Zolderkamer inrichten? Deze raamdecoratie heb je nodig

Als je je huis (opnieuw) gaat inrichten, begin je meestal niet met de zolderkamer. Sterker nog, in veel huizen wordt deze ruimte niet optimaal benut of zelfs helemaal niet gebruikt. Dat is zonde, want een zolderkamer kan voor van alles gebruikt worden; van opslagplaats of hobbyruimte, tot slaapkamer.  

 

Bij het inrichten van je zolderkamer is het belangrijk dat je goed nadenkt over de raamdecoratie. Wat je ook gaat doen met de ruimte, met de juiste raamdecoratie haal je het meeste uit je zolderkamer. Wij hebben voor de meest voorkomende toepassingen een passend advies voor je klaar staan. 

Slaapkamer

Eén van de meest voorkomende manieren waarop een zolderkamer wordt ingericht, is als slaapkamer. Dat is ook niet zo gek, de zolder is waarschijnlijk de ruimte in huis die de meeste rust en privacy biedt. Met de juiste raamdecoratie kun je extra genieten van deze rust en privacy. Zo is een verduisterend rolgordijn perfect om zowel het licht als ongewenste blikken buiten te houden. 

Door het licht (en daarmee een deel van de warmte) buiten te houden geniet je van een extra comfortabele nachtrust. Verduisterende rolgordijnen maken het dan ook mogelijk om zelfs tijdens de lange zomerdagen lekker te slapen. Bovendien kunnen rolgordijnen ook bevestigd worden op dakramen. Deze dakraam raamdecoratie is verkrijgbaar in donkerblauw, ecru, zwart, wit en grijs. Er is dus altijd wel een oplossing die bij jouw inrichting past.

Slaapkamer
Studieruimte

Studieruimte

Hoewel veel zolderkamers worden ingericht als slaapkamer zijn er natuurlijk nog veel meer opties. Zo kun je je zolder namelijk ook inrichten als studieruimte. Of je nu student bent, studerende kinderen hebt, of aan huis werkt; een studieruimte is altijd handig. Het feit dat de zolder een rustige ruimte is, maakt het de ideale plek om te studeren of werken.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat daglicht een positief effect kan hebben op de leerprestaties en concentratie. Daarom is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om licht binnen te laten in je studieruimte. Wanneer je een dakkapel hebt, kun je dit het beste doen door lichtdoorlatende rolgordijnen op te hangen. Heb je geen dakkapel? Dan kun je altijd nog gebruik maken van dakraam raamdecoratie, waarmee je zelf bepaalt hoeveel daglicht je naar binnen laat.

Hobbyruimte

De zolder kan ook de perfecte plek zijn om met je hobby bezig te zijn. Of je nu graag schildert, gamet, radio’s bouwt, muziek maakt, of met modeltreinen speelt; op je zolder kun je helemaal in je element zijn zonder last te hebben van anderen. Elke hobby vraagt natuurlijk om een andere inrichting en dus ook om andere raamdecoratie. Er zijn echter een paar vuistregels waar je rekening mee kunt houden.

 

Oefen je jouw hobby graag in privacy uit? Kies dan voor verduisterende raamdecoratie, daarmee houd je ongewenste blikken succesvol buiten. Daarnaast kan verduisterende raamdecoratie ook handig zijn als je een donkere ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld als je helemaal op wilt gaan in je game. Er zijn uiteraard ook hobby’s die juist om veel licht vragen, zoals schilderen. Kies er in dat geval voor om lichtdoorlatende raamdecoratie in een dakkapel te plaatsen, als je die hebt. Heb je geen dakkapel? Dan kun je je dakraam rolgordijnen uiteraard ook gemakkelijk open maken om het zonlicht binnen te laten.

Opslagruimte

Ten slotte kun je de zolder gebruiken als opslagruimte. Dat betekent echter niet dat je dan geen aandacht meer hoeft te besteden aan de inrichting. Zo kun je je opslagruimte overzichtelijk houden door het plaatsen van kasten of stellages. Ook over de raamdecoratie in een opslagruimte mag je niet te lichtzinnig denken. Met de juiste gordijnen bescherm je je kostbaarheden namelijk tegen direct zonlicht.

Te veel zonlicht kan funest zijn voor de dingen die je op zolder bewaard. Of je nu boeken, langspeelplaten, kleding, fotoalbums, kunst of iets anders opgeslagen hebt, je wilt niet dat het verkleurd door direct zonlicht. Daarom raden we ook hier aan om te kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Zo bescherm je je kostbaarheden tegen schadelijke zonnestralen, maar laat je gemakkelijk extra licht binnen wanneer je ergens naar op zoek bent.

Opslagruimte

Raamdecoratie voor je zolderkamer kopen bij ilumio

Zoals je ziet is er genoeg te doen met die lege zolderkamer. De juiste raamdecoratie kan je helpen het meeste uit je ruimte te halen. In de webshop van ilumio vind je alle soorten raamdecoratie die je nodig hebt om je zolderkamer optimaal te benutten, waaronder dakraam rolgordijnen. Kijk dus rond op onze website of in ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs