Raambekleding kopen: 4 onmisbare tips

Heb jij ook het gevoel dat je iets mist in je inrichting? Je hebt mooie meubels, een passend kleurenpalet en het geheel is afgemaakt met uitgesproken decoraties en details. Toch mist er nog iets. Heb je al eens nagedacht over je raambekleding? Er zijn veel soorten om uit te kiezen, zoals rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en vouwgordijnen. Als je de juiste kiest kan het je inrichting helemaal afmaken.

Maar waar begin je als je nieuwe raambekleding wilt aanschaffen? Welke soorten en varianten zijn er? En waar koop je de beste raambekleding? Wij helpen je op weg met 4 onmisbare tips voor het kopen van raambekleding.

De typen raambekleding

De typen raambekleding

Het eerste waar je aan moet denken als je nieuwe raambekleding wilt kopen, is welk type het beste bij jouw stijl en interieur past. Er zijn veel soorten raambekleding. Hieronder sommen we de belangrijkste varianten voor je op:

Elk type wordt gekenmerkt door zijn eigen unieke eigenschappen. Hieronder leggen we per variant uit wat deze eigenschappen zijn en wat voor effect ze hebben op jouw ruimte.

Rolgordijnen

Rolgordijnen behoren al jaren tot de favoriete raamdecoraties voor de woon- en slaapkamer. Dat is ook niet zo gek, rolgordijnen zijn namelijk praktisch, voordelig en sfeervol. Een rolgordijn heeft een strak uiterlijk en kan naadloos aansluiten op je kozijnen. Daarnaast zijn rolgordijnen enorm veelzijdig, ze zijn in allerlei maten, kleuren en soorten te krijgen. Zo zijn er donkere, verduisterende rolgordijnen voor op de slaapkamer, maar ook lichtere, lichtdoorlatende rolgordijnen voor in een woonkamer.

Rolgordijnen
Jaloezieën

Jaloezieën

Een ander bekend type raambekleding zijn de jaloezieën. Deze bestaan uit horizontale latjes die je van stand kunt verstellen. Hiermee kun je de lichtinval in je ruimte reguleren; van verduisterend, tot volledig lichtdoorlatend. Veel mensen denken bij jaloezieën direct aan aluminium, en dat is zeker een goede optie. Er zijn tegenwoordig echter nog meer variaties, zoals hout en kunststof, waarmee je de juiste uitstraling kunt realiseren.

Plisségordijnen

Rolgordijnen en jaloezieën zijn bekende soorten raambekleding. Een minder bekende variant zijn de trendy plisségordijnen, en die zie je steeds vaker. Ze danken hun naam aan het Franse woord ‘plissé’, wat ‘plooi’ betekent. Dit type raambekleding is zowel boven- als onderin het kozijn bevestigd, en de plooien in het gordijn zorgen ervoor dat je het gordijn in- en uit kunt vouwen. Zo kun je de lichtinval nauwkeurig reguleren. Top down bottom up plisségordijnen kun je zelfs van boven én beneden af invouwen. Je kunt dus niet alleen een stukje raam aan de onderkant vrijlaten, maar ook aan de bovenkant. 

Plisségordijnen
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Het laatste type raambekleding is het vouwgordijn. Zoals de naam al doet vermoeden kun je dit gordijnen opvouwen om meer of minder licht binnen te laten. In tegenstelling tot een plisségordijn is een vouwgordijn alleen bovenin het kozijn bevestigd, en kun je deze alleen naar boven opvouwen. Vouwgordijnen geven je ramen echter een natuurlijke uitstraling die plisségordijnen niet geven.

Raambekleding op maat

Zoals je merkt kennen veel soorten raambekleding verschillende varianten. Daarom kun je bij ilumio raambekleding op maat krijgen. Zo kun je zowel verduisterende raambekleding als lichtdoorlatende raambekleding op maat krijgen. Daarmee weet je altijd dat je gordijn op je raam past. Of je nu een smal raam in de gang hebt, of grote kiepramen in de slaapkamer. Daarnaast kun je kiezen uit een groot assortiment aan kleuren. Er is altijd wel een variant raambekleding te vinden waarmee jij jouw interieur helemaal kunt afmaken.  

Raambekleding assortiment van ilumio

Ons assortiment is groot en gevarieerd. Wil je ons hele aanbod op je gemak bekijken? Dan kun je het beste een bezoek brengen aan onze webshop. Hier vind je alle soorten raambekleding die wij aanbieden. Heb je vragen over ons assortiment, onze diensten of de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan helpen wij je graag verder.

Inspiratie nodig?

Er zijn dus verschillende soorten raambekleding die elk in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Gelukkig heb je nu een beter overzicht van de soorten en mogelijkheden. Weet je nog steeds niet precies hoe je raambekleding kunt inzetten in je inrichting? Download dan ons gratis e-magazine en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs