Je interieur opfrissen in november: 5 tips

November is een uitstekende maand om je interieur een opfrisbeurt te geven. De dagen worden kouder, de winter doet zijn intrede en de feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Dit is dus het perfecte moment om je huis helemaal winter-proof te maken. Maar hoe pak je dat het beste aan?

In deze blog krijg jij van ons 5 tips waarmee jij jouw huis voorziet van het perfecte winterinterieur. Van het gebruik van de juiste kleuren en materialen, tot de leukste decoraties. Met deze tips ben jij klaar voor de koude wintermaanden!

1. Gebruik warme materialen

Wanneer de temperatuur buiten daalt wil je dat je huis een bron van warmte is. Een plek waar je met een kop thee kan opwarmen na een koude reis of een winterwandeling. Als je dat huiselijke gevoel het beste tot zijn recht wilt laten komen, gebruik je warme materialen. Leg bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed neer, voorzie je bank van warme sierkussens en hang lekker dikke gordijnen voor de ramen. Zo kom je altijd thuis in een warm nest.

1. Gebruik warme materialen
2. Houd de kou buiten

2. Houd de kou buiten

Dikke gordijnen stralen niet alleen een gevoel van warmte uit, ze kunnen ook echt helpen met het isoleren van je huis. Via de ramen kan koude buitenlucht naar binnen dringen. Daarom helpt het als je er een gordijn voor hangt. Er is zelfs een type gordijn dat zich kenmerkt door een uitstekend isolerend vermogen: het plisségordijn. Wanneer je dit gordijn vanaf de zijkant bekijkt zie je dat deze is opgebouwd uit een honingraatmotief. Binnen in deze ‘honingraten’ blijft lucht stilstaan, wat voor een isolerende effect zorgt. Zo houd je zelfs de meest barre winterkou.   

3. Denk aan het milieu

We willen binnenshuis lekker warm blijven, maar dat betekent niet dat we willen dat de aarde opwarmt. Er is de laatste jaren veel te doen geweest om milieubewustzijn. Tijdens het herinrichten van je huis heb je de ideale kans om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Laat de woonbeurs bijvoorbeeld links liggen en bezoek je lokale kringloop of knap oude meubels op. Daarnaast vind je bij ilumio ook een speciale, duurzame collectie rolgordijnen. Alle rolgordijnen in deze collectie zijn voor 100% gemaakt van gerecyclede petflessen. Tenslotte kun je je interieur ook opfrissen door simpelweg voor een andere indeling van je meubels te kiezen. Zo simpel kan het zijn!

4. Doe een nieuw kleurtje op de muur

Een van de meest effectieve manieren om je interieur op te frissen is door een nieuw kleurtje op de muren te doen. Of je nu kiest voor een warme, trendy terracotta kleur of een typisch winters blauw: een nieuwe kleur verandert de sfeer in je inrichting volledig. Een nieuwe kleur komt nog beter tot z’n recht als je het (subtiel) terug laat komen op andere plekken in je interieur, bijvoorbeeld in een schilderij of een sierkussentje.

4. Doe een nieuw kleurtje op de muur
5. Decoreer met kaarsen

5. Decoreer met kaarsen

Tenslotte kun je je winterse interieur afronden met enkele mooie decoraties. Als je je huis extra warm en gezellig wilt maken in de donkere dagen zijn kaarsen een must. Kaarsen zijn in alle soorten en maten te krijgen, dus er zijn ook soorten die in jouw huis passen. Wees vooral niet bang om creatief te zijn met decoratieve kaarsen. Zo kun je meerdere kaarsen op een schotel zetten om er een leuk winterstuk van te maken, of kun je oude wijnflessen als kaarshouder gebruiken. Zo maak je je interieur binnen een handomdraai gezellig.

Koop winterse raamdecoratie bij ilumio

Raamdecoratie kan een grote rol spelen in je winterse interieur. Kijk deze november dan ook zeker even in de webshop van ilumio. Daar vind je de beste raamdecoratie voor in de winter. Van isolerende gordijnen tot plissés in allerlei kleuren en maten. Wil je weten wat er deze winter allemaal mogelijk is in jouw interieur? Kijk dan op onze website of vraag het gratis e-magazine aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs