8 trendy manieren om jouw ramen te stylen

Ben jij ook wel eens toe aan een frisse inrichting? Dan is nieuwe raamdecoratie een goed begin. Maar ja, waar begin je dan? Er zijn ontelbaar veel manieren om je raamdecoratie te stylen. Of je nu wilt gaan voor een modern, klassiek, strak, of industrieel interieur; raamdecoratie biedt veel opties.

Voordat je door de bomen het bos niet meer ziet, zetten wij 8 trendy manieren om jouw ramen te stylen op een rijtje. Dit is slechts de top van de ijsberg, dus wees niet bang om te experimenteren en er je eigen draai aan te geven. 

1. Veelzijdig met rolgordijnen

1. Veelzijdig met rolgordijnen

Weet je niet wat het beste in jouw inrichting past? Kies dan voor rolgordijnen. Deze soort raamdecoratie is al jarenlang enorm populair en niet zonder reden. Rolgordijnen zijn enorm veelzijdig, nemen weinig ruimte in beslag en kunnen in veel verschillende kleuren geleverd worden.

Of je nu wilt gaan voor naturel kleuren zoals donkergrijs, zwart of zand, of juist opvallende kleuren zoals geel, mintgroen of lichtroze; rolgordijnen bieden een optie. Bovendien kun je bij veel kleuren kiezen tussen een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante variant.

2. Modern en functioneel met PVC jaloezieën

Rolgordijnen zijn bijzonder veelzijdig, maar ze zijn niet bepaald uitgesproken. Als je echt een grote draai aan je inrichting wilt geven zul je verder moeten kijken. Een goede optie vind je in PVC jaloezieën. Deze raamdecoratie staat bijzonder goed in moderne inrichtingen, maar is bovenal erg functioneel.

In tegenstelling tot houten jaloezieën kun je PVC lamellen namelijk overal ophangen. Ze zullen geen last krijgen van de hitte en het vocht van een keuken of badkamer en zijn bijzonder makkelijk schoon te maken. Het beste: je kunt PVC lamellen met een houtnerf bestellen. Zo geniet van het beste van twee werelden.

2. Modern en functioneel met PVC jaloezieën
3. Landelijk met vouwgordijnen

3. Landelijk met vouwgordijnen

Modern mag dan trendy zijn, er zijn uiteraard nog meer manieren om je huis in te richten. Zo kan een landelijke inrichting enorm sfeervol zijn. Vouwgordijnen kunnen een perfecte manier zijn om je inrichting extra karakter te geven.

Net als rolgordijnen zijn vouwgordijnen verkrijgbaar in drie gradaties van transparantie: Verduisterend, Inbetween en Vitrage. Combineer dit met de uiteenlopende collectie kleuren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga bijvoorbeeld voor een stoere Denim In Between, of een lichtgrijze vitrage.

4. Bepaal het licht met duo rolgordijnen

Meer nog dan de look van de raamdecoratie zelf bepaalt de lichtinval de sfeer in je huis. Wanneer je de lichtinval in je ruimte onder controle hebt, kun je ook de sfeer naar je hand zetten. Duo rolgordijnen zijn perfect voor dit doeleinde.

Door de afwisselende horizontale banden op het rolgordijn kun je zelf bepalen hoeveel licht er naar binnen komt. Houd je de rolgordijnen volledig open? Dan laat je al het licht binnen. Wanneer je het gordijn naar beneden rolt kun je echter precies bepalen hoeveel licht er door het gordijn heen komt.

4. Bepaal het licht met duo rolgordijnen
5. Uniek met plisségordijnen

5. Uniek met plisségordijnen

Wil jij je ramen op zo’n manier stylen dat al je gasten zich verbazen over jouw unieke inrichting? Kies dan voor plisségordijnen. Deze soort raamdecoratie is nog relatief onbekend, maar kent vele voordelen. Zo heb je veel controle over de lichtinval en kun je zelfs geld besparen door de isolerende werking van deze bijzondere gordijnen.

Ook als we het over styling hebben zijn plisségordijnen bijzonder. Dankzij het top down bottom up principe kun je zelf bepalen hoe je je gordijnen bedient. Je kunt ze van boven naar beneden laten zakken, maar je kunt ze ook van beneden omhoog trekken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de boven- en onderkant naar het midden te bewegen en zo een band van raamdecoratie in het midden van je kozijn te creëren.

6. Strak met houten lamellen

We hadden het al even over PVC lamellen en zeiden toen ook al dat de houten variant niet geschikt is voor in de keuken of badkamer. Dat betekent echter niet dat je houten jaloezieën dan maar links moet laten liggen. Het hout kan namelijk een unieke, strakke – maar natuurlijke – uitstraling geven.

Er zijn bovendien meer kleuren om uit te kiezen dan je van tevoren zou denken. Je kunt kiezen voor een natuurlijk kleur zoals Licht Eiken of Teak, maar Zwart, Wit of Beige zijn ook opties. Dit maakt dat houten lamellen voor veel inrichtingen geschikt zijn, zolang je ze maar ver weg houdt van hitte en vocht.

6. Strak met houten lamellen
7. Traditioneel met klassieke gordijnen

7. Traditioneel met klassieke gordijnen

De keuze wat betreft raamdecoratie is tegenwoordig enorm. Er zijn rolgordijnen en duo rolgordijnen, plissés en vouwgordijnen, houten-, PVC- en aluminium lamellen. Er is echter niets mis met ‘gewone’ gordijnen aan een rails. Deze doen het jaren al goed en kunnen ook nu nog prima gebruikt worden.

Het leuke van deze klassieke gordijnen is dat je met verschillende lagen kunt werken. Zo kun je er voor kiezen om in de slaapkamer vitrages op te hangen zodat je overdag een lichte kamer hebt, maar ook verduisterende gordijnen ervoor hangen voor extra privacy en een betere nachtrust.

8. Combineer verschillende soorten raamdecoratie

We hebben nu zeven trendy manieren om jouw raam te stylen besproken, maar klaar zijn we nog lang niet. Zoals we aan het begin al zeiden is dit slechts de top van de ijsberg. Daarom zeggen we ook: wees niet bang om te experimenteren. Wie zegt bijvoorbeeld dat al je ramen van dezelfde soort raamdecoratie voorzien moeten zijn?

Hang eens PVC jaloezieën in de keuken, terwijl je in de woonkamer reguliere gordijnen aan een rail hebt hangen. Of voorzie alle ramen aan de tuinkant van transparante rolgordijnen terwijl je aan de straatkant ongewenste blikken buiten houdt met lichtdoorlatende rolgordijnen.  Zoals we al zeiden: de mogelijkheden zijn eindeloos.

8. Combineer verschillende soorten raamdecoratie

Style je ramen met ilumio

Met deze lijst van trendy manieren om jouw ramen te stylen hebben we je hopelijk een stukje inspiratie kunnen geven. Weet je nog steeds niet helemaal wat je wilt? Kijk dan eens rustig rond op onze website en bekijk alle mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs