5 musthaves voor een gezellig huis tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Kun jij ook niet wachten tot het kerstfeest weer is aangebroken? Je hebt je familie en vrienden al uitgenodigd en je wilt niets liever dan een gezellige dag voor iedereen. Waarschijnlijk ben je al druk bezig met de voorbereidingen. Van cadeautjes kopen tot inspiratie verzamelen voor een knusse woonkamer tijdens de kerstmaaltijd.

Wij van Bloom the Room hechten veel waarde aan een gezellige woonkamer. Dit is immers het startpunt voor een fijne sfeer tijdens de kerstdagen. Iedereen komt van de gure kou jouw warme woning binnen. De sfeer die je binnen hebt gecreëerd zet de toon. Daarom zetten we in deze blog de 5 musthaves op een rij voor een gezellig huis tijdens de feestdagen!

1. Kersttafel mooi aankleden voor het kerstdiner

1. Kersttafel mooi aankleden voor het kerstdiner

Waarschijnlijk zul je het grootste deel van het kerstfeest doorbrengen aan de eettafel. Of het nu gaat om een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner. Een feestelijke maaltijd verdient een feestelijk gedekte tafel.

De onmisbare items voor een mooi gedekte tafel zijn een tafelkleed of tafelloper, chique servies en bestek en natuurlijk servetten in kerststijl. Deze items creëren de basis. Hierna kun je aandacht richten op de details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan servetringen, waxinelichtjes in mooie houdertjes, hoge kandelaars en kerstballetjes. Voor de finishing touch strooi je wat sterretjes of glitters over de gedekte tafel.

2. Kerstversiering inclusief kerstboom

Een kerstfeest is niet af zonder kerstversiering. En hoe kom je nu beter in de kerststemming dan door samen het huis te versieren? Haal samen met je partner een kerstboom in huis, zet kerstmuziek op en versier de boom met lichtjes, ballen en een piek.

Uiteraard zijn er nog vele andere versieringen om de ultieme kerstsfeer te creëren in en om je woning. Je zult heel de buurt verblijden met kerstverlichting in je voortuin. Hang een mooie kerstkrans aan je deur voor een spectaculaire entrance. Voor binnen kun je nog denken aan lichtjes, kerstsokken boven de openhaard, een kerststalletje & (geur)kaarsen.

2. Kerstversiering inclusief kerstboom

3. Kerstmuziek op de achtergrond

Heb jij ook het hele jaar gewacht tot je weer schaamteloos kerstmuziek mag opzetten? Vanaf nu mag het! De klassiekers Driving Home for Christmas, All I want for Christmas is you & Last Chrismas knallen weer door je luidsprekers. En jij zingt uiteraard net zo hard mee!

Zoek je kerstmuziek voor de op de achtergrond, wanneer je woonkamer vol zit met vrienden en familie? Je zult het druk genoeg hebben met alle voorbereidingen, dus een Spotify afspeellijst biedt uitkomst! De drie beste kerstmuziek afspeellijsten zetten we hieronder voor je op een rij:

  1. Noël, Noël, Noël
  2. Here comes Christmas
  3. Christmas Peaceful Piano
4. Feestelijke kerstmaaltijd organiseren

4. Feestelijke kerstmaaltijd organiseren

Of je nu een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner organiseert, je wilt alles uit de kast trekken voor een overheerlijke maaltijd! Je zult al druk op zoek zijn geweest naar de lekkerste recepten, maar het is lastig om recepten te vinden die voor iedereen geschikt zijn. Ter inspiratie zetten we de drie lekkerste en meest toegankelijke gerechten op een rij per maaltijd!

  1. Kerstontbijt met heerlijke ontbijtquiches. Deze ontbijtquiches met ham en kaas worden gemaakt in een muffinvorm. Deze overheerlijke quiches zijn de perfecte start van de dag voor de gehele familie.
  2. Kerstlunch met kaneelbroodjes. Deze zoete kaneelbroodjes zullen in de smaak vallen bij jong en oud. Je kunt ze eenvoudig de dag van te voren maken!

  3. Kerstdiner gerechtje: Crème de Champignons-Marrons. Om rekening te houden met jong en oud én vegetariërs is deze crème van champignons de ultieme aanrader! Daarbij is het eenvoudig om dit gerecht in grote porties te maken. Kun jij ook niet wachten tot je de keukenprinses mag uithangen?

5. Gezellige gordijnen voor de ultieme kerstsfeer

De ultieme musthave voor een gezellig huis tijdens de feestdagen is mooie raamdecoratie. Raamdecoratie, zoals rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen, houden de gezelligheid binnen en de kou buiten. Kies voor een kleur of print die aansluit bij jouw interieur, ook tijdens de feestdagen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Je bedekt een groot donker vlak én je geeft een finishing touch aan je woning!

Bovendien is het altijd aan te raden om een warmtewerende stof te kiezen. Zo zorg je ervoor dat er zo min mogelijk kou van buiten naar binnen komt. Dit betekent een knussere, warmere woning én een lagere energierekening!

En wist je dat gordijnen zorgen voor een goede akoestiek? De nagalm vermindert, waardoor je elkaar beter kunt verstaan aan de lange eettafel. Dus kun je niet wachten op de intieme gesprekken en de knusse sfeer? Bekijk dan snel de mooiste raamdecoratie voor jouw woning!

5. Gezellige gordijnen voor de ultieme kerstsfeer

Ben jij klaar voor een intiem kerstfeest?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg ideeën opgedaan voor een gezellig huis tijdens de feestdagen! Sommige musthaves vereisen meer voorbereiding, dus ga direct aan de slag. Wij van Bloom the Room nemen je graag wat werk uit handen. Bekijk hier ons gratis e-magazine met de mooiste raamdecoratie, zodat je alleen nog maar hoeft te kiezen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs