Houd je huis warm deze winter met deze 6 tips

In de wintermaanden is het nog fijner dan normaal om thuis te komen. Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt is je eigen huis een plek waar je kunt opwarmen. Daarvoor moet je huis echter wel lekker warm zijn, maar hoe doe je dat? Hoe houd je je huis warm deze winter?

In deze blog geven we je zes tips waarmee je je huis de warme plek maakt waar je komende winter behoefte aan hebt. Van een goede isolatie en een slimme inrichting tot warme decoraties. Met deze tips kom je elke dag thuis in een warm huis.  

1. Upgrade naar dubbel glas

1. Upgrade naar dubbel glas

Een warm huis begint niet met een goede verwarming, maar met een goede isolatie. Een van de beste investeringen die je kunt maken in je huis is dan ook goed isolerend glas. Upgraden naar dubbel glas is dan ook een bijzonder effectieve manier om je huis warm te houden komende winter. Heb je al dubbel glas en ben je nog steeds op zoek naar extra warmte? Kijk dan of driedubbel glas een optie is, of lees snel verder voor meer tips.

2. Hang isolerende raamdecoratie op

Wat voor glas je ook hebt, met de juiste raamdecoratie voeg je altijd een extra laag isolatie toe aan je ramen. Een paar dikke gordijnen of een rolgordijn houdt de koud effectief buiten de deur. Ben je op zoek naar optimale isolatie? Kijk dan naar plissegordijnen. Deze raamdecoratie bestaat uit een honingraatpatroon als je deze vanaf de zijkant bekijkt. Elke ‘raat’ is gevuld met stilstaande lucht. Hierdoor blijft de koude lucht buiten en de warme lucht binnen. Dit houdt je huis lekker warm zonder je stookkosten op te drijven.

2. Hang isolerende raamdecoratie op
3. Maak je warmtebron vrij

3. Maak je warmtebron vrij

Een andere manier om je huis lekker warm te houden, is door nog eens kritisch te kijken naar je inrichting. Zo kun je veel extra warmte creëren door je warmtebron vrij te maken. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om je sofa lekker warm te houden door deze voor de radiator te zetten, ontneemt dit veel warmte van de rest van de ruimte. Je kunt je radiator, verwarming of open haard beter vrij houden, zodat de warmte de complete ruimte kan vullen.

4. Maak je huis tochtvrij

De grootste vijand van elke isolatie is tocht. Het kleinste gaatje of kiertje kan enorm veel warmte laten ontsnappen. Je doet er dan ook goed aan om eens alle deuren, ramen en muren na te lopen en te controleren op tochtplekken. Als je deze allemaal goed weet af te dekken met tochtstrips of kit houd je huis de warmte veel beter vast, en dat merk je direct.

5. Decoreer met kaarsen

Alle kleine beetjes helpen, ook wanneer je je huis wilt verwarmen. Zo kunnen kaarsen verrassend veel warmte genereren. Laat de grote lampen daarom eens uit deze winter en verlicht je kamers met een aantal mooie kaarsen. Hiermee zorg je niet alleen voor extra warmte, maar zorg je ook nog eens voor een gezellige sfeer in huis. Daardoor is het niet alleen warmer in huis, het voelt ook echt warmer.

5. Decoreer met kaarsen
6. Installeer radiatorfolie

6. Installeer radiatorfolie

Tenslotte is het voor een warm huis belangrijk om het meeste uit je warmtebronnen te halen. Vooral wanneer je een ouder huis hebt en gebruik maakt van radiatoren is er vaak nog veel te winnen. Zo gaat er veel warmte verloren aan de achterkant van de radiator, dit wordt opgenomen door de muur of ontsnapt naar buiten. Dit voorkom je met radiatorfolie. Een rol heb je al vanaf een paar euro en wanneer je deze achter je radiator plakt weerkaatst het alle warmte terug je huis in.

Houd de warmte binnen met raamdecoratie van ilumio

Met deze tips houd jij je huis heerlijk warm deze winter. Het enige wat je nog nodig hebt is een kop warme chocolademelk! Wil jij een extra laag isolatie toevoegen met behulp van isolerende raamdecoratie? Neem dan eens een kijkje in de webshop van ilumio. Hier vind je verschillende soorten raamdecoratie waarmee je je huis lekker warm houdt. Benieuwd wat er mogelijk is in jouw huis? Laat je dan inspireren door ons gratis e-magazine.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs