Je woning verkoelen met raamdecoratie

De airco aan, de voeten in koud water, veel ijsjes eten en genoeg water drinken: tijdens de warmste zomerdagen doen we er alles aan om verkoeling te zoeken in huis. De zomer is fijn, maar er bestaat ook zoiets als te zomers weer.

Zeker wanneer je probeert te slapen of thuis aan het werk bent kan de hitte soms ondragelijk worden. Gelukkig kun je je huis verkoelen met raamdecoratie.

 

Door de juiste raamdecoratie op te hangen kun je veel zomerse hitte buiten houden. Dit bespaart je niet alleen het zweet op je voorhoofd, maar ook de extra kosten voor de airo.

In deze blog vertellen we je meer over deze bijzonder effectieve manier om je woning te verkoelen en kijken we welke raamdecoratie hier het beste voor geschikt is.  

Een koelere ruimte met raamdecoratie

Raamdecoratie kan helpen met het verkoelen van je woning, maar hoe werkt dat precies? Een groot gedeelte van de warmte die tijdens de zomer je huis vult komt van het zonlicht af. Dit licht komt via je ramen naar binnen en blijft in je woning hangen.

Je huis gaat zo werken als een soort kas waarin de warmte zich maar blijft ophopen en tot laat in de avond blijft hangen. Een effectieve manier om de hitte buiten de deur te houden is dus door het zonlicht te blokkeren.

 

Hier is raamdecoratie uitermate geschikt voor. Met de juiste raamdecoratie houd je het licht buiten de deur, waardoor de temperatuur de hele dag dragelijk blijft.

Het is misschien niet altijd fijn om de gordijnen dicht te hebben, maar wanneer je thuis komt van een benauwde werkdag is er niets fijner dan binnen komen in een koel huis.

Bovendien biedt raamdecoratie altijd de mogelijkheid om snel weer licht binnen te laten, zodat je in de avond toch nog kunt genieten van de heerlijke zomeravond.  

Een koelere ruimte met raamdecoratie
De meest verkoelende raamdecoratie

De meest verkoelende raamdecoratie

Raamdecoratie is dus de perfecte manier om je huis koel te houden zonder het plezier van de zomer op te moeten geven.

Dit geldt echter alleen wanneer je de juiste decoratie voor je ramen hebt hangen. Sommige soorten raamdecoratie houden het licht nu eenmaal beter buiten de deur dan andere.

We bespreken kort de meest verkoelende raamdecoratie.

Verduisterende gordijnen

Een van de meest effectieve soorten raamdecoratie als het gaat om het koel houden van een ruimte, is het verduisterende gordijn. Zoals de naam al verraadt, laten deze gordijnen geen licht door, waardoor ze dus ook de hoge temperaturen buiten houden.

Wil je de hitte nog beter te lijf gaan? Kies dan voor een wit verduisterend gordijn, de lichte kleur stoot warmte af wat voor een extra koele ruimte zorgt. Bovendien kun je achter de verduisterende gordijnen nog een laag glasgordijnen hangen.

Zo kun je op de koelere dagen gewoon genieten van het zonlicht zonder al je privacy op te geven.

Verduisterende rolgordijnen

Ook de rolgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in een verduisterende variant.

Deze houdt net zoals ‘normale’ gordijnen het licht en de hitte effectief buiten de deur. Rolgordijnen zijn echter iets dunner, waardoor de isolerende werking een beetje minder is.

Daartegenover staat dat rolgordijnen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en ook geschikt zijn voor dakramen en draai-kiep-ramen. Rolgordijnen zijn dus een stuk veelzijdiger van reguliere gordijnen.

Plisségordijnen

Tenslotte zijn ook plisségordijnen een geweldig hulpmiddel in het koel houden van je woning. Sterker nog, deze soort raamdecoratie lijkt speciaal gemaakt voor het isoleren van ruimtes. Plissés zijn namelijk voorzien van een honingraatmotief wanneer je ze van de zijkant bekijkt.

Hierdoor kunnen deze gordijnen twee kanten op opgevouwen worden, maar de stilstaande lucht in deze ‘honingraten’ heeft ook een geweldige isolerende werking. Voor het optimale effect kies je voor een verduisterend plisségordijn in een lichte kleur. Een betere isolatie krijg je bijna nergens anders mee.

Verkoel je woning met raamdecoratie van ilumio

Verduisterende gordijnen, rolgordijnen en plissés zijn dus de meest effectieve soorten raamdecoratie wanneer je de zomerse hitte buiten de deur wilt houden.

Hang deze raamdecoratie op en kom altijd thuis in een koele woning, geniet elke nacht van een goede nachtrust en haal het meeste uit je zomer.

In de webshop van ilumio vind je verkoelende raamdecoratie in allerlei kleuren en soorten. Kijk dus rond op onze site of blader door ons gratis e-magazine en kijk wat er deze zomer allemaal mogelijk is.

Verkoel je woning met raamdecoratie van ilumio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs