Plissegordijnen: meer mogelijkheden dan je denkt

Krijg jij met het lekkere lenteweer ook zoveel zin in een nieuwe inrichting? Je bent niet de enige. Een simpele en effectieve manier om je interieur een nieuwe look te geven is door middel van nieuwe raamdecoratie. Als je verder kijkt dan alleen gordijnen en rolgordijnen is de keuze enorm.

Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan plisségordijnen? Deze bijzondere gordijnensoort is een stuk veelzijdiger dan je denkt. In deze blog lichten we enkele aspecten van plisségordijnen uit. Misschien zijn plissés wel de perfecte manier om jouw lente-inrichting compleet te maken.

Keuze in lichtdoorlatendheid

Keuze in lichtdoorlatendheid

Wanneer je nieuwe raamdecoratie uitkiest is de lichtdoorlatendheid enorm belangrijk, dit heeft namelijk een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Wanneer je plisségordijnen in huis wilt halen hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken. Deze zijn namelijk beschikbaar in twee verschillende varianten: verduisterende en lichtdoorlatende plissés.

Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt en in hoeverre mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Wil je veel lichtinval? Kies dan voor transparante plissés. Vind je privacy belangrijker? Ga dan voor verduisterende gordijnen. Wil je het beste van twee werelden? Kies dan voor lichtdoorlatende gordijnen. Hiermee laat je het zonlicht binnen, maar houd je ongewenste blikken buiten.

Plisségordijnen voor ieder raam

Plisségordijnen passen op veel soorten ramen, wat de veelzijdigheid alleen maar ten goede komt. Wanneer je een standaard raam hebt, kun je kiezen voor een AO20-model. Deze modellen hangen los aan de bovenkant en zijn door middel van een bedieningskoord te verstellen. Dit model is echter minder geschikt voor de draaikiepramen die je in veel nieuwbouwhuizen vindt.

Gelukkig biedt ilumio ook plisségordijnen die wél geschikt zijn voor draaikiepramen. Deze modellen zijn ingespannen waardoor ze blijven ‘plakken’ aan het raam, ook wanneer het raam gekanteld of naar buiten geopend is. Hierin zijn er twee opties, die beide top down bottom up zijn. Dit betekent dat je het gordijn niet alleen van onder naar boven open kunt doen, maar ook van boven naar onder. Zo bepaal je zelf op welke hoogte het plisségordijn het licht blokkeert.

Plisségordijnen voor ieder raam
Plisségordijnen voor draaikiepramen

Plisségordijnen voor draaikiepramen

Wil je plisségordijnen installeren op je draaikiepramen? Dan zijn er dus twee opties. Het verschil tussen deze modellen zit voornamelijk in de bedieningswijze. Het eerste model maakt gebruik van bedieningsgreepjes en het tweede van touwtjes voor de bediening. Welke keuze je maakt ligt voor een gedeelte aan je persoonlijke smaak, maar het kan ook een praktische keuze zijn.

De bediening via greepjes is namelijk ideaal wanneer je plisségordijnen installeert op een raam of deur die naar buiten opent. Deze hebben geen last van de wind, touwtjes gaan daarentegen rondwaaien waardoor ze geluid maken of in de knoop raken. Gelukkig hebben alle verschillende modellen één ding gemeen: de plisségordijnen zijn isolerend!

Isolerend en verduisterend

Met de lente voor de deur is het een ideaal moment om je huis een nieuwe inrichting te geven met plisségordijnen. Behalve dat ze er leuk uitzien, zijn ze in de zomer namelijk extra praktisch. Door te kiezen voor een verduisterend plisségordijn kun je een kamer volledig verduisteren, perfect voor wanneer je bijvoorbeeld een filmavond wilt houden.

Daarnaast hebben plisségordijnen dankzij hun honingraatstructuur een dubbele wand, waardoor ze uitstekend isoleren. Zo kunnen verduisterende plissés een slaapkamer de hele avond koel en donker houden. Ideaal voor een goede nachtrust na een warme zomerdag. Dat isolerende effect blijft z’n voordeel houden wanneer het winter wordt. Dan houden de gordijnen namelijk de koude lucht buiten, wat weer bespaart op de stookkosten.

Isolerend en verduisterend

Plisségordijnen kopen bij ilumio

Er zijn dus veel mogelijkheden die plisségordijnen je kunnen bieden. Je kunt licht binnen laten of juist buiten houden, ze werken isolerend en zijn geschikt voor vrijwel alle ramen en situaties. In de webshop van ilumio vind je een ruim aanbod aan plisségordijnen in verschillende kleuren en mate van lichtdoorlatendheid. Kijk dus rond in onze webshop of e-magazine voor inspiratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs