Dit zijn de raamdecoratie trends van 2019

Kijk jij na de feestdagen ook altijd naar je huis met het idee dat het wel wat nieuws kan gebruiken? Een nieuw kleurenpalet, nieuwe decoraties, of een hele nieuwe indeling?

Luid het jaar dan goed in met nieuwe raamdecoratie, maar let op: met een nieuw jaar komen nieuwe trends, ook op het gebied van raamdecoratie.

Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar er is niets mis met het bijhouden van trends. Bovendien bieden de raamdecoratie trends van 2019 genoeg keuze en speelruimte.

Wij zetten de belangrijkste trends van komend jaar voor je op een rijtje, dan kun jij je inrichting weer een verfrissende facelift geven.

Warme kleuren met aluminium jaloezieën of vouwgordijnen

De eerste raamdecoratie trend van 2019 is warme kleuren. Gele, oranje en zelfs rode tinten kunnen komend jaar eindeloos ingezet worden in je interieur. Hiermee creëer je binnen een handomdraai een gezellige, warme atmosfeer in huis.

Wil je het meeste uit dit warme kleurenpalet halen? Combineer deze kleuren dan met stijlvolle aluminium jaloezieën of gezellige vouwgordijnen.

Deze trend limiteert zich trouwens niet alleen tot raamdecoratie, je kunt deze kleuren ook op andere plekken in je interieur laten terugkomen.

Warme kleuren met aluminium jaloezieën of vouwgordijnen
Aardetinten met een Scandinavische twist

Aardetinten met een Scandinavische twist

De warme geel-, oranje- en roodtinten zijn uitstekend te combineren met de volgende trend: aardetinten. Bruine en beige raamdecoratie kan een prachtige, rustige basis vormen voor je interieur.

Bovendien is het in 2019 hartstikke hot om een scandinavische twist aan je raamdecoratie te geven, bijvoorbeeld door te kiezen voor een strak rolgordijn of een gordijn van linnen.

Opvallende raamdecoratie

We hebben het nu veel gehad over kleuren; oranje, geel, aardetinten, het kan allemaal dit jaar. Voel je echter niet belemmerd door deze natuurlijke, warme kleuren.

In 2019 mag je namelijk helemaal los gaan en van je raamdecoratie een echte eyecatcher maken. Kies bijvoorbeeld voor felroze of jade groene rolgordijnen, of geef je interieur een twist met opvallende duo rolgordijnen.

Opvallende raamdecoratie
Metallic raamdecoratie

Metallic raamdecoratie

Ook de metallic look belooft weer helemaal terug te komen in 2019. Waar we de afgelopen jaren koper een ware comeback zagen maken, zullen komend jaar goud en zilver de boventoon voeren.

Je raamdecoratie is de perfecte plek om deze trend terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieën met een zilveren of gouden glans. Bestel gratis kleurstalen en bekijk het effect van de kleuren bij jou thuis.

Extra tip: dit kun je perfect combineren met gouden of zilveren accessoires in huis, bijvoorbeeld een stijlvolle vaas.

Duurzaamheid

Een van de grootste trends van 2018 zal in 2019 alleen maar in populariteit toenemen: duurzaamheid. Men wilt steeds duurzamer en gezonder gaan leven en dit kan uitstekend tot uiting komen met de juiste raamdecoratie.

Neem bijvoorbeeld plisségordijnen, deze raamdecoratie creëert stilstaande lucht waardoor je tot wel 25% energie kunt besparen. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Daarnaast vind je bij ilumio ook een speciale, duurzame collectie rolgordijnen. Alle rolgordijnen in deze collectie zijn voor 100% gemaakt van gerecyclede petflessen.

Deze gordijnen zijn lichtdoorlatend en verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zwart en wit. Met deze gordijnen draag jij dus in stijl mee bij aan een beter milieu.

Duurzaamheid
Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën

Eerder zeiden we al dat gouden en zilveren aluminium jaloezieën helemaal hot zijn in 2019, maar er is nog een trend op het gebied van jaloezieën.

Pvc jaloezieën zijn namelijk steeds populairder aan het worden en met goede redenen. Deze jaloezieën zien eruit alsof ze van hout gemaakt zijn, maar kennen veel voordelen die hout niet heeft.

Zo zijn pvc jaloezieën vochtwerend en onderhoudsvriendelijk, met een vochtig doekje maak je de raamdecoratie binnen no-time schoon.

Dat maakt ze ook uitstekend geschikt voor gebruik in de keuken. Bovendien zijn pvc jaloezieën een heel stuk goedkoper dan de echte houten variant.

Veel keuze in kleuren

Zoals je wellicht gemerkt hebt, ben je in 2019 niet gelimiteerd in je keuze als het op kleuren aankomt. Warme kleuren zoals geel en oranje en metallic kleuren als zilver en goud voeren de boventoon, maar er is voor elk interieur wel een trendy kleur te vinden.

Ga je voor een natuurlijke uitstraling? Dan kun je naast geel en oranje tinten ook kiezen uit groene en zandkleuren. Wil je liever een ontspannende sfeer in je ruimte? Ga dan voor blauwe rolgordijnen, roze rolgordijnen en paars.

Daarnaast zijn ook felle kleuren weer helemaal hot. Tenslotte kun je komend jaar lekker spelen met tegenpolen; blauw en oranje, zwart en wit, koele en warme kleuren, het kan allemaal.

Extra tip: bestel gratis kleurstalen! Zo kun je de kleuren en materialen van de raamdecoratie thuis bekijken en zien wat het effect is op jouw interieur.

Veel keuze in kleuren

Raamdecoratie van ilumio

Voor trendy raamdecoratie ben je bij ilumio aan het juiste adres. Wij volgen de raamdecoratie trends ook in 2019 weer op de voet.

Ben je benieuwd hoe de raamdecoratie trends van 2019 er in de praktijk uit kunnen zien? Laat je dan inspireren door ons gratis e-magazine.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs