Lamellen, jaloezieën of shutters, wat is het verschil?

Wat zijn lamellen?

Wat zijn lamellen?

Deze term verwijst naar de horizontale latjes waaruit jaloezieën worden vervaardigd. Beide termen worden dan ook vaak onderling verwisseld. De latjes worden in twee materialen gemaakt: aluminium lamellen en houten lamellen.

Omdat aluminium lamellen erg licht zijn en tot een lengte van drie meter gemaakt worden, zijn ze ideaal voor grote vensters. Houten jaloezieën hebben een sfeervolle look, maar bieden toch voldoende privacy en lichtinval. Doordat het hout geluid dempt, zorgt het voor een aangename akoestiek. De natuurlijke uitstraling van hout geeft je woning bovendien extra karakter.Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën worden vervaardigd door horizontale latjes onder elkaar te hangen met koordjes. Ze houden fel zonlicht en nieuwsgierige blikken buiten, maar zien er ook goed uit. Met een simpele beweging kan je de latjes openen, sluiten of tuimelen. Zo controleer je de lichtinval en de privacy. Ook kan je je jaloezieën gedeeltelijk of volledig optrekken om de zonwering verder aan te passen.

Met deze eigentijdse kleuren combineren jaloezieën sfeer en functionaliteit:

 

Wat zijn jaloezieën?
Wat zijn shutters?

Wat zijn shutters?

Shutters zijn stevige houten frames met latjes die je kan tuimelen, net zoals jaloezieën. Je kan shutters echter niet oprollen. Om het zonlicht volledig binnen te laten, open je ze naar opzij. Jaloezieën daarentegen kan je wel gedeeltelijk of volledig optrekken. Doordat de latjes bij shutters in een groot frame zitten, heeft deze zonwering een grover uiterlijk dan jaloezieën. In de keuken en woonkamer zorgen shutters voor een zware maar sfeervolle look, die doet denken aan koloniale interieurs.

Hou je meer van een moderne stijl?

Kies dan voor aluminium jaloezieën keuken of aluminium jaloezieën woonkamer, die met hun eigentijds uiterlijk je woning een vleugje design meegeven. Ook de houten jaloezieën keuken en houten jaloezieën woonkamer zijn een alternatief voor shutters.Hoewel shutters erg stevig zijn, worden ze vaak afgeraden voor de badkamer. Aluminium jaloezieën badkamer zijn daar een betere optie, omdat ze vochtbestendig zijn en niet kromtrekken.

Wat is de geschikte keuze voor mijn woning?

Jaloezieën bieden heel wat voordelen. Door hun handig mechanisme zijn ze eenvoudig in gebruik. Je kiest zelf of je de latjes openlaat, tuimelt of volledig sluit. Zo heb je steeds volledige controle over de zonwering en je privacy. Bovendien kunnen ze ook met het koord opgetrokken worden, zodat je het zonnetje helemaal kunt binnenlaten.

Houten of aluminium jaloezieën monteren is niet moeilijk. Met een boor en ladder bevestig je ze stevig in de muur. Na de installatie zijn ze eenvoudig in onderhoud. Zowel houten als aluminium jaloezieën schoonmaken doe je immers door het stof met een plumeau of vochtige doek te verwijderen.

Wat is de geschikte keuze voor mijn woning?

Meer ontdekken doe je bij ilumio.nl

Hoewel deze vier termen elk verwijzen naar een ander onderdeel of product, worden ze vaak onderling verwisseld. Door hun veelzijdigheid zijn vooral horizontale jaloezieën geliefd als raamdecoratie. Niet alleen zorgen ze voor de lichtinval en privacy, ze zien er in elke ruimte goed uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs