggen niet in de stof trekt. Zodoende kun je dit eenvoudig met een doek schoonmaken.

Stof

Een verduisterend rolgordijn bestaat uit een ander soort stof dan transparante of lichtdoorlatende rolgordijnen. Het belangrijkste verschil tussen deze verschillende transparanties is de coating aan de achterzijde. Deze coating wordt aan de achterkant op de stof aangebracht, zodoende kun je een ruimte verduisteren met een rolgordijn.

Verduisterende rolgordijnen stoffen

Onze verduisterende rolgordijnen bestaan uit verschillende stofcomposities. Zo hebben wij de volgende materialen:

 • 100% polyester
 • 100% katoen
 • Mengsel van polyester en linnen

Bij veel verduisterende rolgordijnen is de achterkant van de stof wit, waardoor de zon gereflecteerd wordt. Voor de overige geldt dat de achterkant kleur gecoördineerd is. Dus bij een zwart rolgordijn is de achterzijde van de stof.

Wassen & reinigen

Wassen & reinigen

Een verduisterend rolgordijn van polyester is zeer eenvoudig schoon te maken. Doorloop de volgende stappen:

 1. Rol het gordijn helemaal uit
 2. Stof de voor- en achterkant af met een plumeau of droge microvezeldoek
 3. Neem het rolgordijn af met een vochtige doek voor optimaal resultaat

Voor andere soorten stof kan een zachte borstel nodig zijn om de stof te verwijderen.

Als je kiest voor een verduisterend rolgordijn in de keuken, let er dan op dat deze vochtbestendig is. Zodoende trekt deze geen vocht aan en wordt dus ook minder snel vies.

Opmeten

Opmeten

Bij het opmeten van een rolgordijn moet je rekening houden met het verschil tussen de systeem- en stofbreedte. Hierdoor is aan de zijkanten altijd een kleine lichtkier zichtbaar. Dit is bij ieder rolgordijn het geval.

Wil je meer informatie over het opmeten van een rolgordijnen, ga dan naar deze pagina.

Verduisterend rolgordijn per ruimte

Een verduisterend rolgordijn kan passend zijn voor iedere ruimte en er is voor iedere interieurstijl een geschikt rolgordijn te vinden. Toch helpen we je graag op weg bij het uitzoeken van een geschikt verduisterend rolgordijn per ruimte.

Slaapkamer

Een verduisterend rolgordijn komt veelal voor in de slaapkamer. Dit is immers de ruimte waar je wilt genieten van een optimale nachtrust. Hiervoor is een volledig verduisterde ruimte een must en deze kun je gemakkelijk creëren met dit type raamdecoratie. Qua kleur wordt er in de slaapkamer vaak gekozen voor een rustgevende en neutrale kleur stof, zodat deze niet te veel opvalt of eruit springt. Het fijne aan rolgordijnen is dat je ze helemaal kunt sluiten en openen, maar ook half open of dicht kunt laten staan. Vaak zie je in de slaapkamer een rolgordijn samen met verduisterende gordijnen, dit levert een maximaal verduisterend effect.

Kinderkamer

Waar het voor volwassenen belangrijk is om van een goede nachtrust te genieten, is dit misschien nog wel belangrijke voor kinderen. Daarom is het ook in de kinderkamer belangrijk dat het raam volledig verduisterd kan worden.

Met verduisteringsgordijnen slapen kinderen steeds dieper en langer en zijn ze overdag ook vrolijker. Daarnaast moet het rolgordijn er natuurlijk ook leuk uitzien. We hebben een brede collectie aan verduisterende rolgordijnen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld een meisjeskamer met het lichtroze rolgordijn of een jongenskamer met het diepblauwe rolgordijn.

Bijkomende informatie: Alle ilumio jaloezieën voldoen aan de laatste Europese normen voor kinderveiligheid en zijn daarom ideaal voor de kinderkamer.
Woonkamer

Woonkamer

Rusten op de bank in het weekend en een film kijken kan onmogelijk worden als je de verkeerde raamdecoratie hebt. Er is niets erger dan de lichtreflecties op je tv-scherm, die verhinderen het beeld correct te zien. Daarom is een verduisterend rolgordijn ideaal, deze verduistert het licht waardoor jij je tv weer prima kunt zien!

Zolder

Als je de zolder als slaapkamer, kantoor of opslagruimte gebruikt, is het belangrijk dat de temperatuur aangenaam is. Hoe houd je de zolder koel? Met een verduisteringsrolgordijn kun je een Velux dakraam of een dakraam afdekken, zodat de warme zonnestralen niet in het interieur komen.

Omdat een dakraam het hoogste punt in het huis is en dus het dichtst bij de zon staat, absorbeert het vaak veel meer licht en dus warmte. Daarom is een hittebestendig schermdoek ook een belangrijke aanvulling op het gekozen rolgordijn. Tip: Een klemsteun is ideaal voor een raam of draai- en kiepraam omdat je niet hoeft te boren (vooral voor pvc-ramen).

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie