7 manieren om je huis voordelig in te richten zonder in te leveren op kwaliteit

Een huis inrichten kost altijd meer dan je denkt. Of je nu net een nieuw huis hebt gekocht, of je oude huis een opfrisbeurt wilt geven, de kosten kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er manieren om je huis voordelig in te richten zonder in te leveren op kwaliteit.

In deze blog geven we je zeven tips waarmee jij je huis weer een compleet nieuw aanzicht geeft. Van goedkope meubels kopen, tot creatieve manieren van inrichten: met deze manieren garandeer je een inrichting van hoge kwaliteit voor een lage prijs.

1. Shop in de outlet

1. Shop in de outlet

Er zijn veel verschillende manieren om geld te besparen als het gaat om je inrichting. Het is echter het meest effectief om te beginnen met goedkope meubels. Gelukkig hoeft goedkoop niet altijd lage kwaliteit te betekenen. Shop bijvoorbeeld in een outlet. Hier vind je meubels die misschien een paar seizoenen oud zijn, maar wel van gerenommeerde merken en van hoge kwaliteit zijn. Houd je ogen open voor aanbiedingen en je kunt hier enorm veel geld besparen.

2. Zoek vintage winkels op

Een andere manier om aan goedkope meubels van topkwaliteit te komen, is door vintage winkels in de buurt op te zoeken. Deze staan vaak vol met prachtige designer meubels en retro decoraties. Als je op zoek bent naar unieke stukken, eye catchers en iconische meubels, dan ben je in een vintage zaak aan het juiste adres. Bovendien steun je hiermee de kleine ondernemers in jouw regio.

2. Zoek vintage winkels op
3. Hang nieuwe raamdecoratie op

3. Hang nieuwe raamdecoratie op

Je inrichting bestaat echter uit meer dan enkel meubels. Zo kun je elke ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven met nieuwe raamdecoratie. Dat kan al met een klein budget. Zo vind je in de webshop van ilumio al raamdecoratie vanaf €8,95 en kan de raamdecoratie al gemonteerd worden vanaf €35. Met rolgordijnen, plissé gordijnen en jaloezieën geef je je inrichting met gemak een nieuwe draai.

4. Decoreer met persoonlijke items

Een leuke manier om je huis voordelig in te richten, is door je eigen spullen heen te gaan. Het zal je verbazen wat voor prachtige spullen je daar nog kunt vinden die prima dienst kunnen doen als decoratie. Zo kan een oude fruitkist prima dienst doen als bijzettafel, maakt je oude speelgoed prachtige decoratie, en kan een oude poster de muren van kleur voorzien. Het kan nog persoonlijker: laat je kind bijvoorbeeld een mooie tekening maken en lijst hem in. Gratis kunst!

4. Decoreer met persoonlijke items
5. Maak slim gebruik van licht

5. Maak slim gebruik van licht

Licht heeft een grotere invloed op je inrichting dan veel mensen denken. Een paar nieuwe lampen kunnen dan ook wonderen doen voor de sfeer in huis. Er zijn echter nog meer manieren om met licht te spelen. Voorzie je ramen bijvoorbeeld van duo rolgordijnen en wissel de lichte en donkere banen af voor een afwisselend lichtspel.

6. Wees niet bang voor tweedehands spullen

Als je op zoek bent naar spullen van hoge kwaliteit, is tweedehands waarschijnlijk niet het eerste waarin je aan denkt. Toch kun je met een kritisch oog ware pareltjes vinden. Speur Marktplaats bijvoorbeeld eens af, vraag rond bij vrienden en familie, of zoek naar lokale ruil- en verkoopgroepen op Facebook. Een goede kast, boekenplank, stoel of bijzettafel kan zo voor een prikkie gevonden worden.

6. Wees niet bang voor tweedehands spullen
7. Hang leuke foto’s op

7. Hang leuke foto’s op

Tenslotte is er nog een leuke, eenvoudige manier om je huis voordelig in te richten zonder in te leveren op kwaliteit. Wat is er immers leuker dan je huis afmaken met je eigen foto’s? Er bestaan tegenwoordig allerlei manieren om foto’s in je inrichting op te nemen. Je kunt ze afdrukken op hout of canvas, met knijpers ophangen aan een koord, of natuurlijk gewoon inlijsten. Zo geniet je dagelijks van de foto’s van je familie, vrienden en je leukste herinneringen.

Raamdecoratie kopen bij ilumio

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om je huis in te richten met kwaliteits spullen, ook al heb je een klein budget. Hang leuke foto’s op, ga op zoek naar vintage meubels of voorzie je ramen van nieuwe decoratie. Voor raamdecoratie van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs ben je bij ilumio aan het juiste adres. In onze webshop vind je raamdecoratie in allerlei soorten, kleuren en maten al vanaf €8,95. Neem een kijkje in onze webshop of in ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs