De kleur van 2023: Wild wonder™

Wild wonder™ is de Flexa kleur van het jaar: een warme natuurlijke tint geïnspireerd op de wonderen van de natuur. Een kleur waarmee je volgens Flexa verbondenheid creëert met buiten en waarmee we ons prettiger voelen binnen. In deze blog lees je alles over de bijzondere tint en het combineren van Wild wonder met onze raamdecoratie.

Waarom Wild wonder™?

De naam suggereert het al: een wonderlijke natuurlijke tint. Wild wonder is een prachtige warme mix van tarwegeel met een groene ondertoon die niet zomaar is verbonden met de natuur, maar verbonden is met het positieve van de natuur. ‘Met Wild wonder haal je de magie van de natuur in huis’ aldus verfmerk Flexa. De warme opbeurende geeltint zou ons prettiger laten voelen in onze huizen doordat de kleur het positieve van de natuur naar boven haalt. 

Voorgaande jaren

Voorgaande jaren

Ieder jaar kijkt menig interieur liefhebber weer uit naar het moment waarop de Flexa kleur van het jaar wordt bekend gemaakt. Waarbij in de voorgaande jaren kleuren als Bright skies, Brave ground en Tranquil dawn helemaal hip waren, is dit jaar Wild wonder aan de beurt. Wild wonder is daarmee de twintigste editie van de Flexa kleur van het jaar die ieder jaar uitgeroepen wordt.

Palet van het jaar: Lush

Naast de kleur van het jaar, maakt Flexa ook ieder jaar een palet van het jaar bekend. De kleurpalet van het jaar 2023, met de naam Lush, is opnieuw gebaseerd op de natuur. De tinten in dit palet zijn zachte kalme tinten die de kleuren van bossen en bosgrond vertegenwoordigen. De kleuren uit het palet in combinatie met Wild wonder zorgt voor een rustige kalme sfeer in een ruimte.

Palet van het jaar: Lush

Wild wonder™ combineren met onze raambekleding

Naast de Lush palet zijn er een drietal andere paletten die elementen van de natuur vertegenwoordigen. Namelijk het Buzz palet, deze is geïnspireerd op een veld vol bloemen, het Raw palet die je doet denken aan hout en paddestoelen en het Flow kleurpalet die je brengt naar het gevoel en de tinten langs de kust.

De tinten van 2023 gaan terug naar de basis: de natuur. Daarom wordt er ook aangeraden door verschillende interieur experts om deze te combineren met natuurlijke elementen. Denk hierbij aan planten of natuurlijke materialen als hout.

Raamdecoratie en Wild wonder™ : jaloezieën

Raamdecoratie en Wild wonder™ : jaloezieën

Om verder te gaan op het natuurlijke element van de tinten van 2023, lichten we als eerst onze houten jaloezieën met houtnerf uit. De jaloezie in het algemeen zorgt voor een mooi kalmerend lijnenspel in een ruimte wanneer de zon schijnt. Daarnaast straalt een jaloezie rust en kalmte uit door de strakke horizontale lamellen. 

Stap uit je comfort zone en ga niet voor de standaard witte of zwarte jaloezie, die momenteel erg trendy zijn. Maar ga een stap verder in het natuurlijke element en kies voor een licht eiken jaloezie zonder ladderband, een bamboe jaloezie of een jaloezie met een bruintint.

Ruimtelijke effect: gordijnen

De tinten van 2023 zorgen voor kalmte en een warme sfeer in een ruimte. Gordijnen kunnen daar erg bij helpen. Naast dat gordijnen erg sfeervol kunnen zijn, hebben ze ook nog eens een ruimtelijk effect. Hierdoor lijkt een ruimte groter en serener. Een groot pluspunt van gordijnen: je hebt ze in talloze kleuren en afwerkingen. 

Ecru inbetween gordijn

Ecru inbetween gordijn

Wil je de kalmte van de natuurlijke tinten laten terugkomen in je raamdecoratie? Ga dan voor een prachtig ecru inbetween gordijn. Het inbetween gordijn zorgt voor een mooi gefilterd lichtinval in de ruimte waar jij de Flexa tinten van 2023 wil gebruiken.

Mosgroen dim-out gordijn

Mosgroen dim-out gordijn

Juist een stapje verder gaan in het natuurlijk element? Dan zijn deze mosgroene dim-out gordijnen misschien wat voor jou. Door de donkere kleur van het gordijn creëer je contrast en een warme sfeer in de ruimte. De transparantie van dit gordijn is wat dichter dan een inbetween gordijn. Zo geniet je van nét iets meer privacy, en minder lichtinval.

Bij een trendy kleur hoort trendy raamdecoratie: plissés

Wild wonder is misschien de kleur van 2023, maar het plisségordijn is misschien wel de raamdecoratie van 2023. De mogelijkheden met plissés zijn oneindig! Door de top-down bottom- up bediening kun je het gordijn zo positioneren dat je de perfecte combi hebt van lichtinval en privacy. Een bijkomend voordeel van plissés is dat ze enorm goed isoleren! En met de huidige gasprijzen is dat mooi meegenomen. 

Zandkleurige verduisterende plissé

Zandkleurige verduisterende plissé

Als je voor verduisterende plissés gaat, ga je meteen voor de optie die het best isoleert. Doordat er twee stoffen zigzaggend op elkaar zijn bevestigd, ontstaat er een honinggraat structuur binnen in het plisségordijn. Dit zandkleurige plisségordijn brengt een kalme sfeer in je ruimte en past perfect bij de warme Wild wonder tint.

Grijsbruin fulltone plisségordijn

Grijsbruin fulltone plisségordijn

Raamdecoratie moet nou eenmaal jaren mee, om dan ook voor een tijdloze optie te gaan is niet een al te gek idee. Met dit grijsbruine fulltone plisségordijn creëer je een prachtige combi met de Wild wonder tint, en speel je toch op safe. Deze plissé is opnieuw verduisterend, dat maakt het ook een goede optie voor in de slaapkamer.

Warm roze plisségordijn lichtdoorlatend

Warm roze plisségordijn lichtdoorlatend

Neig je meer naar het bloemige buzz pallet? Dan is dit prachtige warm roze plisségordijn een ware toevoeging aan je interieur. Dit plisségordijn is lichtdoorlatend, en blokkeert dus minder licht dan een verduisterend plissé. Perfect voor in de woonkamer!

Tess
Bekijk alle blogs