5 tips voor het aanschaffen van raamdecoratie

Ga op zoek naar de perfecte raamdecoratie als je binnenkort verhuist naar je droomhuis of als je je huidige woning een make-over wil geven!

De keuze voor raamdecoratie is namelijk bepalend voor de sfeer in je huis. Welke kleuren, patronen en materialen zorgen ervoor dat jij je thuis voelt?
De juiste raamdecoratie maakt van jouw woning een mooi en sfeervol geheel. En er is toch niets fijners dan thuiskomen in een geweldig uitziende woning waar jij gelukkig van wordt?

En wist je dat de juiste raamdecoratie ook veel praktische voordelen heeft?
Zo kan raamdecoratie onder andere bijdragen aan de hoeveelheid lichtinval, de beveiliging en de temperatuur van je woning. Dus wil je sfeervol, warm en veilig wonen?

Lees dan onderstaande tips, waarmee jij de perfecte raamdecoratie vindt voor jouw paleisje!

1. Kies de juiste raamdecoratie voor grote ramen

1. Kies de juiste raamdecoratie voor grote ramen

Heeft je woning grote ramen? Dan ben je op het gebied van licht en sfeer al een stap voor. ’s Avonds wil je uiteraard niet tegen een groot donker vlak aan kijken, dus de keuze voor goede raamdecoratie is bij grote ramen essentieel.

Toch blijken grote ramen een valkuil in de keuze voor raamdecoratie. Het is heel makkelijk om een gordijnstof over de gehele breedte van het raam te hangen. Helaas kijk je dan in de avonduren naar een groot stoffen vlak. Gelukkig zijn er veel andere mogelijkheden, waarmee je ook ’s avonds de gezelligheid in huis kan brengen.

Kies bijvoorbeeld voor een duo rolgordijn. Ze hebben een groot bereik in breedte en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Zie je het al voor je? Een prachtig duo rolgordijn die de breedte van je raam benadrukt!

Ook een plisségordijn creëren een elegant effect bij grote raampartijen. Plisségordijnen zijn in verschillende stoffen en kleuren te verkrijgen, waardoor je kunt spelen met de hoeveelheid lichtinval. Dus hou je van wat afwisseling? Dan zijn plisségordijnen de perfecte keuze voor jou!
2. Beperk het aantal boorgaten

2. Beperk het aantal boorgaten

Hou je ervan om regelmatig je interieur een make-over te geven? Dan loop je vast wel eens tegen het probleem aan dat je alweer gaten in je muur of kozijn moet boren.

Gelukkig bestaat er raamdecoratie die je eenvoudig kunt monteren met klemsteunen. Zo kun je zonder gaten in de muur of het kozijn de raamdecoratie bevestigen.

En ben je de raamdecoratie na een jaar weer beu? Dan kun je deze zonder schuldgevoel weer inwisselen voor de nieuwste trend!

3. Kies de juiste gordijnstof bij ramen aan de zonkant

Heb je grote raampartijen aan de zonkant van je huis? Dan kun je je gelukkig prijzen met veel lichtinval in je woning.

Deze lichtinval neemt veel warmte met zich mee. Maar je wilt uiteraard niet dat je kamer verandert in een broeikas.

Om dit te voorkomen, is het aan te raden om in de kamers op het zuiden warmtewerende gordijnen op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan

Ook deze zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor je altijd de raamdecoratie vindt die aansluit bij jouw stijl!

3. Kies de juiste gordijnstof bij ramen aan de zonkant
4. Raamdecoratie om kou te weren

4. Raamdecoratie om kou te weren

Tijdens de koude winterdagen wil je er knus en warm bij zitten. Maar wist je dat ramen veel warmte laten verdwijnen?

Bovendien hebben oudere huizen vaak naden en kieren in de raam- en deurkozijnen die een koude tocht in het huis toelaten. Gelukkig kan raamdecoratie meer dan een fijne sfeer creëren!

Er zijn namelijk vele soorten isolerende raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan

  • moderne plisségordijnen
  • chique vouwgordijnen
  • prachtige klassieke gordijnen met een isolerende voering

Zo zit je er altijd lekker warm bij en bespaar je ook nog geld op de energierekening!

5. Beter slapen met verduisterende raamdecoratie

Zoals je weet, is een goede nachtrust belangrijk voor je gezondheid. Om een goede nachtrust te bevorderen, moet de hoeveelheid licht in je slaapkamer beperkt worden.

Met name ’s ochtends, wanneer je na zonsopgang nog even wilt slapen, is het fijn als de slaapkamer donker blijft. Kies daarom in je slaapkamer voor verduisterende raamdecoratie.

Voor een gezond slaap- en waakritme van je kind is het ook aan te raden om in kinderslaapkamers te kiezen voor verduisterende raamdecoratie.

Er bestaan speciale verduisterende gordijnen voor kinderen met de leukste prints. En als je kind goed slaapt, pluk jij daar uiteraard de vruchten van!

5. Beter slapen met verduisterende raamdecoratie

Tot slot

Met bovenstaande tips kun je de keuze maken voor de perfecte raamdecoratie voor jouw woning en leefstijl.
Ga je voor een klassiek gordijn? Of valt jouw keuze op grote, moderne lamellen of duo rolgordijnen?

Bedenk goed welke materialen en kleuren aansluiten bij jouw stijl, maar vergeet bovenal de praktische kant niet!

Met de juiste raamdecoratie zorg je voor een heerlijk, warm en knus huis waar iedereen jaloers op is!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs