Bamboe Jaloezieën

Als je op zoek bent naar een mooi en sfeervol alternatief voor lindehouten jaloezieën, dan kom je snel uit bij bamboe jaloezieën. Dit type jaloezie heeft een unieke en sfeervolle uitstraling, is licht van gewicht en past in vrijwel ieder interieur.

Bamboe jaloezieën met ladderband

Bamboe jaloezieën met ladderband

 • Keuze uit 5 jaloezieën
 • Standaard meekleurend ladderband
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €31,84
Bamboe jaloezieën zonder ladderband

Bamboe jaloezieën zonder ladderband

 • Keuze uit 5 jaloezieën
 • Standaard meekleurend ladderkoord
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €26,68
Bamboe jaloezieën kopen bij ilumio

Bamboe jaloezieën kopen bij ilumio

 • Lichter dan een houten jaloezie
 • Zeer milieuvriendelijk
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €26,68

Materiaal: het verschil tussen lindehout en bamboe

Het grootste (en mooiste) voordeel van de bamboe horizontale jaloezie is natuurlijk het materiaal. De lamellen van bamboe jaloezieën zijn 50mm breed en zijn een stuk minder dik dan die van de houten jaloezie. Een voordeel hiervan is dat de jaloezie lichter is. Hierdoor kun je de lamellen makkelijker optrekken dan een houten jaloezie.

De dunne lamellen hebben een strakke, luxe en natuurlijke uitstraling. Bamboe heeft een verfijnd karakter en komt steeds vaker terug in interieurtrends. Lindehout is daarentegen makkelijker te bewerken dan bamboe hout, hierdoor zijn lindehout jaloezieën bijvoorbeeld beschikbaar in meer kleuren dan de bamboe jaloezie.

Materiaal: het verschil tussen lindehout en bamboe
Functionele voordelen

Functionele voordelen

Een jaloezie op zich heeft al veel praktische voordelen. Zo kan je in een handomdraai zelf een prachtige lichtinval creëren. Door de lamellen volledig te kantelen kun je een ruimte gedeeltelijk verduisteren. Ideaal bijvoorbeeld als er zonlicht op je beeldscherm schijnt. Vanzelfsprekend kun je dus ook bepalen in hoeverre mensen bij je naar binnen kunnen kijken. 

Zeer milieuvriendelijk

Naast het feit dat het materiaal een strakke en luxe uitstraling heeft, is het ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Bamboe is namelijk volledig afbreekbaar en het groeit veel sneller dan andere soorten hout. Het is zelfs de snelst groeiende houtsoort ter wereld! De plant groeit namelijk door nadat deze gekapt is, waardoor bamboe vaker geoogst kan worden. Dus geen zorgen, als het bamboe gekapt is dan staat er binnen no-time weer een nieuwe plant.
Zeer milieuvriendelijk

Kleuren en ruimtes

De warme kleur van bamboe zorgt voor veel sfeer in een ruimte. Bamboe jaloezieën zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer of een studeerkamer, omdat je gemakkelijk de lichtinval en privacy kan bepalen. Dit type jaloezie is helaas niet bestand tegen vocht, waardoor hij niet geschikt voor de badkamer is.

Op maat gemaakte bamboe jaloezieën

Onze bamboe jaloezieën worden volledig op maat gemaakt. Jij geeft de afmetingen door waarna wij het toepassen in de productie van jouw bamboe jaloezieën. Hierdoor sluit de raamdecoratie altijd perfect aan op jouw raam. Verder heb je de keuze uit de varianten met- en zonder ladderband. Wanneer je kiest voor een ladderband, krijgen je jaloezieën een robuustere uitstraling. De band wordt verticaal over de jaloezieën geplaatst en bedekt de perforatiegaten. Wanneer je kiest voor een bamboe jaloezie zonder ladderband, creëer je een luchtigere uitstraling in de ruimte.

Een kindveilige jaloezie van bamboe

Al onze raamdecoratie is volgens de Europese norm kindveilig. Zo kan jij zorgeloos genieten van jouw raamdecoratie. Het is namelijk goed om stil te staan bij het feit dat raamdecoratie een gevaar kan zijn voor kleine kinderen. Op deze pagina lees je meer over de kindveiligheid van onze raambekleding.

Veelgestelde vragen

 1. Een bamboe jaloezie werkt, zoals de naam al zegt, als een jaloezie. Dit betekent dat je door de lamellen in een handomdraai kunt kantelen. Op die manier bepaal je zelf hoeveel licht er een ruimte binnenkomt. Vanzelfsprekend kun je dus ook bepalen in hoeverre mensen bij je naar binnen kunnen kijken.

  Een bamboe jaloezie kan ook een (deels) verduisterende functie hebben. Door de lamellen volledig te sluiten kun je een ruimte gedeeltelijk verduisteren. Ideaal bijvoorbeeld als er irritant zonlicht op je beeldscherm schijnt.

 2. Ja, naast dat het materiaal erg mooi is om naar te kijken, is het ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Bamboe is namelijk volledig afbreekbaar en het groeit sneller dan hout. Het is zelfs de snelst groeiende houtsoort ter wereld.

  Doordat de plant doorgroeit nadat deze gekapt is kan bamboe ook vaker geoogst worden. Dus geen zorgen, als het bamboe gekapt is dan staat er binnen no-time weer een nieuwe plant.

Hoe meet ik bamboe jaloezieën op?

Hoe meet ik bamboe jaloezieën op?

Bamboe jaloezieën opmeten is erg eenvoudig. Wil je de jaloezie ‘in de dag’ (tussen twee muren) bevestigen? Dan meet je de breedte en hoogte tussen de muren op. Haal vervolgens 1 centimeter van de totale breedte af voor eventuele speling. Wil je de jaloezie ‘op de dag’ (op de muren) bevestigen? Meet dan de gewenste hoogte en breedte op. Voeg vervolgens 14 centimeter toe aan de breedte om eventuele lichtkieren aan de zijkanten zo klein mogelijk te maken.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.