5 tips om een industriële woonkamer te creëren

Woontrends komen, woontrends gaan… Maar de industriële trend blijft bestaan! Toe aan een metamorfose van je woonkamer? En houd je wel van een stoere inrichting? Ga dan voor industrieel. Met deze vijf tips tover je jouw woonkamer om tot een hippe ruimte.

1. Maak gebruik van zwart staal

Een industrieel interieur wordt getekend door één ding: zwart staal. En nee, je hoeft nu niet enkel zwarte meubels in huis te halen. Het gaat juist om de combinatie.

Hang bijvoorbeeld een zwart stalen rekje aan de muur waar plantjes en foto’s in gezet kunnen worden. Of kies voor een tafel met zwart stalen poten. Dit oogt stoer en heel sfeervol tegelijk. Wil je het wat groter aanpakken? Haal dan je standaard deur uit de woonkamer en vervang deze voor een glazen deur met zwart staal. Hierdoor heeft je kamer direct een heel andere sfeer!

2. Combineer met houten elementen

In je interieur kun je alles helemaal met elkaar matchen. Maar het ziet er spannender uit wanneer je gaat voor contrasterende elementen. Zoals zwart staal en hout.

Die tafel met zwarte poten waar we het net over hadden? Mooi als die een houten blad heeft. Of kies voor houten fotolijstjes, krukjes of bijzettafeltjes.

Heb je een open keuken? Ook die kun je omtoveren tot een industriële variant. Combineer de zwarte elementen in je woonkamer bijvoorbeeld met houten keukenkastjes. Die twee contrasten staan heel mooi bij elkaar!

3. Ga voor een industriële lamp

Bij een interieur make-over worden lampen vaak vergeten. En dat is zonde! Een goede lamp doet namelijk veel voor de sfeer in je woonkamer. Mooi licht laat je meubels mooi uitkomen. Maar niet alleen het licht creëert sfeer: ook de lamp zelf.

Op zoek naar een lamp die goed past in je industriële woonkamer? Ga dan voor een minimalistisch exemplaar. Of ga voor hangende snoeren met gloeilampen eraan. Helemaal mooi als die snoeren dan ook weer zwart zijn! Houd het simpel en je zit sowieso goed. 

4. Voeg warme elementen toe voor meer sfeer

Zoals we het al eerder noemden, bestaat een industrieel interieur uit contrasten. Je hebt nu een hele hoop stoere spullen toegevoegd aan je woonkamer. Tijd om het af te maken met warme elementen.

Een mooi kleed doet heel veel voor de sfeer. Wat goed bij industrieel past? Een oosters vloerkleed of een namaak schapenvacht. Die laatste kun je ook in het klein kopen en over een stoel hangen. Hoe zachter, hoe beter! Ook kun je kussens op je bank leggen om meer warmte toe te voegen. Combineer één bepaalde kleur met leren kussentjes voor een stoer effect.

5. Industriële raamdecoratie

Nu je praktisch je hele woonkamer opnieuw hebt ingericht, ontbreekt er nog één ding: het aanpassen van je raamdecoratie. Je zal je erover verbazen hoe sfeerbepalend dit is!

Wat er goed past bij een industrieel interieur? Ga voor zwarte jaloezieën. Staat mooi bij het zwarte staal in je nieuwe woonkamer. Schrik niet van de kleur zwart; het maakt je huis niet donker, maar staat juist mooi in het geheel.

Wil je nog even nadenken over je nieuwe inrichting, voordat je spullen gaat kopen? Maak dan een moodboard op Crindel. Verzamel mooie interieur-afbeeldingen en doe inspiratie op voor jouw huis!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs