De beste gordijnen voor elke kamer

Elke ruimte in huis heeft zijn eigen doel. In de slaapkamer breng je de nachten door, in de keuken maak je de lekkerste gerechten en in de woonkamer breng je tijd met elkaar door. Het is dus niet zo gek dat elke kamer om een specifiek soort gordijn vraagt. Daarmee haal je het meeste uit elke ruimte.

Maar welk gordijn is het beste geschikt voor welke ruimte? In deze blog bespreken we de beste gordijnen voor de keuken, slaapkamer, woonkamer, werkkamer en kinderkamer. Zo kun jij je hele huis voorzien van de perfecte raamdecoratie. 

Gordijnen voor de keuken

Gordijnen voor de keuken

De keuken is in veel huizen het centrum van het leven. Er wordt gekookt, geleefd en laten we eerlijk zijn: alle goede feestjes eindigen met een glas wijn in de keuken. De perfecte gordijnen vinden voor in de keuken kan echter lastig zijn. Je wilt een gordijn dat bestand is tegen vocht en hitte en dat hij vlamvertragend is. Gelukkig zijn er gordijnen die aan deze eisen voldoen, zoals de lichtdoorlatende linnen rolgordijnen van ilumio. Deze garanderen dat je veilig kunt koken in een stijlvolle keuken. Bovendien houden ze ongewenste blikken buiten, ideaal voor een keuken aan de straatkant.

Gordijnen voor de slaapkamer

De slaapkamer dient een compleet andere functie: het is een plek om tot rust te komen aan het einde van een drukke dag, nog even een boek te lezen en goede nachtrust te nemen. Een vroege ochtendzon, het late zomerlicht of een lantaarnpaal voor je slaapkamerraam helpen daar niet bij. Daarom kun je je slaapkamer het beste uitrusten met verduisterende gordijnen. Daarnaast zorgen dikke gordijnen voor isolatie zodat de temperatuur op je slaapkamer de hele avond aangenaam blijft. 

Gordijnen voor de slaapkamer
Gordijnen voor de woonkamer

Gordijnen voor de woonkamer

De woonkamer is veruit de meest veelzijdige kamer in huis. Je ontvangt er je gasten, je hebt er filmavonden en goede gesprekken, en het is de plek om samen te zijn als gezin of even me-time te hebben. Dat vraagt ook om veelzijdige raamdecoratie. Met duo rolgordijnen kun je werkelijk alle kanten op. Door de afwisselende stroken van lichte en donkere stof bepaal je zelf hoeveel licht je binnen laat, in hoeverre mensen naar binnen kunnen kijken en wat voor sfeer er in je woonkamer heerst. Van verjaardagsfeest tot intieme date-avond: met duo rolgordijnen creëer je altijd de perfecte sfeer.

Gordijnen voor de werkkamer

In de werkkamer staat één ding centraal: focus. Of er nu rapporten geschreven worden, huiswerk gemaakt wordt, of ontwerpen worden uitgetekend: in de werkkamer wil je geconcentreerd aan het werk kunnen. Dat betekent dat je zo min mogelijk afleiding wilt. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn in dit geval ideaal. Hierdoor kan niemand via de ramen naar binnen kijken en heb je zelf minder last van wat er buiten allemaal gebeurt. Daarnaast laten lichtdoorlatende rolgordijnen zacht zonlicht binnen. Je hebt daarmee voldoende licht om prettig te kunnen werken, maar hebt bijvoorbeeld geen felle zon op je computerscherm.

Gordijnen voor de werkkamer
Gordijnen voor de kinderkamer

Gordijnen voor de kinderkamer

Ook de kinderkamer is een veelzijdige ruimte. Het is niet alleen de ruimte waar je kinderen naar bed gaan, maar ook de plek waar ze opgroeien, hun eerste huiswerk maken en privacy kunnen vinden. Daarnaast wil je niet dat iedereen van buitenaf zomaar de kinderkamer in kan kijken. Daarom zijn verduisterende rolgordijnen perfect voor deze ruimte. Zo kan je kind op tijd naar bed zonder last te hebben van het zonlicht en behouden ze hun privacy. Bovendien zijn verduisterende rolgordijnen verkrijgbaar in veel leuke kleuren. Perfect dus voor in een leger-, ruimte- of prinsessenkamer. 

Gordijnen kopen bij ilumio

Voor wat voor ruimte je ook gordijnen zoekt, bij ilumio ben je altijd aan het juiste adres. In onze webshop vind je een groot en gevarieerd aanbod aan raamdecoratie. Of je nu gordijnen nodig hebt voor je keuken, slaapkamer of woonkamer, wij hebben het in huis. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is in jouw ruimte? Kijk dan op onze website, of vraag het gratis e-magazine aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs