Verduisterende rolgordijnen op maat

Ons assortiment bestaat uit een ruim scala aan rolgordijnen. Daarbij is het verduisterende rolgordijn erg populair. Dit komt niet alleen doordat ze erg handig in gebruik zijn, maar ook doordat ze een ruimte helemaal verduisteren en zelfs een beetje isoleren! Zo geniet je tijdens de zomermaanden van een koele en donkere slaapkamer.

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 3 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Kant en Klaar

Kant en Klaar

 • Keuze uit 17 kleuren
 • Standaard breedte en hoogte maat
 • Witte montagesteunen en ketting
Vanaf €7,79
Plus

Plus

 • Keuze uit 14 kleuren
 • Breedte op maat tot 207 cm, standaard hoogtemaat
 • Witte montagesteunen en ketting
 • Klemsteunen en spandraden mogelijk
Vanaf €12,03
Premium

Premium

 • Keuze uit 69 kleuren
 • Op maat tot 350 cm breed en 300 cm hoog
 • Kleur van de montagesteunen en ketting passen bij de stof
 • Klemsteunen en spandraden mogelijk
Vanaf €22,28
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Verduisterende rolgordijnen voor standaard ramen

Verduisterende rolgordijnen voor standaard ramen

 • Volledige verduistering  
 • Op maat gemaakt
 • Ideaal voor slaapkamer
Vanaf €12,03
Verduisterende rolgordijnen voor draai-kiepramen

Verduisterende rolgordijnen voor draai-kiepramen

 • Bewaakt jouw privacy
 • Montage zonder boren
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden
Vanaf €7,79
Rolgordijnen voor Velux dakramen

Rolgordijnen voor Velux dakramen

 • Geschikt voor VELUX® dakramen
 • Verduisterende werking met zijprofielen
 • Verschillende kleuren
Vanaf €39,13
Style your view!

Style your view!

Verduisterende rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende stoffen, motieven en kleuren. 

Ga bijvoorbeeld voor tijdloze beige rolgordijnen of kies voor een poederroze rolgordijn voor de kinderkamer. Vraag gratis kleurstalen aan en kies het verduisterende rolgordijn dat perfect bij jouw (slaap)kamer past!

Sfeer én functioneel

Verduisterende rolgordijnen komen vaak voor in slaapkamers. Maar ook in andere ruimtes kun je ze prachtig stylen. Denk aan de zolderkamer of de studeerkamer. Rolgordijnen zijn gemakkelijk te stylen, dit komt doordat er talloze mogelijkheden zijn in kleur en afwerking. Zo past een rolgordijn in vrijwel iedere interieurstijl!

Je kunt met raamdecoratie de sfeer van een ruimte sterk beïnvloeden. Zo kun je kiezen voor een kleur die al in je interieur aanwezig is, zodat je eenheid creëert. Heb je een industrieel interieur met metaal en beton, dan kan een grijs antraciet rolgordijn een mooie toevoeging zijn.

Wist je trouwens ook dat we vochtbestendige verduisterende rolgordijnen hebben? Zo kan je voor volledige privacy gaan in je badkamer. Met rolgordijnen kun je dus zelf de sfeer creëren en bepalen in een ruimte. Hiernaast zijn al onze verduisterende rolgordijnen beeldscherm geschikt. Zo heb je geen last van felle zonnestralen op je tv of laptop.

Sfeer én functioneel
Kleuren

Kleuren

Waar veel mensen denken dat alle verduisterende rolgordijnen donker van kleur zijn, is dat niet het geval in ons assortiment. In onze collectie vind je een hele hoop verduisterende rolgordijnen die licht van kleur zijn. Je kunt natuurlijk ook voor een opvallende kleur gaan. Zo kan het rolgordijn een blikvanger worden in jouw interieur. We hebben een groot assortiment aan verduisterende rolgordijnen, hierdoor zit er altijd wel wat bij!

Verduisterend rolgordijn op maat

Bij een verduisterend rolgordijn is het extra belangrijk dat deze goed voor het raam hangt. We leveren dit soort raamdecoratie voornamelijk op maat, zodat het precies past. Jij geeft de afmetingen door en wij zorgen ervoor dat het product in deze afmetingen wordt gemaakt en geleverd. Wil je zo veel mogelijk licht buiten houden? Dan adviseren wij altijd om te kiezen voor montage op het kozijn waarbij je een zo groot mogelijke overlap creëert waardoor je lichtkieren zo klein mogelijk zijn.

Populaire producten

Eigenschappen van verduisterende rolgordijnen

Houd licht en warmte buiten

Een verduisterend rolgordijn is ideaal als je een ruimte in huis volledig wilt verduisteren. Vooral in de zomer, wanneer het langer licht is buiten, kun je in een donkere slaapkamer van je nachtrust genieten. Ook voor kinderkamers is dit ideaal. Wanneer de kleine overdag slaapt, kan de kamer eenvoudig volledig verduisterd worden.

Warmtewerende rolgordijnen

Raamdecoratie heeft over het algemeen een isolerende werking, dat komt omdat ze het zonlicht buiten je huis kunnen houden waardoor je ook gedeeltelijk de warmte buiten houdt. Met verduisterende rolgordijnen kun je dit effect nog iets extra benadrukken door bijvoorbeeld te kiezen voor een rolgordijn met een witte achterkant. Sommige van onze rolgordijnen hebben een witte coating die het zonlicht weerkaatst waardoor het de warmte lucht buiten houdt wanneer je het rolgordijn volledig hebt gesloten.

Zonwerende rolgordijnen

Een verduisterend rolgordijn heeft veel functies. Naast dat ze warmtewerend en geluidsdempend zijn, heeft een verduisterend rolgordijn ook invloed op het zonlicht in de kamer. Zo kun je het ook wel zonwerende rolgordijnen noemen: een ruimte wordt volledig verduisterd en zo wordt de zon dus geweerd.

Een verduisterend rolgordijn is zonwerend door de dikte van de stof. De zon wordt geweerd, waardoor je een ruimte kunt verduisteren en er dus geen zonlicht binnenkomt.

Geen reflecties

Met verduisterende rolgordijnen zorg je ervoor dat er geen reflecties van zonlicht of ander licht binnenkomt. Zodoende kun je ook overdag rustig werken op een laptop of een serie kijken op Netflix.

Waterafstotend

Een aantal van onze stoffen voor dit type raamdecoratie zijn waterafstotend. Dit betekent dat eventueel vocht wat op het product terechtkomt, op het product blijft liggen niet in de stof trekt. Zodoende kun je dit eenvoudig met een doek schoonmaken.

Verduisterende rolgordijnen stoffen

Onze verduisterende rolgordijnen bestaan uit verschillende stofsamenstellingen. Zo hebben wij de volgende materialen:
 • 100% polyester
 • 100% katoen
 • Mengsel van polyester en linnen

Bij een aantal verduisterende rolgordijnen is de achterkant van de stof wit, waardoor de zon gereflecteerd wordt.

Verduisterende rolgordijnen stoffen
Wassen & reinigen

Wassen & reinigen

Een verduisterend rolgordijn is eenvoudig schoon te maken. Afhankelijk van de stofeigenschappen kun je het rolgordijn afstoffen met een plumeau/droge microvezeldoek of afnemen met een licht vochtige doek. Wanneer je het rolgordijn schoonmaakt, rol het gordijn dan helemaal af. In een handomdraai is je verduisterende rolgordijn weer als nieuw!

Opmeten

Opmeten

Bij het opmeten van een rolgordijn moet je rekening houden met het verschil tussen de systeem- en stofbreedte. Hierdoor is aan de zijkanten altijd een kleine lichtkier zichtbaar. Dit is bij ieder rolgordijn het geval.

Wil je meer informatie over het opmeten van een rolgordijnen, ga dan naar deze pagina.

Verduisterend rolgordijn per ruimte

Een verduisterend rolgordijn is passend voor iedere ruimte. Dit komt door de vele mogelijkheden in afwerking en kleur. Vanwege de talloze mogelijkheden in rolgordijnen zetten we de ruimtes waarin een verduisterend rolgordijn tot zijn recht komt op een rijtje:

Slaapkamer

Een verduisterend rolgordijn komt vaak voor in de slaapkamer. Dit is namelijk de ruimte waar je slaapt en het dus het extra belangrijk is dat het er donker is. Qua kleur wordt er in de slaapkamer meestal gekozen voor een rustgevende en neutrale kleur stof zodat deze niet te veel opvalt. Vaak zie je in de slaapkamer een verduisterend rolgordijn samen met gordijnen, hierdoor heb je geen last van eventuele lichtkieren langs de zijkant van het rolgordijn. Dit levert een maximaal verduisterend effect op.

Kinderkamer

Waar het voor volwassenen belangrijk is om van een goede nachtrust te genieten, is dit nog veel belangrijker voor kinderen. Daarom moet een kinderkamer zo goed mogelijk verduisterd worden. Voor kinderkamers hebben wij verduisterende rolgordijnen in speelse kleuren, denk hierbij aan fuchsia roze of diepblauwe rolgordijnen. Al onze raamdecoratie voldoet aan de Europese norm voor kindveiligheid en zijn daarom geen gevaar voor de kinderkamer.

Woonkamer

Woonkamer

Ook in de woonkamer kunnen rolgordijnen prachtig zijn. Het grote voordeel van verduisterende rolgordijnen in de woonkamer is dat ze beeldscherm geschikt zijn. Met andere woorden: je hebt geen last van zonnestralen of lichtreflecties op je tv-scherm. Daarnaast verduisteren ze de ruimte, waardoor je een echte bioscoopervaring kunt nabootsen in je eigen woonkamer. Wanneer je je rolgordijn combineert met dim-out gordijnen geeft dit extra sfeer aan een ruimte. 

Zolder

Een zolder kan allerlei functies hebben: een slaapkamer, kantoor of speelkamer voor de kids. Het is in ieder geval belangrijk dat de temperatuur aangenaam is. Een verduisterend rolgordijn zorgt ervoor dat de warme zonnestralen worden geblokkeerd en het een stuk aangenamer is in de ruimte. Vaak kom je Velux dakramen tegen op zolder. Dit werkt net iets anders dan onze normale rolgordijnen. Meer weten over Velux dakraam bekleding? Kijk dan op deze pagina.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie