4 redenen waarom jij je ramen moet stijlen voor een trendy interieur

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat onze inrichting niet helemaal compleet is, alsof er iets mist. Dat komt omdat je inrichting meer is dan simpelweg de optelsom van de meubels, kleuren en decoraties die je in huis haalt. Als je op zoek bent naar dat voldane gevoel van een geslaagd interieur, moeten al deze zaken goed op elkaar afgestemd worden.

Wil jij je huis echt compleet maken? Dan moet je verder kijken dan de standaard oplossingen zoals een kamerplant en een likje verf. Denk bijvoorbeeld eens kritisch na over je raamdecoratie. In deze blog geven wij je vier redenen waarom jij je ramen moet stijlen voor een trendy interieur.

1. Een make-over in een handomdraai

1. Een make-over in een handomdraai

Heb je de verkeerde raamdecoratie? Dan kan het een echte stoorzender zijn in je interieur. Heb je daarentegen de juiste? Dan kan het hele inrichting samenbinden. Sterker nog, met nieuwe raamdecoratie geef jij je huis in een handomdraai een heuse make-over. Fris de boel bijvoorbeeld op moderne, industriële, houten lamellen, of ga voor strakke Scandinavische plisségordijnen.

Ook wanneer je naar home make over-programma’s kijkt, zie je dat de stylisten vaak nieuwe raamdecoratie ophangen. Dit doen ze omdat ze weten dat de raamdecoratie veel invloed heeft op de sfeer in een ruimte. Ook altijd zo jaloers wanneer je die professioneel ingerichte ruimte ziet? Met nieuwe raamdecoratie kun jij hetzelfde wow-effect in huis halen.

2. Creëer een sfeervol interieur met raamdecoratie

Raamdecoratie komt in veel verschillende soorten voor. Van rolgordijnen en vouwgordijnen, tot houten lamellen en plissés; elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een modern of juist een klassiek interieur, met raamdecoratie kun je veel verschillende kanten op. Raamdecoratie kan echter sfeer creëren met meer dan alleen het design.

Elke soort raamdecoratie heeft namelijk een unieke invloed op de lichtinval in je ruimte. Speel bijvoorbeeld met de hoeveelheid licht die je binnenlaat met duo rolgordijnen, of maak je kamer volledig donker met verduisterende gordijnen. Met de combinatie van design en verduistering wordt het makkelijker dan ooit om een knusse setting te creëren. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden, een date of een movie night.

2. Creëer een sfeervol interieur met raamdecoratie
3. Lever niet in op privacy

3. Lever niet in op privacy

Wanneer je vrienden uitnodigt voor een etentje, of wanneer je op zondagochtend lekker een kopje koffie drinkt in je badjas, heb je geen behoefte aan pottenkijkers. Die nieuwsgierige buurman of toevallige voorbijganger hoeft natuurlijk niet alles te zien wat er zich in jouw huis afspeelt. Gelukkig betekent de keuze voor hippe raamdecoratie niet direct dat je moet inleveren op privacy.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je gordijnen simpelweg dicht te doen, maar dan kun je niet langer genieten van het zonlicht. Lichtdoorlatende raamdecoratie laat – zoals de naam al verraadt – het licht door, maar voorkomt dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.

Ook strakke plisségordijnen kunnen een optie zijn. Behalve dat deze er erg stijlvol uitzien, zijn ze ook beschikbaar in een zogenaamde top down bottom up-variant. Met deze functie kun je je gordijn van boven naar beneden laten zakken, waardoor je het zonlicht naar binnen kan laten terwijl je ongewenste blikken buiten houdt.

4. Kindveiligheid voorop

Hoe trendy en functioneel raamdecoratie ook kan zijn, je zou nooit moeten inleveren op veiligheid. Zeker wanneer je kinderen hebt of er regelmatig kleintjes bij je over de vloer komen wil je hier extra waakzaam voor zijn. Gelukkig zijn zelfs de allerkleinsten veilig rondom de raamdecoratie van ilumio.

Al onze producten voldoen aan door de EU gestelde veiligheidsnormen om verstikkings- en ander gevaar te voorkomen. Zo kun je de kids dus met een gerust hart laten spelen. Bovendien betekent dit dat je ook de baby- of kinderkamer op een veilige manier kunt voorzien van trendy raamdecoratie.

4. Kindveiligheid voorop

Stijlvolle raamdecoratie van ilumio

Het mag duidelijk zijn dat je raamdecoratie een perfecte plek is om te beginnen als je je huis een trendy interieur wilt geven. De eindeloze opties in soorten, design en functionaliteit geven je de mogelijkheid om nagenoeg elke stijl en sfeer te realiseren zonder in te leveren op privacy of veiligheid.

In de winkels en webshop van ilumio vind je een uitgebreid aanbod met veel verschillende soorten raamdecoratie. Van lichtdoorlatende rolgordijnen tot sfeervolle vouwgordijnen; er is voor elk (gewenst) interieur wel wat te vinden. Kom je nog inspiratie tekort? Neem dan een kijkje in ons gratis e-magazine.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs