Woonstijl Quiz - Doe de test en ontdek jouw droominterieur!

Ben je benieuwd naar de woonstijl van jouw droomhuis? Doe dan snel de quiz! Tel de punten van je antwoorden bij elkaar op en lees welke woonstijl perfect bij jou past.

Doe de woonstijl quiz

Vraag 1: Wat is jouw droomhuis?

 1. Een stoere loft
 2. Een appartement in de grote stad
 3. Een prachtig monumentaal pand
 4. Een rijtjeshuis in een gezellig dorp
 5. Een nieuwbouwwoning op een droomlocatie
 6. Een klein, maar fijn huisje omdat je veel weg bent

Vraag 2: Welke kleuren vind je mooi in je interieur?

 1. Wit, zwart, rood, geel
 2. Wit, grijs, turquoise, groen
 3. Grijs, blauw, groen, oker
 4. Wit, grijs, zwart, groen
 5. Bruin, bordeauxrood, crème, goud
 6. Wit, grijs, zilver, bruin

Vraag 3: Waar let je op als je spullen koopt voor je huis?

 1. Of het functioneel is
 2. Of het mooi is
 3. Of het karakter heeft
 4. Door wie het gemaakt is
 5. Of het trendy is
 6. Of het goedkoop is

Vraag 4: Welk woord beschrijft jouw woonwensen het beste?

 1. Romantisch
 2. Robuust
 3. Praktisch
 4. Trendy
 5. Vintage
 6. Natuur

Vraag 5: Hoe ziet jouw ideale avond eruit?

 1. Naar een theatervoorstelling en borrelen
 2. Op de bank een goede film kijken
 3. Naar de club met vrienden
 4. Dineren in een chique restaurant
 5. Met vrienden thuis dineren en kletsen
 6. Een fijne avondwandeling en op tijd naar bed
Doe de woonstijl quiz

Check hier welke woonstijl bij jou past!

Tel je punten bij elkaar op:

 

Vraag/antwoord

A

B

C

D

E

F

Vraag 1

3

4

6

5

2

1

Vraag 2

1

5

4

2

6

3

Vraag 3

3

5

6

4

2

1

Vraag 4

6

3

1

2

4

5

Vraag 5

1

2

4

6

3

5

 

5 - 9 punten: Minimalistisch interieur

10 - 13 punten: Modern interieur

14 - 17 punten: Industrieel interieur

18 - 21 punten: Urban woonstijl

22 - 26 punten: Scandinavische woonstijl

27 - 30 punten: Klassiek interieur

Minimalistisch interieur

Minimalistisch interieur

De minimalistische stijl zie je tegenwoordig in alles terugkomen, zo ook in jouw interieur! Jouw woonstijl kenmerkt zich door een strak en clean gevoel. Alles wat onnodig is, wordt weggelaten. Overbodige accessoires maken plaats voor een focus op verlichting. Neutrale tinten staan centraal op de muren en de meubels. Deze worden afgewisseld met een aantal kleurrijke elementen, zoals kussens of schilderijtjes. Witte, strakke duo rolgordijnen zijn minimalistisch en speels en maken jouw woning helemaal af.

Modern interieur

De moderne woonstijl is jou op het lijf geschreven. Je houdt van strakke lijnen en eenvoud. In jouw paleisje vind je grote en comfortabele design meubels. Denk aan een grote hoekbank, een strak tv-dressoir en minimalistische accessoires. De materialen metaal en kunststof wisselen zich af. In jouw woning vind je met name donkere kleuren in contrast met helderwit. De strakke gevouwen lijnen van plisségordijnen zijn de finishing touch.

Modern interieur

Industrieel interieur

Is jouw woonhuis stoer, robuust, ruimtelijk en functioneel? Dan is de industriële woonstijl echt iets voor jou. De meubels in je woning zijn gemaakt van ruwe materialen, zoals hout en metaal. Wit, grijs en zwart worden afgewisseld met de bruintinten van leder en hout. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van functionele meubels. Denk aan een grote bank en een grote houten tafel met metalen stoelen. Een grote lamp geeft in de avond een prettig licht. De grote raampartijen zijn voorzien van aluminium horizontale jaloezieën voor de finishing touch.

Urban woonstijl

De urban woonstijl is perfect voor jouw droomhuis. Urban living is de laatste jaren in populariteit gegroeid. Een mix van stoere, industriële meubels met vintage accessoires en een groene finishing touch. De basiskleur van je woning is grijs. Hierna volgen kleuren als zwart, groen, blauw, oranje en oker. De nadruk ligt echter op het materiaalgebruik. In jouw droomhuis zie je materialen als staal, hout, beton, leer en vintage-ogende stoffen veelvuldig terugkomen. Houten jaloezieën sluiten perfect aan op de rauwe urban setting die je hebt gecreëerd.

Scandinavische woonstijl

Past de scandinavische woonstijl helemaal bij jou? Dan is je woning al helemaal 2018-proof! Moderne elementen als eenvoud en strakke lijnen worden gecombineerd met natuurlijke elementen. In jouw woning vind je met name wit- en grijstinten. Voor een warm effect zijn een houten vloer, zachte kussens en een vachtje onmisbaar. Geometrische en grafische prints maken jouw scandinavische droompaleisje helemaal af. Laat deze prints terugkomen op de rolgordijnen voor een speels en spannend effect!

Klassiek interieur

Klassiek interieur

Een klassiek interieur kenmerkt zich door luxe en elegantie. In jouw droomhuis vind je antieke meubels, donkere houtsoorten en mooie ornamenten. Diepe kleuren passen perfect bij jouw klassieke woonstijl. Denk aan bordeauxrood, dieppaars, bruintinten en crème. De meubels in jouw woning hebben ronde vormen en versieringen. Esthetiek gaat boven het functionele. Jouw ramen zijn bekleed met klassieke vouwgordijnen, waarmee je jouw paleisje helemaal af maakt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs