Bamboe Jaloezieën

Als je op zoek bent naar een mooi en sfeervol alternatief voor houten jaloezieën, dan kom je snel bij bamboe jaloezieën uit. Dit type jaloezie heeft een unieke en sfeervolle uitstraling, is licht van gewicht en past in vrijwel ieder interieur.

Bamboe jaloezieën met ladderband

Bamboe jaloezieën met ladderband

 • Keuze uit 5 jaloezieën
 • Standaard meekleurend ladderband
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €23,87
Bamboe jaloezieën zonder ladderband

Bamboe jaloezieën zonder ladderband

 • Keuze uit 5 jaloezieën
 • Standaard meekleurend ladderkoord
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €20,01
Bamboe jaloezieën kopen bij ilumio

Bamboe jaloezieën kopen bij ilumio

 • Lichter dan een houten jaloezie
 • Zeer milieuvriendelijk
 • Volledig op maat gemaakt
Vanaf €20,01
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Functionele voordelen

Functionele voordelen

Naast dat bamboe raamdecoratie er mooi en sfeervol uitzien hebben ze ook veel functionele voordelen. Een bamboe jaloezie werkt, zoals de naam al zegt, als een jaloezie. Dit betekent dat je door de lamellen in een handomdraai kunt kantelen. Op die manier bepaal je zelf hoeveel licht er een ruimte binnenkomt. Vanzelfsprekend kun je dus ook bepalen in hoeverre mensen bij je naar binnen kunnen kijken.

Een bamboe jaloezie kan ook een (deels) verduisterende functie hebben. Door de lamellen volledig te sluiten kun je een ruimte gedeeltelijk verduisteren. Ideaal bijvoorbeeld als er irritant zonlicht op je beeldscherm schijnt.

Materiaal

Misschien wel het grootste (en mooiste) voordeel van bamboe horizontale jaloezieën is natuurlijk het materiaal. De lamellen van bamboe jaloezieën zijn net als de houten jaloezie 50mm breed maar zijn een stuk minder dik dan die van de houten jaloezie. Een voordeel hiervan is dat de jaloezie een stuk lichter is. Hierdoor kun je de lamellen makkelijker optrekken dan een houten jaloezie. Hiernaast hebben de dunnere lamellen een strakke, luxe en natuurlijke uitstraling. Het bamboe heeft een verfijnd karakter en zien we steeds vaker terug in interieurtrends.

Zeer milieuvriendelijk

Naast dat het materiaal erg mooi is om naar te kijken, is het ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Bamboe is namelijk volledig afbreekbaar en het groeit sneller dan hout. Het is zelfs de snelst groeiende houtsoort ter wereld. Doordat de plant doorgroeit nadat deze gekapt is kan bamboe ook vaker geoogst worden. Dus geen zorgen, als het bamboe gekapt is dan staat er binnen no-time weer een nieuwe plant!

Materiaal

Kleuren en ruimtes

Bamboe horizontale jaloezieën hebben een unieke en strakke vorm. De warme kleur van een bamboe jaloezie zorgt voor veel sfeer in een ruimte. Bamboe jaloezieën zijn zeer geschikt voor in de slaapkamer en woonkamer, omdat je met de lamellen gemakkelijk de lichtinval kunt bepalen. Ze zijn daarentegen niet geschikt voor de badkamer, vanwege de vochtigheid. Hier zijn de lamellen van een bamboe jaloezie niet tegen bestand. 

Op maat gemaakte bamboe jaloezieën

Onze bamboe jaloezieën worden volledig op maat gemaakt. De lamellen van de bamboe jaloezieën op maat zijn 50mm. Verder heb je de keuze uit met en zonder ladderband.

Een kindveilige jaloezie van bamboe

Als er kleine kinderen in huis zijn is het belangrijk om rekening te houden met hun veiligheid. Het is van belang om de bedieningskoorden van de jaloezie tenminste 1,5 meter boven de grond te laten hangen. Dit raadt de Europese Comissie aan in hun aangescherpte wetgeving. Deze wens kun je aangeven bij je bestelling. Wij zorgen er dan voor dat je bamboe jaloezieën kindveilig zijn!

Veelgestelde vragen

 1. Een bamboe jaloezie werkt, zoals de naam al zegt, als een jaloezie. Dit betekent dat je door de lamellen in een handomdraai kunt kantelen. Op die manier bepaal je zelf hoeveel licht er een ruimte binnenkomt. Vanzelfsprekend kun je dus ook bepalen in hoeverre mensen bij je naar binnen kunnen kijken.

  Een bamboe jaloezie kan ook een (deels) verduisterende functie hebben. Door de lamellen volledig te sluiten kun je een ruimte gedeeltelijk verduisteren. Ideaal bijvoorbeeld als er irritant zonlicht op je beeldscherm schijnt.

 2. Ja, naast dat het materiaal erg mooi is om naar te kijken, is het ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Bamboe is namelijk volledig afbreekbaar en het groeit sneller dan hout. Het is zelfs de snelst groeiende houtsoort ter wereld.

  Doordat de plant doorgroeit nadat deze gekapt is kan bamboe ook vaker geoogst worden. Dus geen zorgen, als het bamboe gekapt is dan staat er binnen no-time weer een nieuwe plant.

Het verschil tussen houten en bamboe jaloezieën

Het verschil tussen houten en bamboe jaloezieën

Onze houten jaloezieën worden gemaakt van kwalitatief lindehout. Onze bamboe jaloezieën worden gemaakt van bamboe hout, zoals de naam al zegt. Bamboe hout is een stuk dunner dan lindehout. Hierdoor heeft een bamboe jaloezie een strakkere uitstraling.

Ook is de pakkethoogte bij bamboe jaloezieën een stuk kleiner. Dit komt doordat de lamellen dunner zijn dan bij houten jaloezieën. Hierdoor zijn bamboe jaloezieën bijvoorbeeld ideaal voor bredere ramen, montage boven een deur of kiepraam. Ook is het belangrijk om na te gaan voor welke kleur je wil gaan. De lindehouten jaloezieën van ilumio zijn namelijk beschikbaar in meer kleuren dan de bamboe jaloezieën. Dit komt omdat lindehout makkelijker te bewerken is.

Hoe meet ik bamboe jaloezieën op?

Bamboe jaloezieën opmeten is erg eenvoudig. Wil je de jaloezie ‘in de dag’ (tussen twee muren) bevestigen? Dan meet je de breedte en hoogte tussen de muren op. Haal vervolgens 1 centimeter van de totale breedte af voor eventuele speling. Wil je de jaloezie ‘op de dag’ (op de muren) bevestigen? Meet dan de gewenste hoogte en breedte op. Voeg vervolgens 14 centimeter toe aan de breedte om eventuele lichtkieren aan de zijkanten zo klein mogelijk te maken.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.